Tarangire National Park: majestueuze baobabbomen & héél véél olifanten

Daphne Afrika, Tanzania 4 Comments

Tarangire National Park is anders dan andere parken. Majestueuze baobabbomen, steppes gevuld met de bijzondere worstenbomen, omringd door roodgekleurde aarde en de grootste olifantenpopulatie van heel Afrika maken dit park bijzonder. Over het algemeen trekt Tarangire minder toeristen dan de andere parken in het noorden van Tanzania. In mijn optiek zonde! Ik maakte er zoveel bijzondere ervaringen mee en vind daarom dat ook jij Tarangire National Park niet mag missen. Dit is waarom!

tarangire-national-park-tanzania-zebra-rode-aarde baobab-cheetah-tarangire-national-park-tanzania

Baobabbomen van honderden jaren oud

Tarangire National Park is een lang, smal park dat op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha, langs de rivier de Tarangire ligt. Bij binnenkomst word je direct verwelkomd door de majestueuze Baobabbomen welke honderden jaren oud zijn. Je ziet direct dat dit park een geheel eigen karakter heeft. De steppes met hun roodgekleurde aarde in het noorden kenmerken zich door acaciabomen met langs de rivier palmbomen, vijgenbomen en de bijzondere worstenbomen. Verder naar het zuiden wordt dit afgewisseld met grote moerasgebieden. Weer een geheel ander landschap. Vooral in de drogere periode, tussen juni en begin november, is dit deel een aanrader. De watervoorraad in het noorden loopt terug waardoor dieren zich bij de moeraslanden verzamelen. Op zoek naar vers en verkoelend water. Niet alleen landschappelijk gezien een erg mooi deel van het park, ook is het hier nóg rustiger. Hierdoor heb je het idee dat je al het wild voor jezelf hebt!

olifanten-rood-tarangire-national-park-tanzania tarangire-national-park-tanzania-impala

Enorme kuddes olifanten & een luipaard in de boom

In Tarangire National Park zijn grote concentraties wild te vinden. De meeste safari dieren als buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, zwijnen (pumba’s), struisvogels en giraffes kun je er vinden. Ook is dit park een paradijs voor vogelaars! Maraboes, verschillende reigers, gieren en buizerds. Maar olifanten zijn de grootste trekpleister! In Tarangire heb je 100% garantie dat je olifanten ontmoet tijdens een gamedrive. Sterker nog, de kans is dat je honderden olifanten op één dag ziet! Je vindt hier dan ook de grootste populatie olifanten van heel Afrika! De vele baobab bomen en de vruchtbare rivier maken dat de olifanten die hier rood van kleur lijken zich thuis voelen in het park.

luipaard-in-boom-tarangire-national-park-tanzania

Naast de enorme kuddes olifanten zag ik in Tarangire ook eindelijk een luipaard in een boom. Het spotten van mijn lievelingskat in een boom was iets wat erg hoog op mijn safari bucket list stond. Tijdens verschillende safari’s had ik al luipaarden gespot, maar nog nooit eentje in een boom. En daar was hij dan eindelijk. In een boom, pal naast de weg! Eerst lag hij omgekeerd, maar na lange tijd ademloos naar hem gekeken te hebben leek het wel alsof hij ons een plezier wilde doen en voor ons poseerde. Hij ging staan, draaide zicht om, keek in verschillende richtingen en ging zitten. Uiteindelijk besloot hij zo te gaan liggen dat ik het perfecte plaatje kon schieten! Oh my, wat was dit gaaf!

tarangire-national-park-tanzania-leeuwen-boom

Naast deze te gekke ervaring maakte ik ook één van de meest tragische safari belevenissen mee. Wat begon met een moeder leeuw die haar jong voedsel bracht eindigde in een drama. Terwijl het jong aan het eten was roken drie mannetjes iets. Ze gingen op pad en vonden daar moeder en zoon. Helaas waren de mannetjes van een andere troep. Het leidde tot een gevecht dat moeder, in de drang om haar kind te beschermen, helaas verloor. De leeuwin werd gedood door de drie mannetjes. Iets wat zelfs onze chauffeur, die al 27 jaar in het vak zit, nog nooit heeft meegemaakt! Tragisch, maar ook dat hoort bij safari. ‘Nature has taken place’, zoals onze chauffeur het zo mooi verwoordde.

gnoes-tarangire-national-park-tanzania olifanten-tarangire-national-park-tanzania

Zoals gezegd trekt Tarangire National Park over het algemeen minder toeristen dan de andere parken in het noorden van Tanzania. In mijn optiek echt zonde, want ik heb er één van mijn meest bijzondere safari’s beleeft en zou iedereen het park aanraden. Heb je tijd, blijf dan twee nachtjes. Zo kun je er in alle rust genieten!

♥ Heb ik jou overtuigd om ook een bezoek aan Tarangire National Park in Tanzania te brengen? 

Comments 4

  1. Post
   Author

   Dank je wel Narelle! Afrika is zo fotogeniek, je hoeft echt niet heel hard je best te doen 😉 Gaaf dat Zuid Afrika geboekt is! Jullie gaan echt een gave reis tegemoet daar. Zuid Afrika is zo veelzijdig. Een heerlijk land!

 1. Minder toeristisch? Klinkt super! De foto’s zijn ook mooi trouwens. Het doet me terugdenken aan onze reis naar Zuid-Afrika waar we net van terug zijn. Daar hebben we deze geweldige dieren ook gezien. Ook je lievelingsdier. In een boom. Wel ietsjes verder weg. En kort daarvoor twee bij elkaar op een rots terwijl ze aan het paren waren. Een aparte maar unieke ervaring 😉 Maar ze hadden daar ook teveel Olifanten? Het schijnt volgens onze gidsen in Zuid-Afrika een groot probleem te zijn. Het zijn er te veel voor de hoeveelheid plek die er is in de parken, terwijl ze er in het noorden van Afrika te weinig hebben. Rare wereld waarin we leven maar je hebt zo te zien een mooie en unieke reis gemaakt.

  1. Post
   Author

   Oh echt?! Wat een gave ervaring heb jij gehad in Zuid Afrika zeg! Parende luipaarden, die staan ook nog op m’n safari bucket list haha. Zo moet je dingen te wensen over blijven houden hè 😉 In Tarangire hebben ze niet teveel olifanten, gewoon heeeeeel erg veel! Zeker raar als ze ergens té veel olifanten hebben. Kan toch bijna niet?! Absoluut een top reis gehad! Zo te horen heb jij er ook eentje op zitten in Zuid Afrika, of niet?! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.