13 redenen waarom je absoluut nóóit op safari naar Afrika moet!

Daphne Afrika 20 Comments

Zuiderlijk Afrika is een bestemming die steeds populairder wordt. Een selfdrive door het Namibische woestijn of een gamedrive door de Serengeti in Tanzania. Het prijkt hoog op mening bucket list. Maar waarom eigenlijk? Vandaag geef ik je 13 redenen waarom je absoluut nóóit op safari naar Afrika moet gaan!

Chillend luipaard in een boom in Tarangire National Park Tanzania

#1 – De landschappen zijn veel te gevarieerd

Of je nu in Damaraland bent, de Okavango Delta of naar Kaap de Goede Hoop rijdt alle landschappen zijn mooi! Wat moet je daar nou mee, je wil toch gewoon een beetje doorrijden, kilometers maken? En niet steeds stoppen om een foto te maken?!

#2 – Twee uur wachten op een luipaard is echt zonde van je tijd

Ben je al helemaal naar Afrika gekomen moet je ook nog twee uur wachten om het perfecte plaatje van een luipaard te schieten. Jep, zolang had meneer nodig om pal náást de auto in de bosjes te gaan liggen zodat ik hem onbeschrijflijk mooi kon vastleggen.

In Etosha National Park maakte ik deze foto van een luipaard in de bossen vlakbij de camping

#3 – De Sossusvlei is veel te rood

De knalrode duinen, de strakblauwe lucht, het gortdroge landschap, in het echt is de Sossusvlei exact zoals op de foto’s! Wat een oplichters!

#4 – Afrika heeft veel te veelzijdige steden

Kaapstad is echt super groot, net als Windhoek trouwens en wat dacht je van Johannesburg. Je bent echt veel te veel tijd kwijt om wat van die steden te zien. Echt zonde van je tijd!

#5 – Je maakt oneindig veel foto’s

Kom je thuis na je reis in Afrika moet je je door duizenden foto’s worstelen! Pff, weer een olifant, impala, luipaard, een leeuw. Wat een klus zeg! En dan moet je er daarna ook nog een fotoboek van maken. Je hebt wel wat beters te doen!

#6 – Alle landen zijn verschillend

Zuid Afrika, Kenia, Namibië, Tanzania, Botswana, selfdrive of met gids? Natuur of cultuur? Waar begin je! Allemaal zijn ze zo verschillend, hoe moet je nou een keuze maken?! Veel te ingewikkeld!

#7 – Afrikaanse zonsondergangen zijn veel te mooi!

De prachtige pastelkleuren, de zon die achter de horizon verdwijnt en daarna ook nog een eindeloze sterrenhemel tentoonstelt. Hoe moet je na het zien wat dit nou nog van andere zonsondergangen genieten?

#8 – Je moet vroeg op

Vroeg op!? Hell no! Nou in Afrika dus wel, wil je een beetje actie zien moet je al voor zonsopkomst op zodat je als de zon op komst ready to go bent. Het meeste roofwild is namelijk vroeg in de morgen het actiefst. Heb jij weer! Kunnen die beesten niet gewoon een rekening met jou houden en ook een beetje uitslapen?

#9 – Afrika maakt je verliefd

Als je in Afrika bent geweest wil je weer terug! De mooie landschappen, de veelzijdigheid en wat dacht je van de dieren? Echt super irritant, moet je weer die minimaal 8 uur durende vlucht afleggen, wéér op safari in Afrika!

Moeder leeuw en welpje in de Ngoronogoro Krater in Tanzania

#10 – Je hoeft niet op safari naar Afrika, want in Nederland heb je ook dieren

In Afrika heb je de Big 5, geen idee waarom iedereen die wil zien? Buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. In Nederland hebben we ook de grote vijf. Bever, zeehond, wild zwijn, edelhert en ree. Is dat niet voldoende ofzo?! Moet het altijd weer groter?

#11 – Het uitzicht in Spitskoppe is echt om te huilen

Letterlijk! Je staat op een rotsblok en hebt een mooi doorkijkje. Swah! Maar nee madame moet er bijna van huilen, omdat het niet te beschrijven is. Zo mooi!

#12 – Op safari in Afrika is echt dodelijke saai

Hier een kudde olifanten, daar een waterpoel vol drinkende giraffes, zandduinen, watervallen, voorbij rennende zebra’s en uitgestrekte landschappen. Zucht, wat saai!

#13 – Gouden uurtjes verpesten de foto’s

Gouden uurtjes in Afrika zijn al helemaal saai. Het roofwild komt weer tot leven en alles heeft zo’n prachtige gele gloed. Echt zo zonde van al die mooie foto’s die je had kunnen schieten!

Wil jij na het lezen van deze post nog steeds op safari naar Afrika? Dan verklaar ik je voor gek, maar raad ik je wel aan deze blogs te lezen:

♥ Waar zou jij naartoe gaan tijdens jouw safari naar Afrika?

Comments 20

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Echt hè?! Beetje jammerlijk dit deel van Afrika! Hopelijk is er in west Afrika wel wat aan 😉

 1. HAhaha ik houd absoluut niet van dieren. En, echt erg, wat ik het leukste vond aan de safari was dat ik mocht rijden. Lekker off road en eindeloos rondjes rijden.

  1. Post
   Author

   Eindelijk rondjes rijden tijdens de safari is ook gewoon het allerleukste wat er is Karlien! ☺️

  1. Post
   Author

   Grappig dat je dat zegt, verwachting is dat we in november naar Zanzibar gaan. In combinatie met Tanzania! Zal ook vast weer een flutvakantie worden

  1. Post
   Author

   Gaaf dat je Zuid Afrika bezocht hebt Jacomijn! Kan me voorstellen dat je daar enthousiast bent geworden om ook de rest van Afrika te bezoeken! Echt een gaaf land! Benieuwd naar je plannen voor, wellicht, volgend jaar 😉

 2. Leuke insteek, daar hou ik wel van! Afrika trok me eigenlijk helemaal niet maar misschien moet ik er toch maar eens naar toe. Grappig dat je de Grote Vijf van Nederland noemt, ik heb mezelf nl dit jaar als doel gesteld die vijf dieren te gaan spotten in vijf verschillende Nationale Parken. De bever en het wild zwijn heb ik al gespot (meer daarover op mijn blog) de andere drie zijn nog in de planning. Het is geen Afrika maar toch wel erg leuk om te doen!

  1. Post
   Author

   Dank je Judith! Is vaak zo dat mensen of direct verliefd worden zijn op Afrika en er altijd al naartoe willen of er gewoon eens naartoe moeten gaan en dan verliefd worden 😉 Wat leuk dat je de grote vijf in Nederland wilt gaan opzoeken! Goed om mee te beginnen, let maar op, dan volgt Afrika vanzelf 😉

  1. Post
   Author

   Dank je wel Denise! Senegal zou bij mij niet zo snel naar boven komen wanneer ik aan safari in Afrika denk. Hoe was dat? Wij een bijzondere, originele ervaring denk ik 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.