Waarom de Okavango Delta op je bucket list moet

Daphne Afrika, Botswana 4 Comments

Langzaam speur ik het landschap van de drassige delta af. Dit gebied zo groot als Zwitserland dat gevoed wordt door de kilometers lange Okavango Rivier die van Angola door de Namibische Caprivi richting de Kalahari woestijn stroomt trekt veel dieren aan. Ik staar over de uitgestrekte glasvlakte de grootste inlandse delta ter wereld op zoek naar leven. Ik geniet van de ongerepte natuur, de weidsheid. Water in overvloed. Genoeg plekken om je te verstoppen tussen het hoge riet. Ik snap wel dat dit een ideale plek is voor veel dieren. Het landschap van deze levensader in het noordwesten van Botswana is zo gevarieerd.

IMG_2430

Met je 4×4 door de delta

Het enige gebied in de drassige delta waar je zelf met een 4×4 kan komen ligt in de meest oostelijke zijde van de Okavango Delta. Dat Moremi Game Reserve het overgangsgebied tussen de Okavango Delta en de droge Kalahari is maakt het enorm rijk en afwisselend qua flora en fauna. En één van de beste safarigebieden in Botswana.

Onderweg zie ik hordes impala, nieuwsgierige kudus, relaxte zebras. Gnoes, hartebeesten en opschrikkende steenbokken. Olifanten, nijlpaarden, apen, neushoorns. Het houdt niet op!

IMG_2300
IMG_2145 IMG_1970
IMG_2018

We hebben er al weer wat kilometers op zitten als de zon langzaam achter de horizon begint weg te zakken. De lucht is knalblauw, maar door de ondergaande zon wordt het landschap geel verlicht. Mijn camera in de aanslag op zoek naar beweging. Een prachtig gekleurde vogel. Een hyena. Of een lid van de Big Five. Mijn geduld wordt beloond. Ineens, uit het niets, staan er tientallen buffels langs de kant van de weg. Oude, jonge, grote en kleine. Een hele horde.

IMG_2379 IMG_2255

Een stuk verderop een luipaard. Hij is op jacht. Speurend over de vlakte op zoek naar een lekker stukje vlees. We volgen hem door de delta. Genieten van het prachtige beest. Dit is safari! Uren startend naar een beest. Klikkend op mijn Canon. Hopende dat ik als ik thuis ben weer terug ben bij dit moment in de 4×4. Terug in Botswana.

Vliegen boven Okavango Delta

Na een aantal dagen met onze 4×4 door de delta getrokken te hebben lijkt het ons gaaf om bijzondere landschap ook eens vanaf boven te zien. Eens op een andere manier te zien waar we al dagen door heen ploeteren. Te zien hoe het er van boven uit ziet. Hopende dat we dieren zullen zien. Rennend over de delta. Op zoek naar water. Een prooi. Of gewoon relaxend bij een waterpoel.

IMG_2181 IMG_2540 IMG_2465 IMG_2446 IMG_2428

In Maun stappen we in een klein vliegtuigje om een uur laagvliegend over de Okavango Delta te genieten van een magnifiek uitzicht op deze bijzondere levensader. Compleet onder de indruk van hoe ontzettend imposant de delta is vliegt het landschap aan ons voorbij. De prachtige kleuren. Helderblauw. Knalgroen. De zon spiegelend in het vele water dat zich een weg door de savanne heeft gebaand. Eenmaal boven zien we pas echt hoe groot de Okavango Delta is en beseffen we ons nog des te meer hoe fantastisch mooi hij is.

♥ Staat de Okanvango Delta al op je bucket list?

Comments 4

 1. Lijkt me supermooi! Sowieso nog een gebied dat ik ooit nog wil ontdekken. Het vliegtuig zou ik wel aan de grond laten staan trouwens. Veel te eng en slecht voor het milieu ook nog.

  1. Post
   Author

   Botswana is echt prachtig. Namibië ook trouwens. Groot gelijk dat je nog eens naar dit gebied wil! En vliegtuig is inderdaad niet goed voor het milieu, maar had de vlucht echt niet willen missen. Het was echt onbeschrijfelijk mooi 😉

  1. Post
   Author

   Het was ook echt super tof! De kleuren vanaf boven zijn weer zo anders dan vanaf de grond! En al die beesten! Echt te gek! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.