Chobe National Park Botswana Ihaha Campsite

Op avontuur in Botswana: kampeer in een daktent

Daphne Afrika, Botswana 48 Comments

Schrikt back to basic en een beetje avontuur jou niet af? Ook niet als dat betekent dat de weg die je volgt op je navigatiesysteem ineens dood loopt. Teveel regenval zorgt dat je moet improviseren. Zelf op zoek moet naar een alternatief midden in de delta? Lees dan verder want dan weet ik dat Botswana dé geschikte bestemming voor jou is!

Kamperen in the bush van Botswana

Na mijn blog over kamperen in een daktent in Namibië is nu Botswana, het vervolg van die reis, aan de beurt! Kamperen in Botswana is, wat mij betreft, echt de manier om het land te ontdekken! In Botswana maak ik eerst een stop in Kasane om vanuit daar de Victoria watervallen te bezoeken. Daarna breng ik een bezoek aan Chobe National Park en Moremi Game Reserve. Ik sluit mijn reis af met een rit terug naar Windhoek.

Olifanten in Chobe & de wildrijke delta

Voordat ik in detail de campsites ga toelichten, eerst wat meer informatie over de twee parken waarin ik verbleef. Chobe National Park is een wildreservaat dat vooral bekend is geworden vanwege de enorme populatie olifanten. Schattingen lopen uiteen, maar je moet al snel aan zo’n 120.000 olifanten denken. In het noorden van het wildreservaat stroomt de Chobe rivier die bij de olifanten bijzonder geliefd is als drinkplaats, zeker tijdens de droge periode.

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en beslaat éénderde van het totale Okavango-oppervlak. In het grootste deel van de delta kun je alleen komen met een lichtgewicht vliegtuig. Echter is dit deel van de delta een nationaal park waar elke bezoeker zelf mag rondrijden. Mede hierdoor is Moremi hét park om op safari te gaan. Daarnaast is de wildstand er bijzonder goed door de aanwezige rivieren, water- en zoutpannen. Ook de uitgestrekte moerassen en graslanden dragen hier aan bij!

Voorbereid naar Botswana? Met deze Botswana tips ga jij voorbereid op reis naar Afrika!

1 – Senyati Safari Camp, nabij Kasane

Senyati Safari Camp ligt buiten Kasane en is best een stukje rijden van de stad. Echter wordt er veel goed gemaakt door het waterhole wat bij dit camp ligt. Regelmatig komt er wild drinken. Vanaf het terras bij de ‘bar’ heb je goed uitzicht op de waterplaats. Ik zag ontzettend veel olifanten hun dorst lessen. Maar als je de tunnel ondergronds neemt kom je pas echt heel dicht bij de waterplaats. Het camp bestaat verder uit een aantal kampeerplekken en een paar eenvoudige zelfcatering units. De kampeerplekken zijn ruim opgezet en op afstand van elkaar gebouwd, waardoor je best veel privacy hebt. Verder heeft elke kampeerplek een soort overkapping waar je de auto naast kan parkeren met eigen sanitaire voorzieningen inclusief wasbak, douche en toilet. Of je droogt er je was aan, zoals ik deed 😉

2 – Ihaha Camp Site, Chobe National Park

Ihaha is de eerste camping waar ik slaap in Chobe National Park. Dit is de enige camping gelegen aan het Chobe Riverfront. Verderop in het Greater Chobe National Park liggen ook nog andere camp sites: Savuti en in Linyanthi. Later zal ik in Savuti overnachten. Ihaha Camp Site is ontzettend ruim, een mooie plek, vlakbij het water. Ik heb het geluk dat de zonsondergang weer eens prachtig is en er op dat moment precies een giraffe langs de horizon schuifelt. Op de camp site is een vuurplaats en braaiplek aanwezig. Verderop is het toiletgebouw waar je (koud) kan douchen, zijn er toiletten en wasbakken voor de (af)was aanwezig.

In de parken kun je ’s avonds niet bij je kampvuur weg in verband met wilde dieren. Het park is niet omheind dus je slaapt in principe tussen de wilde dieren. Berg je spullen dan ook goed op ’s nachts, want voor je het weet is een hyena er met een schoen vandoor.

Foto Credits: Adventure Africa

3 – Savuti Camp Site, Chobe National Park

Het tweede camp dat ik bezoek in Chobe National Park ligt verder naar het zuiden gelegen. Savuti Camp Site is een relatief grote camp site met een braaiplek, vuurplaats en verder een grote boom voor de schaduw. That’s it! Er is wel een toiletgebouw, maar die is verderop. Hier vind je douches met warm water, spoeltoiletten en zeep (!) om je handen mee te wassen. Aan de andere kant van het blok vind je ook wasbakken om de afwas te doen. Savuti Camp Site is als je het mij vraagt één van de beste camp sites van noord Botswana. Niet zozeer de faciliteiten, maar meer de locatie. Wat maakt dat dit één van de mooiste plekken is om gamedrives te maken. Overdag zag ik er ontzettend veel, maar vooral ’s nachts waren de dieren actief en maakten ze ontzettend veel geluid! Doordat ik (zo ongeveer in heel Chobe NP & Moremi GR) teveel aan het genieten was van deze heerlijke plek ben ik helemaal vergeten foto’s te maken van de camp site.

4 – Khwai Camp Site, Moremi Game Reserve

In de Okavango Delta vind je Moremi Game Reserve. Het enige gedeelte in de delta waar je zelf kan rijden, zonder dat je moet vliegen. Het eerste camp dat ik hier bezoek is Khwai. Op de camping staan prachtige bomen de Albezia Harveyi. Naast dat deze bomen erg fijn zijn voor schaduw, zijn ze (vooral de vruchten ervan) ook erg in trek bij bavianen en andere apen. Schaduw lijkt fijn, maar ik zou mijn auto er niet onder zetten. Voor je het weet heb je een stuk fruit op je hoofd of een baviaan op je camp site. Ze lijken heel lief, maar zijn erg brutaal en agressief!

Verder is deze camping relatief klein en zijn de plekken, waar alleen een vuurplaats en braaiplek is, ruim opgezet. Verderop is er een prima toiletblok aanwezig. Ik had plekje één, helemaal vooraan. Iets wat ik wel een beetje spannend vond. Niet alleen had de nacht ervoor een leeuw direct voor de camping een wild dog gepakt, ook werd ik tijdens het diner verrast door een hyena die al snuffelend over mijn camp site liep! En niet veel later weer terug!

5 – Third Bridge Camp Site, Moremi Game Reserve

De laatste camp site midden in het park die ik bezoek is Third Bridge. Ook deze camping is mooi gelegen met ondermeer veel grote bomen. De weg er naartoe kan, met name als er veel regen is gevallen, een enorme uitdaging zijn. Bij mij viel het mee, maar om je een idee te geven van hoe het ook kan zijn moet onderstaand filmpje (credits: Selfdrive 4×4) maar eens kijken 😉

Hoewel de weg er naartoe een uitdaging kan zijn voor auto’s lijken dieren en minder moeite mee te hebben. ’s Nachts is de camping erg in trek bij roofwild dat langs sluipt. Jaagt en huilt. Tijdens het eten schuifelt er zelfs een nijlpaard vanuit het riet de camp site op. Gelukkig is hij te druk met grazen waardoor een sprintje naar de auto me bespaart blijft. Phoej! Naast een nijlpaard vind je op deze camp site ook een vuurplaats en zijn de, prima toiletblokken, een stukje verderop gelegen.

6 – Thakadu Bush Camp, nabij Ghanzi

Op de weg terug was een stop in Ghanzi noodzakelijk. Thakadu Bush Camp heeft naast erg eenvoudige kampeerplekken ook tenten en huisjes. Ik sliep in een tent. Deze is ruim opgezet en alle faciliteiten, zoals een toilet en douche, zijn in de tent te vinden. Wel eens makkelijk om ’s nachts niet op avontuur te hoeven als je moet plassen. Thakadu Bush Camp is best groot opgezet en beschikt over zowel een zwembad als een restaurant. Het eten in het restaurant is prima en goed genoeg als je geen zin meer hebt om in het donker op pad te gaan.

7 – Zelda Game & Guestfarm, nabij Gobabis (Namibië)

Deze bijzondere reis sluit ik af met een verblijf in Zelda Game & Guestfarm. Deze boerderij ligt nabij Gobabis, wat eigenlijk al geen Botswana meer is. Maar Namibië. Op deze boerderij kun je in de lodge verblijven, maar ook op de camping. Dit laatste is wat ik deed. Naast onderdak biedt deze farm ook een restaurant en kun je de dieren op de farm bezichtigen. Je vindt er een luipaard, emoes, stekelvarkens en nog wat andere dieren. De camp site is erg ruim van omgezet, met een grote braai, vuurplaats en stoelen en een tafel. Na een gekke-bekken-foto-sessie is dan echt de laatste nacht in Afrika aangebroken! Wat was het een bijzondere reis!

♥ Welke camp site in Botswana zou jij het liefst bezoeken?

Comments 48

 1. Wat een geweldig avontuur hebben jullie daar beleefd zeg! Ik heb ook gekampeerd in Botswana, zowel in de Okavango Delta en Chobe. Vooral het wildkamperen in de Okavango Delta vond ik erg spannend, maar wel zeer de moeite waard. Wie weet ga ik ooit nog terug want ik vond Botswana echt geweldig!

  1. Post
   Author

   Absoluut een gaaf avontuur! Ik zou ook zeker nog eens terug willen, want vond het slapen zo midden in de natuur en de wildbeleving echt te gek! Leuk dat jij ook fan bent! 🙂

 2. Ch❤️Be…altijd het gevoel dat ik daar naar terug moest…. volgend jaar is het dan eindelijk zover….waarschijn een fly-drive door Namibie en Botswana ?

  1. Post
   Author

   Helemaal met je eens! Afrika is zo’n contingent wat je hart veroverd en niet meer los laat! Gaaf dat je terug gaat! Wat ga je allemaal doen tijdens je reis?

  1. Post
   Author

   Dat is het absoluut Lotte! Kan het je zeker aanraden, Botswana (eigenlijk heel Zuiderlijk en Oost Afrika) is te gek 🙂

 3. Dat is gaaf! Dat lijkt me een hele bijzondere ervaring. In een daktent heb ik nog nooit geslapen maar in die omgeving lijkt het me heel mooi. Zeker als je al die dieren tegenkomt. Olifanten zijn trouwens super om in het wild tegen te komen. Het zijn hele gave dieren

  1. Post
   Author

   Ik had hiervoor ook nog nooit in een daktent geslapen, dit was gelijk een goed begin 😉 Kamperen doe ik ook niet zo vaak, maar in Afrika was het een fantastische ervaring. Voornamelijk doordat je zo ontzettend dichtbij de natuur bent. Dieren om je tent, die geluiden, echt te gek!

 4. Als eerste je foto’s zijn echt mooi. Waan me nu al een beetje in Afrika. Back to basic vind ik helemaal niet erg en soms zelf nog wel fijner dan een duur hotel. Straks in mijn reis door Zambia gaan wij ook back to basic. We hebben soms dagen dat we in een tent slapen.

  Welk kamp kiezen vind ik moeilijk. Heeft allemaal wel wat. Ben sowieso niet goed in kiezen.

  1. Post
   Author

   Fijn dat je je al in Afrika waant! Jouw Afrika avontuur komt ook al steeds dichterbij! Echt super spannend! Veel succes met de laatste voorbereidingen!

 5. Hi Daphne, al een aantal weken kom ik regelmatig langs op je blog om informatie in te winnen. We willen een rondreis maken door Namibie en Botswana in de zomer van 2019 (!). Goede voorbereiding is het halve werk ;-). Nu vroeg ik mij af of je eigenlijk nog basic tips hebt, aangezien wij wel ervaren reizigers zijn maar absoluut geen ervaren kampeerders bijvoorbeeld.

  – Moet je zelf vuur kunnen maken? Of een lekke band kunnen vervangen?
  – Hoe kun je je tent in/uit wanneer er geen omheining is, wat doe je als er een hyena langsloopt?
  – En waar heb je de campsites voornamelijk geboekt? Ik zie vaak dat het via een website gaat van de verblijfplek zelf, maar zijn er ook andere websites die jullie gebruikt hebben – wellicht om verschillende campsites te zoeken/vergelijken?

  Overigens vroeg ik me ook af of je tips had voor hotels/lodges, aangezien ik echt alleen onwijs dure dingen tegen kom. Wie weet!

  Super bedankt voor alle mooie blogs, ik ben je ook gaan volgen op Instagram en je nieuwe wereldreis ziet er echt nu al fantastisch uit :-).

  Groeten!

  1. Post
   Author

   Hi Nikita, wat leuk te horen dat je zoveel inspiratie haalt uit m’n blog! En natuurlijk dat je naar Namibië en Botswana af gaat reizen. Helemaal mee eens dat je er niet vroeg genoeg bij kan zijn, want zo heb je nog alle keuze en kun je de beste accommodaties en campsites uitkiezen zonder dat je daar concessies op moet doen. Dat zou natuurlijk zonde zijn bij zo’n mooie reis! Het is wel handig om over wat basis vaardigheden te beschikken. Wij zijn ook ervaren reizigers, minder ervaren kampeerders, maar het is wel handig als je weet hoe je een band moet vervangen. Grote kans dat je dit moet doen namelijk 😉 Er is vaak een krik aanwezig in de 4×4. Wij hadden voor het aansteken van vuur een aansteker op wasbenzine mee (van de bever) en kochten hout (en aanmaakblokjes (langs de weg) voor het vuur. Dat werkte prima. Als je ‘s nachts je tent uit moet om bv te plassen, kun je absoluut niet naar het toiletblok lopen. Dit is gevaarlijk ivm wilde dieren inderdaad. Zo dicht mogelijk bij de auto plassen (ja ja hele ervaring) en dat terwijl de ander met de zaklamp de wacht houdt en de omgeving verkent. En voordat je de tent uit gaat sowieso even goed rond schijnen voordat je eruit gaat ? Wij hebben onze reis bij selfdrive 4×4 geboekt, compleet met campsites, auto en vlucht. Dit vond ik ideaal, scheelde een hoop tijd zoeken en zelf boeken. Als je dit zelf wilt doen kan dat ook online bij de campsites zelf. Accommodaties zijn, met name in Botswana, erg duur. Kamperen is een stuk voordeliger. Wij hebben voornamelijk gekampeerd, maar als je in luxe lodges wilt verblijven en niet met een 4×4 met daktent wilt reizen zou je eens bij Jambo Safari Club kunnen kijken. Zij hebben prachtige accommodaties. Kamperen bieden zij niet aan. Super leuk dat je me blijft volgen en als je nog vragen hebt hoor ik het graag!! Succes met plannen!!

 6. Super bedankt voor je uitgebreide reactie! Heel leuk om te lezen. We willen ook met een 4×4 met daktent en stiekem vinden wij het uitzoeken net zo leuk als de reis zelf (+ scheelt geld haha) dus dat willen we wel zelf doen. Maar bedankt voor alle blogs en deze extra info, als er nog vragen zijn zal ik ze zeker stellen! Ben ook onwijs benieuwd naar jullie werk/vakantie-avontuur in Australië (toch?), want dat lijkt ons over enkele jaren ook heeeel gaaf. Enjoy!

  1. Post
   Author

   Graag gedaan Nikita! Als je het zelf erg leuk vindt om uit te zoeken, zou ik dat ook lekker doen. Scheelt inderdaad vaak geld en zo heb je de keuze ook volledig aan jezelf 🙂 Klopt ons grote Australie avontuur gaat zo van start! Nu nog 2 weken ongeveer in Thailand, ook al wel wat werken hoor, maar straks gaan we echt een jaar reizen en werken in Australie! Leuk dat je me volgt! Succes met de Namibië voorbereidingen. Daarna kun je beginnen met het plannen van een reis naar Australie 😉

 7. Hoi Daphne

  Kan je je mijn ervaring met selfdrive 4×4 delen? Ik heb een soortgelijke reis op het oog. Grappig om te lezen dat je dezelfde route hebt gedaan die ik dit najaar wil doen.

  1. Post
   Author

   Hey Roel, ik heb goede ervaringen met hun. Dus kan je zeker aanraden met hun te reizen! Wat leuk dat je dezelfde route wilt gaan doen in het najaar. Er al bijna uit of nog twijfels? Groeten Daphne

 8. Wij zoeken nog een campsite tussen Maun en Windhoek, dichterbij windhoek. Ik lees nogal wisselende verhalen over Zelda Guest Farm. Is het beetje okay om daar op de campsite te staan of zou je anders aanraden?

  1. Post
   Author

   Ik vond Zelda Guest Farm een prima plek om te kamperen/overnachten. Het is alleen niet zoals alle andere campsites in de bush. De opzet is veel ruimer, grootschaliger en het safari gevoel is hier wel echt voorbij. En de dieren op de farm voegden voor mij niet echt iets toe. Wel leuk als je met kinderen bent. Als het puur is als stop, met een klein beetje vermaak en je er verder niet teveel eisen hebt is het helemaal prima! De faciliteiten zijn ook prima trouwens.

 9. Ff een vraagje aan Daphne
  Hoe deed je dat als je s nachts toch moest plassen…bvb bij 3de bridge en je uit je daktent moet???

  1. Post
   Author

   Altijd leuke vragen 😉 Maar wel een goede! Vaak ging ik er dan uit en voor de auto zitten terwijl mijn vriend vanuit de tent de wacht hier met de zaklamp. Hij scheen rond om te kijken of er niets was zodat ik ‘rustig’ kon plassen. Sommige mensen nemen ook een soort emmer mee in de tent. Verschillende opties! Maar ‘s nachts naar het toiletblok is er niet bij in ieder geval 😉

 10. Hoi Daphne

  hoelang hebben jullie gedaan over bovenstaande reis (Victoria + Botswana en terug naar Windhoek)?
  Wij plannen een reis in het najaar van 2019, maar hebben maar 14 dagen. Wij zijn nu aan het uitzoeken wat mogelijk is op die korte tijd. De rest van Namibia hebben we 2 jaar geleden al bezocht (ook met kampeerauto) – fantastische reis, trouwens.

  1. Post
   Author

   Hi An! Wat heerlijk dat jullie weer terug gaan naar Afrika. Altijd een goed idee! In deze blog (https://daphnedevries.nl/route-namibie-botswana-3-weken/) vind je onze route. Met de precieze dag tot dag beschrijving. Wat jij kan doen is wellicht Waterberg, Caprivi en dan inhaken bij Ngepi en dan het eind van onze reis doen. Denk dat dat wel zou lukken in 14 dagen? Wat denk jij? Groetjes!!

 11. Hi Daphne,

  Ziet er bijzonder uit. En heel goede tips! Dankjewel.
  Hoe is jouw ervaring met het wildkamperen? Is het nodig alles vooruit te boeken of kun je waar nodig gewoon je (rooftent in ons geval) uitklappen en is het veilig om ergens te gaan staan?

  Graag je reactie!

 12. Hoi Daphne,
  Over 5 weken gaan we met z’n 2e. voor ruim 4 weken naar Namibië en Botswana met een hilux met daktent. Ons deel in Botswana komt overeen met jouw reis. Het is onze eerste 4wd reis
  We hebben daarom erg veel aan je tips en paklijst !
  Ik lees niets over een satelliet telefoon. Bij Savuti,moreni is geen gsm bereik en men zegt er rustig (weinig andere Touristen).
  Hadden jullie een satelliettelefoon ? Nadeel is dat we hem de hele reis, dus ook Namibië moeten huren. Ca. € 10 per dagterwijl we hem maar voor ca. 5 dagen willen.
  Heb jij advies wel/ geen satelliet telefoon?

  1. Post
   Author

   Hi Hans, wat heerlijk dat jullie reis bijna gaat beginnen! Wat super leuk om te horen dat jullie veel aan mijn tips hebben gehad. Tijdens onze reis hebben we inderdaad geen satelliet telefoon mee gehad. En hebben hem (gelukkig) ook niet gemist. Het is inderdaad vrij duur er eentje te huren, met name omdat je hem voor de hele reis moet huren en hem maar voor een klein deel nodig hebt. Wij waren met z’n vieren en dachten het prima zonder te kunnen doen, daarom hebben we hem niet gehuurd. In de outback in Australie hebben we wel een simpele gekocht en mee gehad. Dat voelde toch nog meer afgelegen dan Botswana en daar waren we met z’n tweeën. Ik denk dat je vooral moet kiezen waarbij je je zelf het prettigste voelt. Vrienden van ons hebben zo’n nood beacon gekocht (die koop je eigenlijk voor langere tijd en kan voor elke noodsituatie). Dat zou ook nog een optie zijn. Succes met het afwegen! En alvast een top reis gewenst!

  2. Post
   Author
 13. Daphne, dank je voor je advies.
  We hebben nu toch maar besloten een satelliet telefoon te huren. Vooral omdat we idd maar met z’n tweeën zijn. We zien het maar als een verzekeringspremie ?.

  1. Post
   Author

   Graag gedaan. En altijd je gevoel volgen inderdaad ? Hahah inderdaad als ‘verzekeringspremie’. Better safe than sorry ?

 14. Wij hadden nu nog in Botswana / Moremi vastgezeten als we geen satelliet telefoon bij ons hadden… Verstandige keuze!

  1. Post
   Author
 15. Ha Daphne, Bedankt voor al je uitgebreide beschrijvingen en tips! Ik ben nu onze reis aan het samenstellen voor het gedeelte Namibie/Botswana. (Land Cruiser + daktent voor periode 14 juni- 3 juli).
  Graag wil ik je advies over de verschillende national parken gezien ik een keuze moet maken wel of niet bezoeken of aantal nachten aanpassen.

  – Als je Etosha vergelijkt met Moremi & Chobi, welk park zet je op nr.1, nr. 2, nr. 3?

  (Ik voel me het prettigst bij zo min mogelijk toeristen om me heen en houd ik van een dikke factor avontuur ;-). We zullen we ook nog de Kalahari GR en de Makgadikgadi Pans NP bezoeken. Verder ben ik eerder in Kruger geweest. Ondanks mooie natuur hield ik daar ook een beetje een safari park gevoel aan over…. )

  – Hoe heb je de grensovergang ervaren van Namibie en Botswana?

  Alvast heel hartelijk dank,

  Annemiek

  1. Post
   Author

   Hi Annemiek, wat een heerlijk vooruitzicht!
   Ik kan me wel voorstellen bij Kruger dat dat wat aanvoelde als een safaripark. Ik vond de parken in Namibië & Botswana heel anders. Wil je meer avontuur dan zijn Chobi & Moremi zeker betere keuzes. Echter zijn ze qua natuur en hoe ze er uit zien niet met elkaar te vergelijken. Etosha is vlak, kaal en uitgestrekt. En Chobi & Moremi grasland, water en (meestal) groen. En qua 4×4 ervaring ook totaal anders. In Etosha is het meer aangelegd en in Botswana totaal niet. Als je keuzes moet maken zou ik Etosha skippen, ondanks dat ik daar ook mooie safari’s heb gemaakt.
   De grensovergang van Namibië naar Botswana verliep heel soepel, geen gedoe. Wel slim om even te kijken naar je voedsel/vlees/fruit voorraad.

   Veel plezier alvast en succes met plannen!!

   Groetjes Daphne

 16. Hi Daphne, echt super leuk om je Blog te lezen. Wij gaan met 8 vrienden, twee auto’s in februari naar Botswana, heel veel zin in! Eén ding vinden we nogal spannend, hoe gaan we s’nachts plassen? Inklapbare emmer mee, vochtopneembare plaskorrels in zak mee….. Hoe hoog is zo’n daktentje?
  Misschien dat jij hier nog wat info over hebt of ervaringen kan delen.

  Groetjes van 8 vrienden,

  Simone

  1. Wat tof! Ik ben stik jaloers 🙂 Ik ben Daphne niet, maar.. wij plasten gewoon naast de auto. Nooit iets gevaarlijks of engs meegemaakt. 🙂 Ik zou die mooie oplossingen dus lekker laten, maar vind ze wel geinig bedacht. Daktent is overigens gewoon zo hoog als de auto.

   1. Post
    Author
  2. Post
   Author

   Hi Simone! Wat een super leuk vooruitzicht. Qua plassen deed ik inderdaad hetzelfde als Nikita. Wel keek ik altijd even goed om me heen voordat ik de tent uit ging en van het trapje af stapte, maar ook nooit iets mee gemaakt ‘s nachts. In de daktent kun je niet staan bijvoorbeeld. Maar wel gemakkelijk rechtop zitten. Ik vond de tent altijd wel heel chill en ook ruim genoeg om met z’n tweeen in de slapen. Veel plezier met de voorpret alvast! Groeten Daphne

 17. Hoi Daphne,

  We zijn van plan om in 2024 een 5-6 tal weken rond te gaan trekken met onze 3 kids (dan tussen de 8 en 11 jaar oud) in Namibië en Botswana.
  De parken Chobi en Moremi staan op ons lijstje om mee te pakken met logeren (daktenten).
  Maar zou je het aanraden om met jonge(re) kinderen te logeren op de campsites van deze parken gezien het wild zo dicht in de buurt kan komen?

  1. Post
   Author

   Hi Bas, wat een gave plannen! En ik ben het eens met wat H hieronder zegt (bedankt alvast voor je reactie 😊). De dieren lopen inderdaad vrij rond op niet omheinde campsites, dus weer hier waakzaam op.

 18. Het ligt erg aan hoe je je kinderen vooraf geleerd hebt wat de wildernis echt inhoud en welke campsite je bezoekt. Omheinde camps kunnen zeker. ‘Third bridge’ zeker niet. ‘S nachts moeten plassen buiten bv. en spelen verder weg is echt een ‘ding’.
  Zeker als de dieren vrijj op het terrein kunnen komen.

 19. Wij gaan in september. Eerste ervaring met daktent. Ik had nog enkele andere vragen : je slaapzak en kussen , was dat bij je daktent of hebben jullie Dat mee van thuis ? Ik denk wel aan een deken s avonds .. is het zo dat je na het kampvuur en donker is , de tent in kruipt ?

  1. We hadden linnenzaken bij ons. Geen slaapzak. Was voor ons genoegWe hadden voorraad bij ons. Soms zijn wat winkels en restaurants op de campsite. Google ff je bestemming.
   Hout kopen!!! Voor campvuur. Vuur uit- open terrein zonder omheining…..moet je naar bed. We hadden olifanten en hyena op bezoek s nachts

  2. Post
   Author

   Hi Karin, wat super leuk! De slaapzak en het kussen zaten inderdaad bij de daktent. De safaridagen beginnen vaak vroeg, waardoor je er ook vaak vroeg in ligt. Wij gingen vaak eten, dan nog even bij de tent en het vuur zitten en daarna op bed. Na zo’n dag op pad ben je best heel moe. Wanneer we in parken waren kookten we zelf en als we buiten de parken waren gingen we wel eens uit eten. Houd er rekening mee dat je voor een paar dagen boodschappen in slaat, want in de parken is niets / niet veel te koop. Heel veel plezier alvast!!

 20. Ah ja en zijn er plaatsen in chobe kasane .. waar je gegeten hebt of toch telkens op de camping ?

 21. We hadden linnenzaken bij ons. Geen slaapzak. Was voor ons genoegWe hadden voorraad bij ons. Soms zijn wat winkels en restaurants op de campsite. Google ff je bestemming.
  Hout kopen!!! Voor campvuur. Vuur uit- open terrein zonder omheining…..moet je naar bed. We hadden olifanten en hyena op bezoek s nachts

 22. Trips zoals helikoptervlucht / overnachting zoutpannen , hebben jullie die op voorrand geboekt en over welke prijzen hebben we het dan? Gr K

  1. Post
   Author

   De activiteiten die ik heb gedaan heb ik ter plaatste geboekt, de Cessna vlucht vlak van te voren (dacht een dag ervoor). Maar kan me voorstellen dat het ook ligt aan de drukte in een periode of je dat eerder wilt doen.

 23. Wij hebben heli flight 1 jaar vooraf geboekt. 2 personen , piloot, open heli zonder deuren. Suuuuupergaaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.