Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk

Daphne Nieuw Zeeland, Oceanië 4 Comments

Voordat je bij de Milford Sound, aan de westkust van Nieuw Zeeland aankomt, reis je door Te Anau. Een leuk dorpje, maar niet minder belangrijk dé toegangspoort tot de Milford Sound. Vanaf dit plaatsje brengt de Highway 94 je naar de sound. Deze smalle 119 km lange weg wordt omringd door groene bergketens vol mossen in verschillende kleuren groen, steile rotswanden, honderden prachtige watervallen en kraakheldere meren. Het is niet voor niets dat deze weg is bekroond tot de ‘most scenic route’ van Nieuw Zeeland.

Aan het begin van onze rit is het een beetje mistig, gelukkig regent het niet. Dat is best bijzonder, want het Fiordland National Park, waar Milford Sound toebehoort, is één van de meest regenrijke gebieden ter wereld. Milford Sound moet het stellen met zo’n 200 regendagen per jaar. Ik kan mijn geluk dan ook niet op als de mist langzaamaan weg trekt en de zon doorbreekt. De omgeving kleurt prachtig en glinstert oogverblindend. Dit belooft veel goeds voor sound zelf.

Het landschap onderweg van Te Anau naar de Miljord Sound is onbeschrijfelijk mooi

Het landschap onderweg van Te Anau naar de Miljord Sound is onbeschrijfelijk mooi

Na een adembenemende rit van 2,5 uur komen we aan bij de Milford Sound. Nog net op tijd voor zonsondergang en een sneak peak van het moois dat ons de volgende dag te wachten zal staan. We zoeken een camping, maken het onszelf gemakkelijk en bereiden ons vast voor op wat morgen komen zal.

Het uitzicht vanaf de kust is fantastisch, dat belooft veel goeds voor de tocht zelf

Het uitzicht vanaf de kust is fantastisch, dat belooft veel goeds voor de tocht zelf

De Milford Mariner neemt je mee dwars door de sound en laat je de mooiste plekken zien

De Milford Mariner neemt je mee dwars door de sound en laat je de mooiste plekken zien

Na een heerlijke, rustige nacht in de bossen stappen we de volgende dag aan boord van de Milford Mariner. Een groot schip waar voldoende ruimte is voor iedereen. Vol goede moed zoeken we buiten op het dek een mooi plekje om goed te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de miljoenen jaren geleden uitgesleten gletsjer. Niet veel later zijn we blij met de 3 lagen kleding die we aangetrokken hebben want het is toch best koud aan dek. Het waait hard en het zonnetje dat gisteren nog zo fijn scheen heeft plaatsgemaakt voor mist. Wat het geheel eigenlijk best een geheimzinnig sfeertje geeft.

De Mariner vaart ons langs giga hoge, recht uit zee omhoog rijzende bergketens. Ik voel me klein in het majestueuze landschap. Ik zie hordes zeehonden spelen met pas gevangen vis. Af en toe een verdwaalde kajak de sound trotseren. De Mitre Peak uit de zee oprijzen en overal waar ik kijk zie ik watervallen. Kleine en grote, maar de meeste indruk maakt de 160 meter hoge Bowen Falls. Onze boot vaart zo dicht langs de waterval dat het water op het dek klettert. Het moet een prachtig schouwspel geweest zijn. Water dat op het dek danst. Mensen die snel naar binnen schieten, bang om nat te worden. En ik. Stralend op het dek, met schrale wangen en 3 lagen kleding maar een glimlach van oor tot oor. Genietend van de kracht van de natuur. Toen voelde ik het. Ik voelde de magie van Milford Sound.

Wauw wat geniet ik van al het moois om mij heen

Wauw wat geniet ik van al het moois om mij heen

De Stirling Falls, de een na hoogste waterval in Milford

De Bowen Falls, de een na hoogste waterval in Milford

Het water van de hoogste waterval in de sound, de Bowen Falls, klettert naar beneden

Het water van de hoogste waterval in de sound, de Stirling Falls, klettert naar beneden

50 tinten groen te aanschouwen vanaf de Milford Mariner

50 tinten groen te aanschouwen vanaf de Milford Mariner

♥ Nieuwsgierig naar meer van mijn ervaringen in Nieuw Zeeland? Lees dan mijn andere blogs hier!

Vond jij de Milford Sound ook zo tof? Of heb ik nu zo enthousiast gemaakt om ook een bezoek te brengen aan dit Nieuw Zeelandse fjord. 

Comments 4

  1. Post
   Author

   Wij noemden Milford Sound ook telkens ‘Miljord’, omdat het eigenlijk geen sound is maar een fjord. Maar ja als je geen Engels woord hebt voor een fjord kies je toch gewoon voor sound ook al klopt dat technisch gezien niet 😉

 1. Gaaf om te zien! Wij zijn zelf naar Doubtful sound geweest omdat in het dorpje daar een kennis van ons woont. Maar dit ziet er ook wel erg gaaf uit! Nieuw-Zeeland is gewoon onwijs mooi!

  1. Post
   Author

   Nieuw Zeeland is inderdaad echt zo fantastisch! Super handig een kennis in Nieuw Zeeland zo bij de sound haha! Doubtful Sound leek mij ook heel tof, maar we moesten (kostentechnisch) een keuze maken. Dus toen is het Miljord geworden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.