Moorea: zwemmen met pijlstaartroggen & haaien

Daphne Frans Polynesië, Oceanië 8 Comments

Waaaaatt..?! Hoor ik je denken! Zwemmen met haaien en pijlstaartroggen? Ik ben toch niet gek!

Dat dacht ik vooraf ook, maar na een paar heerlijke dagen op het Frans Polynesische Moorea vertelt een local mij over een bijzondere plek die ik met eigen ogen MOET zien. Aan de westkant van het eiland vind je een lagune met ondiep water waar je op je gemak kunt zwemmen met haaien en roggen. Bestaat zoiets echt? Jep, op Moorea dus!

Tussen de roggen en haaien op Moorea

Daar sta ik dan. In kristalhelder water dat reikt tot mijn borstkas. Met de haaien en roggen op een paar meter afstand. De roggen kan ik aanraken. De haaien niet. Die zijn niet zo knuffelig. Ineens denk ik. Die pijlstaartroggen dat zijn toch die beesten die ‘Crocodile Hunter’ Steve Irwin dood hebben gestoken. Jup. Je moet dan ook een beetje oppassen voor hun enorme staart. Die is giftig. Omdat de rest hier lak aan lijkt te hebben besluit ik hetzelfde te doen en toch een beetje te genieten dat ik hier zo sta.

De roggen voelen aan als grote, gespierde champignons. Zo sterk en super nieuwsgierig. Ze gaan dan ook niet voor je aan de kant. Hoewel ik het heel stoer vind dat ik tussen deze giganten sta vind ik het ook reuze spannend en slaak ik meerdere gilletjes als ik weer de schrik van m’n leven krijg wanneer zo’n grote rog me aanraakt.

G0552034

G0351972

G0492014

G0462007

G0622059

Denk jij nu dat ik gek ben of zou jij ook tussen de pijlstaartroggen en haaien gaan zwemmen als je de kans had? 

Comments 8

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Dank je wel Kirsten! Ja die knikkende knieën had ik ook hoor, maar zo’n kans kun je inderdaad niet laten schieten 🙂 Zooo bijzonder!

  1. Post
   Author

   Dank je! Foto’s zijn gemaakt met een Go Pro! Ideaal ding 🙂 Het is ook echt bijzonder en zeker doen als je de kans krijgt, ook al is het met knikkende knieën haha. En leuk dat je naar Groningen komt Marcella 🙂

  1. Post
   Author

   Je kunt er komen door zelf een bootje te huren of met een soort tourtje te gaan. Het is gratis toegankelijk. Hahah ja klopt, voelde echt als een champignon met spieren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.