Doen in Chiang Mai - ga naar de waterval

Doen in Chiang Mai: activiteiten die je niet mag missen in Thailand

Daphne Azië, Thailand 35 Comments

Chiang Mai is de tweede stad van Thailand, maar lijkt in geen geval op Bangkok. De sfeer is er gemoedelijk en er is weinig hoogbouw te vinden. Door de ligging in het bergachtige noorden koelt het er ’s avonds lekker af en is er, naast de stad zelf, in de omgeving ook ontzettend veel te doen. In deze post heb ik mijn tips verzameld en vertel ik je wat je zeker moet doen in Chiang Mai!

Slinger door de boomtoppen met Eagle Track Zipline

Dat ik een adrenaline junky ben weten jullie inmiddels wel. Geen van jullie zal er dan ook raar van op kijken dat ik direct gelukkig werd van de optie tot een zipline in Chiang Mai. Ik koos ervoor om samen te werken met Eagle Track Zipline en dit bleek een goede keuze! Terwijl je tijdens de zipline meters boven de grond vliegt en dwars door de groene jungle zweeft, heb je een adembenemend uitzicht. De ziplines worden afgewisseld met klimnetten en wiebelbruggetjes. Ook zitten er enkele stukken in waar je gaat abseilen! Leuker dan dit wordt het niet!

Ben je wat angstiger? Bij Eagle Track staat veiligheid voorop en word je met dubbele zekering bevestigd. Geen reden voor paniek dus! Toegeven, het abseilen van 40 meter is voor mensen met hoogtevrees wel een tikkeltje spannend denk ik. Bij Eagle Track Zipline kun je kiezen uit één van de drie pakketten: goud, zilver of brons. Bij brons leg je het kortste parcours af, uiteraard koos ik voor goud. Na afloop van je zipline kom je nog langs een mooie waterval. Eenmaal terug krijg je nog een Thaise lunch aangeboden. Wat mij betreft echt een activiteit die je moet doen in Chiang Mai!

Bezoek de vele tempels in Chiang Mai

In het oude centrum van Chiang Mai vind je ontzettend veel tempels. De één bekenden en wellicht iets meer de moeite waard dan de ander. Toch is het zeker een aanrader om door het centrum te gaan struinen en de vele tempels te bezoeken. Tijdens mijn wandeling door het oude centrum kwam in onder andere langs de wat minder bekendere tempel Wat Phan Tao, een teaken houten tempel, en de Wat Jedlin. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat de Wat Phra Singh en de Wat Chedi Luang nog veel mooier zijn en zeker een bezoek verdienen. Toch is de afwisseling tussen grote en kleinere tempels erg leuk en moet je deze tempeltour zeker doen in Chiang Mai.

Neem een traditionele Thaise massage

Chiang Mai is dé plek voor een heerlijke massage. Niet alleen heb je er enorm veel keuze, de prijs is ook nog eens erg goed! Voor zo’n 200 baht (€8,-) kun je een uur genieten! Ik zou je een traditionele Thaise massage aanraden. Wellicht niet zo zachtaardig als een oliemassage die wij Westerlingen gewend zijn, maar na de Thaise massage voel je je herboren. Wat mij betreft kun je Thailand ook niet verlaten zonder in ieder geval één Thaise massage te hebben gehad 😉

Wil je naast zelf genieten ook nog iets bijdragen aan de maatschappij? Laat je dan masseren door een ex-gevangene die op deze manier weer een kans krijgt om terug te keren in de samenleving.

Maak een meerdaagse trekking in Chiang Mai

Chiang Mai is ook dé plek voor het maken van een meerdaagse jungle trekking door de jungle. Er bestaan verschillende tours met ieder hun eigen invulling. Maar in basis komt het er op neer dat je met een groep de jungle bij Chiang Mai in trekt. Je ontmoet de lokale stammen, trekt langs rijstvelden, door de jungle, gaat raften en bezoekt grotten. Een perfecte manier om het gebied rondom Chiang Mai te leren kennen.

Bezoek de Sunday Walking Street

Iedere zondag vindt de Sunday Walking Street plaats. De Ratchadamnoen Road, in het oude centrum van Chiang Mai, wordt op zondag omgetoverd tot een avondmarkt. Je kunt je hart ophalen en voor een paar baht heerlijke streetfood gerechten eten en de leukste (en erg goedkope) souvenirs shoppen! Een bezoek brengen aan de markt moet je zeker doen in Chiang Mai!

Pssst.. Wist je trouwens dat er net buiten het oude centrum (bij Wualai Road) ook een Saturday Night Market is? Deze zaterdagmarkt is iets minder druk, maar zeker niet minder leuk!

Scooter naar Doi Suthep

Huur een scooter en rijdt de berg Doi Suthep op. Op de berg vind je de tempel Wat Phra That Doi Suthep. De bekendste tempel van Chiang Mai en de meest heilige tempel van Noord-Thailand. Naast dat de bijna 700 jaar oude tempel zeker de moeite waard is, geniet je vanaf de berg ook van een prachtig uitzicht over Chiang Mai!

Na je bezoek aan Wat Phra That Doi Suthep kun je de berg verder omhoog oprijden om een bezoek te brengen aan het Bhubing Palace. Dit is een buitenverblijf van de koninklijke familie. Het paleis mag je niet in, wel mag je rondlopen door de prachtig aangelegde rozentuin. Als je na het paleisbezoek nog verder doorrijdt kom je bij het Hmong Tribal Village uit. Wellicht wel wat toeristisch, maar leuk om even gezien te hebben.

Op de weg terug naar beneden kun je nog een bezoek brengen aan de Monthathan waterval. Een mooie waterval, maar vond de entreeprijs van 100 baht per persoon en 20 baht voor de scooter best hoog. Wellicht kun je daarom beter kiezen voor de Huay Kaew waterval, gezien deze gratis schijnt te zijn 😉 Al met al een leuke dagtocht die je zeker moet doen in Chiang Mai!

Zoek je inspiratie voor je rondreis door Thailand? Bekijk dan deze route van 3 tot 4 weken!

Doe een Thaise kookcursus

Geniet jij ook telkens weer van die goddelijke Pad Thai’s en wil je wel eens weten hoe je die groene curry zelf maakt? Dan is een kookcursus in Thailand zeker een absolute aanrader!

Je gaat eerst naar de markt waar je meer leert over de verschillende kruiden en producten. Ook doe je inkopen voor de gerechten die je later gaat maken. Na het kokkerellen mag je jouw gerechten zelf opeten en kun je thuis al je vrienden imponeren met je Thaise kookkunsten! In Chiang Mai heb je verschillende plekken waar je een kookcursus kunt volgen. Ik heb zelf m’n kookcursus in Pai gevolgd bij The Pai Cookery School!

Bezoek een olifantenreservaat

De zoektocht naar een goed olifantenreservaat is lastig. Er zijn veel kampen waar je op de olifanten mag rijden en er slecht voor de dieren gezorgd wordt. Mijn hart breekt als ik dat zie en ik wil daar ook absoluut niet naartoe.

Vier jaar geleden bezocht ik al eens het Elephant Nature Park. Een park waar opvang geboden wordt aan olifanten die wees, gewond of vrijgekocht zijn uit gevangenschap en hier hun trauma’s achter zich kunnen laten en de rest van hun leven in de vredige natuur kunnen doorbrengen.

Graag wilde ik deze keer nog eens een reservaat bezoeken waar ze goed voor de olifanten zorgen, maar dan een ander reservaat. Allereerst omdat ik het Elephant Nature Park al eens bezocht had, maar ook omdat dit park enorm populair is geworden en ik me afvraag hoe fijn het nog is voor de olifanten. Deze keer bezocht ik het kleinschalige Elephant Paradise Chiang Mai. Ik vond het vooraf best spannend, omdat ik bang was dat er toch niet goed voor de dieren gezorgd zou worden, maar eenmaal daar zag ik dat het goed was. Geen kettingen, vrij rondlopende olifanten en ruimte in de natuur. Wat is het toch bijzonder om zo dichtbij deze magische dieren te komen!

♥ Ben jij al eens in Chiang Mai geweest? Wat vond jij het leukste om te doen?

Comments 35

  1. Post
   Author
 1. Goede tips, ik vond Chiang Mai ook echt een geweldige plek. Wij zijn met de auto naar Doi Suthep geweest, echt een hoogtepunt. Je kunt inderdaad gewoon door de stad lopen en overal kom je tempels tegen, dat vond ik echt super leuk aan Chiang Mai.

  1. Post
   Author

   Dank je wel Gabriëlle! Ja bizar hè al die tempels, overal! En ook zo goed onderhouden. Althans de meesten dan. Vond dat ook echt bizar, eigenlijk aan heel Thailand! Maar ook prachtig, want al die tempels maken Thailand wel ook echt Thailand.

 2. Leuke tips! Veel daarvan heb ik ook gedaan. Ik vond het een gezellige stad. Wij hebben een scooter gehuurd en zijn toen via een dorpje waar ze paraplu’s maken door de rijstvelden gereden. Naar een gebied met geiser en warmwaterbaden. Heerlijk. Was een mooie datrip vanuit Chiang Mai. Elephant nature park vond ik ook bijzonder.

  1. Post
   Author

   Wat leuk dat jij ook veel van mijn tips hebt gedaan toen je in Chiang Mai was. Dat dorpje waar ze paraplu’s maken ken ik niet, klinkt wel interessant. Net als dat gebied met geiser en warmwaterbaden 🙂 Weet je nog hoe dat heet?

 3. Doi Suthep en een meerdaagse trekking zijn mijn persoonlijke aanraders en favorieten. En de avondmarkt! Oh ja en de kooklessen bij Chiang Mai Cookery School waren (inderdaad) ook erg tof!

  1. Post
   Author

   Leuk om te lezen dat je je ook herkent in mijn tips! Ik heb ook echt zo genoten in Chiang Mai, ga zeker nog eens terug!

 4. Een van de leukste dingen om in Thailand te doen is er met de scooter op uit trekken, heerlijk! Behalve dan wanneer ie uitvalt, dat had ik tijdens de reis naar Doi Suthep haha ;p Gelukkig kwamen ze al snel een nieuwe scooter brengen en “rolden” ze de kapotte zo naar beneden terug naar Chiang Mai. Heb je trouwens ook de Mae Hong Son loop gereden? Die is ook zooooo mooi en wat minder toeristisch (althans, een paar jaar geleden. Ik heb het idee dat inmiddels ieder stukje in Thailand overlopen is door toeristen ;p)

  1. Post
   Author

   Oh echt?! Super chille plek om met een stukke scooter te zitten! NOT! Gelukkig was het snel opgelost en kon je met je nieuwe scooter verder. Nee, de Mae Hong Son loop hebben we (helaas) niet gedaan. Leek me wel heel gaaf, maar uiteindelijk toch weer te weinig tijd. Want hadden onze nachten in Chiang Mai en Pai en ons ticket naar Australië toen al geboekt. We hebben wel een klein stukje gedaan, maar de hele loop moet ooit nog. Ik weet nu toch al dat ik ooit weer terug ga naar dat gebied, dus dan ga ik ‘m doen. Drie keer is scheepsrecht toch 😉

 5. Chiang Mai is een heerlijke stad. Een trekking door de omgeving is zeker een aanrader.

  Ik zou zelf geen olifanten meer bezoeken in Chiang Mai. Er zijn te veel plekken met mooie verhalen – maar die blijken toch anders te zijn wanneer er geen toeristen zijn.

  1. Post
   Author

   Ik vond het ook wel een lastig dilemma. Wilde heel graag nog weer eens naar een olifanten sanctuary, maar alleen een goede. Maar je hebt zoveel aanbod, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Nu had ik wel een goed gevoel bij deze 🙂

 6. Ik vond Chiang Mai een erg leuke stad en volgens mij was ik er zelfs zes dagen. Heb me geen moment verveeld. Ik heb uiteraard alle tempels bezocht, inclusief Doi Suthep en Wat Umong. Verder ben ik naar een olifanten sanctuary geweest (ook dubbel gevoel), een kookworkshop gevolgd, het 3D Art Museum bezocht en de prachtige geheime tuin van Chiang Mai. Had ook nog graag een zipline willen doen, maar dit was helaas niet mogelijk wegens gezondheidsredenen op dat moment. Ik werd gevloerd door maar liefst acht flinke blaren en heb twee dagen bijna niet kunnen lopen. Het leek mij dan niet heel handig en veilig als ik dan zo hoog de lucht in zou gaan.

  1. Post
   Author

   Wow wat veel heb je gedaan in de 6 dagen! Leuk hoor! Je hoeft je inderdaad geen moment te vervelen in Chiang Mai! Oh my, hoe kwam je aan al die blaren? Had je ook een trekking gedaan?! Lijkt me pijnlijk hoor!

 7. Ik vond Chiang Mai ook echt geweldig! Zo leuk om die herkenbare plekken weer terug te zien 🙂 Had heel graag een olifantenpark willen bezoeken maar alle goede waren al vol en ik weigerde naar een slechte te gaan, dus dan maar niet.. volgende keer beter! En dan doen we ook direct een kookcursus!

  1. Post
   Author

   Helemaal mee eens! Zeker geen concessies doen op een olifantenpark. Ik wilde ook per se naar eentje waar ik een goed gevoel bij had. En inderdaad je moet wat te wensen over hebben, dus volgende keer ook maar een kookcursus 😉

 8. Pingback: Elephant Nature Park - Alleen op reis

 9. Wat een gave tips.. vooral het ziplinen zou ik een volgende keer echt zeker willen doen. Dat hebben wij de eerste keer overgeslagen.. geen idee of het er toen al was.. als onze meiden net iets groter zijn vinden ze dat vast ook heel gaaf.

  1. Post
   Author

   Ziplinen is zeker geweldig! Ik heb het de eerste keer in Chiang Mai ook niet gedaan, maar toen heb ik eigenlijk heel weinig gedaan want we waren er maar heel kort. Zou het zeker aanraden. Nog even wachten tot de meiden groter zijn en dan die kant op 😉

 10. Oh ik vind Chiang Mai toch zo’n leuke stad! Hoogste tijd dat we weer eens die kant op gaan. We waren destijds vooral in de stad vanwege Loy Krathong (ook super tof hoor!!), maar daardoor hebben we weinig van de omgeving gezien. Dat ziplinen en de meerdaagse trekking lijken me super om te doen 🙂 Het olifantenpark Elephant paradise Chiang Mai heb ik toen ook bezocht trouwens, in 2012 werd er nog op gereden. Goed om te lezen dat ze dat nu niet meer doen!

  1. Post
   Author

   Kan me voorstellen dat je weinig van de stad ziet met een feest! Dan ben je daar toch druk mee. Zo hebben wij 4 jaar geleden ook maar weinig van Sydney gezien in verband met oud en nieuw en later Australia day. Wat grappig dat jij bij hetzelfde park bent geweest! En fijn te horen dat ze positieve veranderingen hebben ondergaan! Dat olifant rijden vind ik zo verschrikkelijk ?

  1. Post
   Author

   Zeker! Het is heel bijzonder om zo dicht bij die machtige beesten te komen en ze van dichtbij te ervaren. Zo dichtbij zie je dat ze ECHT heel groot zijn! Echt liefde voor die beestjes ❤️?

 11. Ik ben er maar kort geweest op doorreis naar Laos. Ik vond het echt een geweldig leuke stad. Wat ik me ook goed kan herinneren is het eten…dat was geweldig! Ik wil zeker een keer terug om de stad echt te ontdekken!

  1. Post
   Author

   Hahah grappig dat het voornaamste wat je is bijgebleven het eten is haha. Denk eigenlijk ook dat iedereen dat wel heeft met Thailand trouwens, want het eten is er geweldig! En ja, zeker nog eens terug naar Chiang Mai om de stad écht te ontdekken!

 12. Ik was 2 keer in Chiang Mai, 1 keer met een groepsreis en later nog een keer met Frank. Wat een fijne stad is het toch en wat is er veel te doen. Leuk om allerlei dingen weer eens in jouw blog terug te zien, ons bezoek was 10 jaar geleden (time flies….) Doi Suthep vond ik super en Wat Chedi Luang is mijn favoriete van al die tempels in de stad.

  1. Post
   Author
 13. Super leuke tips! Ik hoop dit jaar in Chiang Mai te komen. Het lijkt me een erg leuke stad en een prachtige omgeving. Een Thaise kookcursus staat sowieso op mijn wensenlijstje!

 14. Hey Daphne!

  Gisteren in Chiang Mai aangekomen. Morgen een aantal van je tips gebruiken ?
  Bedankt en veel plezier in Australië.

  Groetjes,
  Jaap Middel
  Lindenborgh ?

  1. Post
   Author

   Hi Jaap, wat grappig dat je op mijn blog terecht bent gekomen en wat aan m’n tips hebt! Hopelijk heb je het naar je zin in Thailand! Ik vermaak me inderdaad prima hier in Australie 😉 Blijf nog even!

   Groetjes!!

 15. Ik woon al vele jaren in Chiang Mai en de tips die je geeft zijn gewoon goed, alleen het ziplinen zou
  ik niet aanbevelen, er zijn al een aantal ongelukken gebeurd.

  Berthy

  1. Post
   Author

   Wat vervelend om te horen Berthy. Toen ik deze zipline deed voelde ik me heel veilig. Alles was goed, met dubbele zekering bevestigd waardoor ik niet het idee had dat het (snel) mis zou gaan. Wellicht was het bij andere maatschappijen?

 16. Pingback: Khao Sok National Park vs Khao Yai National Park - Stripe Away

 17. Pingback: Rondreis Thailand: handige tips voor reizen in Thailand - Daphnedevries.nl

 18. Pingback: Thailand route: rondreis van 3 tot 4 weken - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.