Mijn highlights van Zuid Afrika

Daphne Afrika, Zuid Afrika 2 Comments

Als klein meisje droomde ik al van een reis naar Zuid Afrika. In een jeep op safari. Of zelf in de auto. Op zoek naar dat ene bijzondere dier dat net zo hard zijn best doet jou te vermijden als dat jij je best doet hem te spotten. Olifanten. Jachtluipaarden. Buffels. Neushoorns en leeuwen. The Big Five. Iedereen wil ze zien. Ook de impala’s met hun schattige staartjes. De elegante giraffes. De zebra’s met hun prachtige prints. De statige koedoes. De imposante nijlpaarden. De supersnelle cheeta’s. De Timon & Pumba’s die je terug doen denken aan je jeugd. Allemaal zijn ze prachtig en nemen ze je mee naar hun wereld. De wereld van het wild.

Ik geniet met volle teugen als ik in een auto zit. Het maakt niet uit waar naartoe. Ik ben dol op roadtrips. Zuid Afrika is hiervoor erg geschikt. Maar waar reis je dan naartoe? Tijdens mijn verblijf in Zuid Afrika heb ik genoeg prachtige plekken gezien. Hierbij mijn highlights.

Hoog in de Drakensbergen

De Drakensbergen vormen de natuurlijke grens met Lesotho en bestaan uit de Noordelijke, de Centrale en de Zuidelijke Drakensbergen. In het noorden vind je het Amphitheater en de Tugela Falls. Het Amphitheater dankt zijn naam aan zijn vorm. Een halvemaan met aan beide zijden een magnifieke top, de Sentinel aan de ene zijde en de Eastern Butress aan de andere. Daartussen valt de Tugela Falls, de op een na hoogste waterval ter wereld, omlaag. Ik maakte hier een pittige wandeling. Liep door de bergen langs prachtige wilde bloemen. Had weidse uitzichten. Klom via rotsen omhoog. Daalde af via kettingladders. Het weer was grillig en onvoorspelbaar. Bereikte de top van het Amphitheater. Zag de Tugela Falls. En was even stil van het uitzicht Een prachtige hike!

Ik verbleef in Bergville, in Amphitheatre Backpackers. Het mooist gelegen hostel waar ik ooit was. Maar volgens mij maakt het niet uit waar je verblijft. Overal in de Drakensbergen is het prachtig. Wandelschoenen aan, veters gestrikt, rugzak op en hiken!

De Drakensbergen

De Drakensbergen

Het sprookje in Hogsback

Het voelt alsof je een fantasiewereld binnenstapt. In the middle of nowhere. Midden in de bossen en bergen vind je Hogsback. Een sprookje waar tijd lijkt stil te hebben gestaan. J.R.R. Tolkien heeft hier zijn inspiratie opgedaan voor Lord of the Rings. Geen wonder. Een ideale omgeving voor prachtige hikes. Kletterende watervallen en abseiltochten. Gewoon simpelweg te genieten van de rust en de magische omgeving. Ik wandelde naar de Madonna and Child waterval. Abseilde naar beneden en klom weer verder. Vond midden in de bossen een verlaten badkuip. Maakte er komische foto’s en vervolgde mijn weg in deze sprookjeswereld. Ik sliep in Away With The Fairies. Sprookjesachtiger dan dat wordt het niet!

Abseilen @ Madonna & Child

Abseilen @ Madonna & Child

Zuid Afrika’s hoogte

Van sprookjesachtige omgevingen naar grote hoogte. Zoals ik al omschreef in mijn blog ben ik een adrenaline junky. Dol op alles wat snel gaat. Hoog is. Wild is. Dingen waar andere mensen bang voor zijn. Ik ga ze niet uit de weg. Ze maken me juist extreem blij. Zo ook Zuid Afrika’s hoogste! Bij Face Adrenalin waagde ik mijn eerste sprong. Een sprong in het diepe. Van de Bloukrans brug 216 meter de diepte in. Meegenieten op mijn feestje? Hierbij mijn sprong! Ik heb in ieder geval weer een glimlach van oor tot oor als ik dit zie! Wat een kick!

Op safari in het Krugerpark

Adrenaline krijg ik niet alleen van bungeejumpen. Ook van safari’s wordt ik blij!  Het Krugerpark is één van de bekende parken van Afrika. Heerlijk rondreizen in je eigen auto. Achter de dieren aan. Ik verbleef er 3 dagen. Reed er rond. Ging op safari en spotte er de big five. Sliep in 3 verschillende kampen. Skukuza, Satara en Krokodilbrug. Ik had er de tijd van mijn leven. Zeker een plek die een bezoekje verdient!

De Panoramaroute

In het noorden van Zuid Afrika vind je de Panoramaroute. Een route van Sabie tot de Erasmuspas waar de Blydepoort begint. Een schitterende route langs watervallen, diepe kloven en schitterende vergezichten. Bij Gods Window geniet je van het groene regenwoud. Bij de Berlin Falls zie je kletterend water. En bij Bourke’s Luck Potholes ervaar je de kracht van stromende water. Ontstaan door erosie. Potholes uitgesleten in het rode rotsgesteente. Vergeet ook The Three Rondavels niet. Deze ken je waarschijnlijk wel. Drie ronde rotsen, die doen denken aan hutten uit vervlogen tijden. Een fascinerende route!

The Three Rondavels

The Three Rondavels

Zonsondergang op Lions Head

Ik schreef eerder al dol te zijn op zonsondergangen.  In Zuid Afrika ervoer ik ook een bijzondere. Op Lion’s Head. Een berg vernoemd naar een leeuwenkop. Naar zijn vorm. Reis net voor zonsondergang naar boven. Zoek een mooi plekje en geniet van een prachtig uitzicht over donker wordend Kaapstad met de Tafelberg op de achtergrond. Robbeneiland liggend voor de kust. Kippenvel gegarandeerd! Geen auto? Vrees niet. Je kunt ook wandelend naar boven.

Welke highlights zag jij in Zuid Afrika? 

Comments 2

  1. Op Hogsback na staat alles wat je noemt ook op mijn planning. Al ga ik niet bungee jumpen van de Bloukrans brug maar mijn reisgenoot overweegt het wel. Ik vind het al eng genoeg om er overheen te lopen, laat staan te springen. Wel wil ik gaan paragliden in de Drakensbergen. Dat is spannend genoeg voor mij 🙂

    1. Post
      Author

      Wat heerlijk Judith! Hogsback ligt ook niet echt op de route en wordt vaak niet bezocht door mensen die ‘beperkt’ de tijd hebben. Ik ben er vanuit Port Alfred (in een weekend) naartoe gereisd, dan is het heel goed te doen. En ook zeker wel heel erg mooi! Wie weet later als je terug komt 😉 En Paragliden in de Drakensbergen lijkt me ook heel gaaf! Succes met de verdere vakantievoorbereidingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.