Zo mooi is het Tasmaanse Maria Island

Bezoek Maria Island: de parel van Tasmanië

Daphne Australië Leave a Comment

Voor de oostkust van het Australische eiland Tasmanië vind je Maria Island. De plek om volledig tot rust te komen en de beschaving even achter je te laten. Uitgestrekte baaien, bijzondere dieren, spierwitte stranden, ruige kliffen en zelfs bergen maken het afgelezen natuurreservaat Maria Island tot een walhalla voor elke natuurliefhebber en avonturier. Ontdek waarom dit bijzondere eiland thuishoort in jouw Tasmanië reis!

Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig

Zo mooi is Maria Island! Bezoek dit werelderfgoed op Tasmanië

Neem de boot vanaf Triabunna

Vanuit het plaatsje Triabunna vertrekt een schilderachtige veerboot naar Maria Island. Na ongeveer een half uur varen ben je aangekomen op het eiland, dat slechts een oppervlakte van 45 m² beslaat. Op dit auto-vrije eiland vind je, naast een eenvoudige accommodatie en een handjevol campings, helemaal niets. Geen hotels, geen winkels. Enkel wildlife en natuur. Maar zodra je van de veerboot stapt, voel je vanzelf de rust komen en zul je in één oogopslag zien waarom Maria Island zo’n bijzonder stukje Tasmanië is. Ik raad je dan ook zeker aan Maria Island op te nemen in jouw route voor een rondreis door Tasmanië.

Je kunt Maria Island ook bezoeken als dagtrip vanuit Hobart, maak bijvoorbeeld deze bijzondere dagtocht naar Maria Island. Zelf kampeerde ik op het Triabunna cabin & caravan park.

Maria Island is een van de top bezienswaardigheden van Tasmanië en verdient zeker een bezoek

Geschiedenis van dit bijzondere eiland

Maria Island heeft een fascinerende geschiedenis en heeft net als vele andere plekken op Tasmanië in de negentiende eeuw gediend als strafkolonie voor Britse gevangenen. Dit is terug te zien in de ruïnes die je verspreid over het eiland zult aantreffen. Sommige voormalige gevangeniscellen doen tegenwoordig zelfs dienst als overnachtingsplek voor bezoekers van het eiland.

Wat is er te doen op Maria Island?

De enige manier om deze bijzondere plek op Tasmanië verkennen is per fiets of te voet. Wil je langer dan een dag verblijven kun je overnachten op een van de campings of verblijven in een voormalige gevangeniscel in Darlington. Denk er wel om dat je jouw eigen kampeerspullen en voldoende eten en drinken mee moet nemen.

Wat je zeker moet doen op Maria Island is een wandeling maken naar de Fossil Cliffs aan de oostkant van het eiland. Dit is de ruige kant van het eiland en de uitzichten vanaf hier zijn eindeloos. Onderweg wandel je langs fossielen, ruïnes van de vroegere nederzetting, door dichte bossen en over verlaten stranden.

Wandel ook naar de Painted Cliffs een prachtige rotsformatie aan de westkust van het eiland. Deze bijzondere rotsformatie is het beste 2 uur voor en na eb te bezoeken en helemaal op z’n best wanneer verlicht door de middagzon. Pas dan zie je hoe mooi de gekleurde rotsen werkelijk zijn.

Spot Tasmaanse Duivels in het wild

Eind jaren 90 dook er ineens een dodelijke kankervorm om waaraan bijna 90% van de populatie Tasmaanse Duivels is gestoven. Om uitsterven van dit bijzondere diertje te voorkomen zijn er een aantal jaren geleden een handjevol gezonde Tasmaanse Duivels op Maria Island uitgezet. In de hoop dat ze zich hier in alle rust, weg van het virus op Tasmanië zelf, konden vestigen en een nieuw en gezond bestaan op zouden bouwen. Dit lijkt te werken, want het aantal Tasmaanse Duivels in dit gebied is sinds de uitzetting van deze dieren gestegen. Helaas had ik niet het geluk er eentje in het wild te spotten op Maria Island.

Naast dit eiland is Cradle Mountain National Park dé plek in Tasmanië voor het spotten van Tasmaanse Duivels. Daarnaast is Cradle Mountain een geweldig nationaal park, waar je onder andere de Overland Track of naar de top van Cradle Moutain kunt wandelen. Dit is alles wat je wilt weten over Cradle Mountain National Park!

Hoewel je een enorme dosis geluk moet hebben om een Tasmaanse duivel te spotten, is de kans enorm groot dat je wombats, kangoeroes en emoe’s gaat zien. Ook de Cape Barren gans en wallabies vind je in grote getale op het bijzondere Maria Island.

Zou jij dit Tasmaanse eiland bezoeken? Wat zou jij willen doen op Maria Island? Wat zijn volgens jou de highlights?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.