De mooiste tulpenvelden in Groningen provincie

De mooiste tulpenvelden in Groningen

Daphne Nederland 4 Comments

De tulpenvelden in de Bollenstreek ken je. De Keukenhof in Lisse ongetwijfeld ook. Maar wist je dat je in de provincie Groningen ook verschillende bollenvelden kunt vinden? Verspreid door de provincie vind je tal van velden vol kleurige bloemen. Vandaag deel ik de mooiste tulpenvelden in Groningen met je.

Dit zijn de prachtige tulpenvelden in provincie Groningen

De mooiste tulpenvelden in Groningen

Spijk

Tijdens mijn tulpenreis door de provincie ben ik het meest verrast door de tulpenvelden bij Spijk. Rondom Spijk staan niet 1, niet 2, maar zelfs 3 bollenvelden in bloei. Een ware lust voor de tulpenliefhebber!

Uithuizermeeden

Nog een plek waar je mooie tulpenvelden in Groningen kunt vinden, is de polder boven Uithuizermeeden. Deze kleurt door de tulpenvelden in de vrolijkste kleuren.

Meer lezen over de provincie Groningen: Lees dan mijn blog vol leuke dingen rond het Lauwersmeergebied. En ook leuk? Deze blog met de leukste spelletjes voor 2 (of meer) personen!

Reiderwolderpolder

Het leuke aan de tulpenvelden in Groningen is dat je de bollenvelden kunt bewonderen zonder files. Zo ook vlakbij het dorpje Finsterwolde bij de Reiderwolderpolder. Velden vol tulpen en bloemen staan in bloei en dat levert prachtige foto’s op.

Zoek je nog een leuke overnachtingsplek in de provincie Groningen? Tussen deze mooie natuurhuisjes zit zeker een unieke plek om te overnachten in Groningen!

Oosternieland

Ook bij Oosternieland staan de tulpenbollen in bloei. Geniet vast vanuit huis en vlieg mee over het tulpenveld in Oosternieland.

Credits: Dagblad van het Noorden

Woldendorp

Wist je dat je naast tulpenvelden in Groningen ook velden vol koolzaad kunt spotten? Bij Woldendorp vind je meerdere velden vol met vrolijk gele koolzaadbloemen. Dit landbouwgewas ziet er niet alleen mooi uit, het ruikt ook nog eens heel lekker. Dat vinden niet alleen wij, de nectar is namelijk erg in trek bij bijen.

Ook leuk: niet ver van Woldendorp vind je het leuke dorpje Termuntenzijl waar je heerlijke kibbeling kunt scoren bij de visboer. Ga daarna heerlijk wandelen bij de Punt van Reide, één van mijn mooiste wandelingen in Groningen en ontdek de bijzondere natuur rond de Dollard.

Kloosterburen

In de gemeente Het Hogeland vind je rond Kloosterburen ook mooie tulpenvelden. Deze vrolijke bloemen sieren het Groningse landschap.

Ook leuk: Op zoek naar de lekkerste plekjes in de stad Groningen? Lees dan deze blog vol hotspots in Groningen!

Zeerijp, Garsthuizen & Valom

Nog drie plekken om de bollen te spotten zijn Zeerijp, Garsthuizen en Valom. Zelf ben ik hier niet geweest, maar kreeg ze door als tip. Graag ga ik volgend jaar weer op expeditie en op zoek naar de tulpenvelden in Zeerijp, Garsthuizen en Valom.

Tips om volop te genieten van de tulpenvelden in Groningen

Natuurlijk is het in deze bijzondere tijd niet de bedoeling dat we met z’n allen massaal naar de tulpenvelden in Groningen afreizen. We blijven zoveel mogelijk thuis en houden 1,5 meter afstand van elkaar. Wil je er toch even op uit, dan is juist de natuur in de provincie Groningen erg geschikt. Hierbij een paar tips om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk alleen of in ieder geval met zo weinig mogelijk andere mensen van de tulpenvelden in Groningen kunt genieten.

 • Ga vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag naar de tulpenvelden.
 • Het liefst op een doordeweekse dag. Ga je toch in het weekend? Dan is zaterdag de beste dag.
 • Wie wil genieten van de bollenvelden in Groningen moet snel zijn want de meeste tulpenvelden staan tussen eind maart en begin mei in bloei. Maar niet getreurd want volgend jaar is er weer een kans om te genieten van de bollenvelden.
 • Zoek je een leuk huisje in de natuur van Groningen om te overnachten? Dit zijn de leukste natuurhuisjes om te overnachten in Groningen.
 • Benieuwd waar je verder in Nederland het beste de bollenvelden kan bezoeken en welke routes er zijn? Met deze tips zul je veel tulpen- en bollenvelden zien!

♥ Zou jij de tulpenvelden in Groningen willen bezoeken? 

tulpenvelden in Groningen1

Comments 4

 1. Ik heb gezien dat er bij Zeerijp ook mooie velden zijn!

  Kleine tip voor iedereen die naar de bollenvelden toe gaan, je mag de velden niet IN lopen (zoals je op de foto doet!) Dit is niet omdat je de tulpen zou beschadigen, maar omdat er netten onder de grond zijn gespannen waarmee de boeren de bollen rooien. Doordat er mensen overheen lopen, komen deze netten vast te zitten en breken ze. De meeste boeren verdienen juist geld door de bollen te verkopen, niet door de tulpen te verkopen.

  1. Post
   Author

   Oh goede aanvulling! Zal ik er in opnemen. Heb echt heel voorzichtig gedaan en alleen aan het begin van het veldje gebleven, want wilde inderdaad niets beschadigen. Ik wist niet dat je de netten onder de grond kon beschadigen, dacht inderdaad alleen de tulpen, dus dit is een goede tip! 🙏🏻

 2. Pingback: Wat te doen in Groningen: tips & bezienswaardigheden - Daphnedevries.nl

 3. Ieder jaar gaan we weer kijken een prachtig gezicht al die bloeiende tulpen ,de moeite waard zeker weten.en ja ga eraubniet tussen lopen ,ik zie regelmatig ouders met hun kids dit doen ..foto’s maken kan Ook op afstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.