Zwemmen met dolfijnen in Zuid Afrika & Curacao

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Als klein meisje was ik al gek op dolfijnen. Alles wat eruit zag als een dolfijn spaarde ik. Beeldjes. Stickers. Knuffels. Groot en klein. Blauw en groen. Ik had een hele kast vol. Een echte fan die alles spaarde. Ook niet zo gek dat ik graag naar het Dolfinarium ging om daar naar mijn vriendjes te kijken. Maar mijn droom ging verder. Ooit zou ik met een echte dolfijn zwemmen. Hem knuffelen en aaien. Het trucjes zien doen. Ik wilde hem in zijn eigen habitat zien. In het water op zien springen. Pirouettes zien doen. Ik wilde in real life genieten van en kennismaken met dit prachtige dier!

Met de speedboat op dolfijnenjacht

In Zuid Afrika maakte ik al een deel van deze droom waar. Met een speedbootje ging ik in Port St. Johns de open zee op. Na een tijdje sprongen over al waar ik keek de dolfijnen op. Rond de boot was het een drukste van jawelste. Over al waar ik keek zag ik op springende dolfijnen. In de verte deed er zelfs eentje een pirouette. Wat een magisch moment. Ik heb er een filmpje van. Het enige wat ik doe is gilletjes maken van blijdschap. Elke keer als er weer eentje opspringt. Ik was weer even een klein meisje. Terug in haar kamer vol dolfijnenspulletjes.

Dolfijn

Zwemmen met dolfijnen

Inmiddels ben ik geen klein meisje meer en heb ik de hele verzameling beeldjes ook niet meer, maar ben ik nog steeds gek op dolfijnen. Ik greep de kans om met echte dolfijnen te zwemmen dan ook met beide handen aan. Aflopen april was ik op Curaçao. Daar bevindt zich het Sea Aquarium en de Dolfin Academy. Hier kun je meer leren over de dolfijnen, hoe ze leven en hoe ze verzorgd worden. Ook kun je er met ze zwemmen in hun natuurlijke lagune. Dat is wat ik deed. De Dolfin Swim. Ik mocht naast ze zwemmen. Ze aaien. Ze verschillende signalen geven waarop ze voor me gingen zingen, zwaaien, draaien en spetteren. Ook maakte ik een dorsal ride waarbij ik opgepikt werd door twee dolfijnen die ik vasthield aan hun rugvinnen en me een ritje gaven door de lagune. Een meisjesdroom werd werkelijkheid.

Dolfijn

Dolfijn

Dolfijn

Zowel de tocht op de speedboat als het zwemmen met dolfijnen was super gaaf. Wat ik in de toekomst nog graag zou willen doen is een duik nemen met een dolfijn. De zee ontdekken, samen met een dolfijn!

♥ Wat staat er nog op jouw dolfijne lijstje?

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.