Costa Rica: Wildlife spotten in Cahuita National Park

daphne Costa Rica, Noord Amerika 4 Comments

Het is alweer vroeg warm in onze cabina zonder airco. Echter is het met ventilator prima te doen. Tot en bepaald moment, dan moet je gewoon je bed uit. Ik sta op, geniet van een bakje koffie in de hangmat en bedenk samen met vriendlief wat we gaan doen vandaag. We besluiten te beginnen met een goddelijk ontbijt bij Bread & Chocolate. Ik oatmeal pancakes met honing en hij een sandwich. Vers fruit en 2 fruitshakes erbij. De dag kan niet beter beginnen.
IMG_1232
Met een volle maag vertrekken we naar de busstop om te kijken hoe laat de bus gaat. Kopen een kaartje en stappen niet veel later in de public bus (zonder airco) richting Cahuita. Een klein dorpje zo’n 20 minuten rijden van Puerto Viejo. Vanuit het kleine dorpje loop je zo Nationaal Park Cahuita, één van de kleinste natuurgebieden van Costa Rica, binnen. Ondanks dat het klein is schijnt er een enorm aanbod aan planten, dieren en zeeleven te zijn.

IMG_1253
Na een bloedhete busrit met zweet tussen de bilnaad glijden we in Cahuita uit de bus. Op een paar minuten lopen bevindt zich de ingang van het National Park. Je loopt langs de woeste zee door de jungle. Ik kijk m’n ogen uit. Even ben ik weer op safari. Links. Rechts. Luiaard, waar ben je toch. Voor m’n voeten krioelen grote mieren met blaadjes over het pad. Een stukje verder steken wat krabbetjes snel de weg over. Om mee heen zie ik een groene oase. Palmbomen. Kokosnoten hangen overal. En doordat het hier vaak regent hangt er een soort van vochtige mistlaag in het park die het een beetje mysterieus aan laat voelen.
IMG_1256IMG_3514
Een gids vertelt ons dat we maar een klein stuk van het park moeten bekijken en dat we niet verder moeten lopen dan Rio Perezoso, ook wel Sloth River genoemd. Hier moet je namelijk door de rivier. Bij normale omstandigheden kun je prima van de ene naar de andere kant. Alleen in verband met de vele regenval van de afgelopen tijd is het andere deel modderig zegt de gids. Maar wij zijn eigenwijs en steken alsnog de rivier over, want we willen eerst zelf zien of het echt te modderig is. En eigenlijk valt het best mee! Dus lopen we verder.
IMG_3524
Dit stuk jungle is alleen een stuk dichter begroeid. Het pad is stukken smaller wat de tocht ook spannender maakt. We schrikken dan ook best een beetje als we ineen iets horen ritselen in de bossen. We stoppen en kijken wat het is. En weer beweegt het. Het is een groene leguaan. En niet zo’n kleintje, maar een met super toffe groene met kammen op zijn rug en kop! Onderweg zien we nog veel verschillende soort krabbetjes die voor onze voeten langs kruipen.IMG_3519 IMG_3522
We besluiten terug te gaan en balen eigenlijk wel een beetje dat we nog maar zo weinig gezien hebben. Hadden we misschien toch een gids moeten meenemen? En dan opeens zien we in een boom wat verderop 2 aapjes spelen. Ze rennen door de bomen en slingeren van tak naar tak. Yes toch nog aapjes! En dan ineens zie ik op een tak niet ver van de aapjes een enorme joekel van een leguaan zitten! Zo’n grote heb ik echt nog nooit gezien. Daar was die groene van zostraks niets bij! Deze is minstens 1 meter lang en ziet er echt heel gaaf uit. Er komt beweging in de leguaan en hij gaat precies zo zitten dat we hem goed kunnen zien! Echt balen dat vriendlief dacht de zoomlens niet nodig te hebben, waardoor we nu met onze iPhone aan het fotograferen zijn. Maar he, ook dat werkt. Soort van. Helemaal blij lopen we verder, terug naar de ingang van het park.
IMG_3517image_467
Foto Credits: Sci News

Op hetzelfde moment kijken vriendlief en ik omhoog en hebben beiden beet! Yes een luiaard! Stiekem komen we daar natuurlijk voor. In een overhangende boom boven de weg hangt de luiaard te chillen. Wat vet om zo eentje in het echt te zien. Ennuh, waarom ligt die fucking zoomlens nou in ons hotel!? Weer tover ik de iPhone te voorschijn en probeer er maar het beste van te maken. Helaas is de foto niet zo mooi, als bovenstaande, maar wel echt tof dat we een luiaard hebben gespot! En dan, net voordat we het park verlaten zien we er nog eentje. Hoog in de bomen. Druk in de weer! Wat tof. Gewoon 2 luiaarden. Met een lach op onze gezicht, en zweet all over te place, lopen we weer terug naar de bus! Wat een leuk park dat Cahuita!

♥ Wat is het leukste dier dat jij in het wild hebt gespot?

Comments 4

 1. Oh ik zou echt balen als ik de camera niet kan gebruiken hahaha. Wel echt fijn om toch nog dieren gezien te hebben. Een luiaard lijkt me heel bijzonder! IK heb van alles gezien in het wild, maar het mooiste dier was toch wel de orka. Ook van kolibries word ik altijd helemaal wild als ik er eentje spot 🙂

  1. Post
   Author

   Ja dat deed ik dus ook! Geen idee waarom ook!? Dieren spotten is echt zo leuk! Een orka lijkt me ook zeker een tof dier om te spotten en we kolibrie moet ik ik nog eens in het wild zien! Wilde dieren in hun habitat opzoeken is echt een van de leukste dingen. Love safari’s haha

 2. Wij waren een paar jaar geleden ook aan die kust en bezochten niet dit park maar iets zuidelijker. We zagen daar in de boom ook een luiaard met jong die langzaam aan naar beneden kwamen, zo gaaf! Vanaf dat moment keken we continu naar boven als we over de wegen fietsten. Mooi gebied daar hè! Dat schelpje van die krab op de eerste foto vind ik ook geweldig!

  1. Post
   Author

   Haha ja heel herkenbaar. Ineens staar je de hele tijd omhoog. Want wat als daar ineens een luiaard zit. Haha! Echt toffe beesten! En die krab vond ik ook echt super schattig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.