Mijn wereldreis in iPhone foto’s

Daphne op wereldreis 32 Comments

Na alle verhuisperikelen is het weer tijd voor een reispost. I know, jullie wachten nog met spanning op mijn post over mijn niche, sorry! Hij volgt echt snel! Nu even wat anders πŸ˜‰ Zoals jullie weten vind ik het ontzettend tof om reisfoto’s te maken. Mijn spiegelreflex gaat dan ook niet voor niets altijd mee op reis. Vriendlief en ik grappen dan ook altijd dat ik voor de ‘mooie foto’s’ ben en hij voor hoe het in werkelijkheid was. Daarmee bedoelen we dan niet dat mijn foto’s niet de werkelijkheid zijn, zeker wel, maar hij fotografeert dan net de dingen die ik niet fotografeer omdat ik ze niet mooi genoeg vind of hij het kiekje ‘even snel’ kan maken met zijn telefoon. Even snel is er voor mij (met de spiegelreflex) vaak niet bij πŸ˜‰

De andere, minder leuke kant van een wereldreis in iPhone foto’s 

Toen we op een avond de mooiste foto’s van de wereldreis aan vrienden lieten zien kwamen we op het idee om ook de beste iPhone foto’s te bekijken. Want naast dat we een selectie hadden gemaakt van de mooiste foto’s met de Canon hadden we ook een iPhone selectie gemaakt. En wat hadden we een lol! Deze selectie is namelijk zo anders dan de andere! Want ja Daphne aan het infuus, Daphne met een knijpblaar op haar hoofd en foto’s van een homestay waar je helemaal niet blij mee bent maak je niet met je Canon, maar wel met je iPhone. Die maak je even snel, snel voordat het moment voorbij is, want ja dat goede verhaal moet je thuis wel kunnen navertellen. Omdat ik jullie graag mee willen laten genieten van deze fotoserie heb ik besloten om mijn wereldreis in iPhone foto’s met jullie te delen. Omdat we 6,5 maanden weg zijn geweest en ik jullie niet wil overladen met foto’s volgt hier deel 1: AziΓ«. Komt ‘ie πŸ˜‰

Thailand, Laos, Cambodja & Vietnam

19

Het is volgens mij duidelijk wat ik van Chinatown in Bangkok vind?!


18

Balen dat het mooie Pai helemaal onderstroomde toen wij er waren


3

Thailand kun je prima vertoeven per scooter, iets wat we dan ook vaak deden


4

Een lange kerel met de kaart in de hand op een roze scooter, het moet niet gekker worden


2

Op Koh Phi Phi studeerden wij voor onze Padi. Naja keek ik af bij Marcel of ik het ook goed had begrepen πŸ˜‰


1

De laatste dag genieten van een Thaise maaltijd voordat we verder reisden is natuurlijk niet leuk. Aangezien ik Thais echt het lekkerste eten ever vind!


17

De meeste gestructureerde grensovergang ooit! Not! Die van Thailand naar Laos!


16

Op de slow boat die in 2 dagen van Thailand naar Laos vaart


15

Een van de meeste bijzondere bowling experiences die ik ooit had. Namelijk night bowling in Luang Prabang!


13

Prima geregeld die elektriciteit in Laos πŸ˜‰


5

Je voelt je heel speciaal hoor als je met 1000 man tegelijk de zon op ziet komen bij Angkor Wat πŸ˜‰ Niet dat het daardoor minder mooi is by the way!


12

Mmm lekker hoor dat ondefinieerbare Vietnamese eten om 23:00 uur ’s avonds.


11

Iedereen zei dat we er naartoe moesten, maar eenmaal daar konden we alleen maar dom giechelen omdat we het zo verschrikkelijk vonden; de water puppet show!


10

Je hebt hoofdpijn en je Vietnamese gids biedt aan er iets aan te doen. Ach ja waarom niet?


20

Nou hierom dus! Dan loop je tijdens je wereldreis 4 dagen met een soort knijpblaar op je voorhoofd. Charming!


Volgens mij laat mijn hele houding al zien wat ik van deze homestay vind

Volgens mij laat mijn hele houding al zien wat ik van deze homestay vind. Balen dat het niet meer authentiek is.


14

Ballonnen doen het altijd goed bij kids. Zo ook bij deze kids in Sapa! Vol verwachting keken ze naar hoe ik ze voor ze opblies en dichtknoopte.


9

En ja toen had ik al twee weken buikpijn en leegloop en moest ik aan het infuus. *ka-ching!!* Echter voelde ik me daarna wel stukken beter en kon de wereldreis hervat worden!


8

Een stad door fietsen de dag na een tyfoon ziet er ongeveer zo uit. Gelukkig bleef ons een hoop ellende bespaart doordat de tyfoon naar het noorden af boog en het bij veel regen bleef.


6

Ga nooit naar een Vietnamese 3 dollar kapper als je niet wil dat je nieuwe look je terugbrengt naar de jaren 80!


7

En nee hoor het is niet druk in HCMC πŸ˜‰


21

Lekker chill, omringd door scooters genieten van een lekker bakje Pho Bo!

β™₯ Zit er bij jou ook zo’n verschil tussen de snapshots op je telefoon en de foto’s op je camera? En wat vind je van mijn fotoserie? Benieuwd naar deel II?

Comments 32

 1. Hahaha, ik moet er enorm om lachen! Foto’s die het ‘net niet zijn’.. Blijft herkenbaar. Volgens mij hebben we allemaal tientallen van dit soort foto’s tijdens onze reizen, hihi.

  1. Post
   Author
 2. Wat leuk!! Marcel moet vooral door blijven gaan met foto’s maken met zijn telefoon! πŸ˜‰ Die zonsopkomst bij Angkor.. Wat een drukte! Wij zijn alleen in de ochtend/middag geweest.. En ik wist helemaal niet dat je in het ziekenhuis had gelegen! Waar was dat? Vervelend zeg πŸ™

  1. Post
   Author

   Haha, komt goed Marcel blijft chef iPhone πŸ˜‰ Het was inderdaad super druk bij de zonsopkomst bij Angkor, wel zeker de moeite waard, maar je bent niet de enige haha. En ja ik moest aan het infuus omdat ik al een aantal weken leegloop klachten had en daardoor last kreeg van m’n maag, uitdroging zeiden ze, dus lag ik daar πŸ™ Maar goed, daarna voelde ik me stukken beter! Gelukkig!

 3. Die foto van Mars zijn kapsel blijft hilarisch! En die foto van jou aan het infuus heel erg zielig. Verder erg leuke foto’s! πŸ™‚

  1. Post
   Author

   Dat kapsel is echt verschrikkelijk he! Gelukkig is het nog weer goed gekomen met z’n haar πŸ˜‰ En met mij haha

 4. Whahaha heel herkenbaar! Mijn vriend ging in Kuala Lumpur naar de kapper. Zijn haar werd helemaal opgefohnt waardoor het leek als of hij met z’n vinger in t stopcontact had gezeten. Je kon me echt wegvegen! Hij vond t helemaal niet grappig πŸ˜‰

  1. Post
   Author

   Ik kreeg aan het begin van zijn knipbeurt een massage en toen ik klaar was liep ik achter hem langs. Ik schrok me rot, maar kwam niet meer bij van het lachen! Zijn relaxte houding maakte plots plaats voor lichte paniek. Zelfs de kapster keek mij paniekerig aan en durfde bij niet meer verder. Niet wat je wil als je kapsel aan haar overgeleverd is πŸ˜‰

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Hoofdpijn was wel weg inderdaad haha, dus ik liep niet voor niets een paar dagen voor paal πŸ˜‰ haha dat kapsel ja, blijft hilarisch!

  1. Post
   Author

   Thanks Anita! Ja dat kapsel, om te huilen πŸ˜‰ En dat infuus, tsja niet zo grappig. Maar daarna is het weer goed gekomen hoor. En m’n niche post komt echt snel. Promise! πŸ™‚

 5. Ik vind ze geweldig en ook wel heel herkenbaar. Mij man maakt ook geregeld dit soort foto’s. Ik sjouw de spiegelreflexcamera mee en hij tegenwoordig ook alleen nog maar zijn mobieltje/annex fotocamera. Die Thaise helmpjes, ze zijn verplicht maar zouden ze ook helpen als je echt op je kop stuitert? Wij hebben het ons vaag afgevraagd. En dat kapsel, ach ja, dat past dan toch gewoon weer helemaal goed bij dat helmpje?

  1. Post
   Author

   Die Thaise helmpjes lijken mij ook niet echt veilig, maar goed. We doen ze toch maar op πŸ˜‰ Haha gelukkig hebben wij dan de mannen die voor dit soort foto’s zorgen. Dan maken wij wel de mooie plaatjes πŸ˜‰

 6. Haha wat een hilarische foto’s Daphne. Heel vermakelijk en stiekem ook erg herkenbaar af en toe. Al vind ik die foto van jou aan het infuus wel erg zielig. Hoop dat je je daarna snel beter voelde. Maar die foto van het kapsel van je vriend hahaha ik heb zo moeten lachen. Mijn vriend werd in Thailand ook helemaal gefohnd en zijn haar werd zo vaak in een ander model gebracht omdat die kapper zijn geluk niet op kon dat hij eindelijk eens Westers haar mocht knippen. En ben ook wel erg benieuwd of je hoofdpijn weg was na dat wondermiddel πŸ˜‰ ik kijk nu al uit naar deel 2 van je iphone foto’s!

  1. Post
   Author

   Ik voelde me inderdaad snel beter na het infuus, dus het was niet voor niets πŸ˜‰ ahah kappers in AziΓ« zijn die westerlingen inderdaad niet gewend. Ze kunnen hun lol niet op denk ik voor die €3,-

 7. Wat jammer dat je, je zo slecht hebt gevoeld, maar gelukkig ging het na je bezoek aan het ziekenhuis weer wat beter! Leuke foto’s ook allemaal. Ik vind de Thaise keuken ook de lekkerste op aarde! Héééérlijk.

  1. Post
   Author
 8. Wat een gave foto’s zeg! Ik kan me voorstellen dat jullie hier een hoop lol om hebben. Wat deed die mevrouw aan jouw hoofdpijn, dat je er zo’n plek aan over hield? Best vaag. Maar ik las in je reactie dat het wel hielp! En je ziet er echt ziek uit in het ziekenhuis :-/ Gelukkig knapte je daarna snel op!

  1. Post
   Author

   Ze wreef eroverheen op een bepaalde manier, en het hielp inderdaad. Ja zielig Dafje in het ziekenhuis πŸ˜‰ Gelukkig snel daarna weer de oude!

  1. Post
   Author
 9. Haha geweldig deze foto’s!
  En ook veel herkenbare dingen. Die water puppet show bijvoorbeeld! Tegen ons hadden ze ook gezegd dat we dat echt niet mochten missen.
  Toen we er eenmaal zaten dacht ik echt dat het een grap was. Jeeeetje… Haha.

  1. Post
   Author

   Ja die water poort show was echt verschrikkelijk. Echt een must see volgens de mensen, nou no way dat dat leuk was hahah. Wij hebben elkaar ook aangekeken en getwijfeld weg te gaan πŸ˜‰

 10. Leuke snapshots. Wat ik me afvraag: je had dan wel een knijpblaar in Vietnam, maar was je toen wel van je hoofdpijn af? πŸ™‚ Geweldig kapsel ook, krijg meteen weer flashbacks naar onze eigen kapperbezoekjes in China, waar ze me veeeeeel te kort en ook nog scheef knipten en India waar mijn vriend met een echt bloempot-kapsel werd naar buiten ging, haha

  1. Post
   Author

   Klopt, hoofdpijn was weg, maar zag er niet uit πŸ˜‰ Er moeten makkelijkere manieren zijn om van je hoofdpijn af te komen haha. Leuk om te horen dat je ook Aziatische kappers hebt bezocht! Helaas was bij jullie het resultaat niet veel beter wel stoer dat jullie gewoon nog een keer gingen ☺️

   1. Volgende keer dus weer gewoon een paracetamolletje πŸ™‚ We hadden niet zoveel keus, waren anderhalf jaar in AziΓ« en Midden-Oosten, dus op den duur moet je wat

    1. Post
     Author

     Haha ja na 1,5 jaar heb je geen keus meer inderdaad. Tenzij je echt helemaal veranderd bent in een hippie backpacker En volgende keer inderdaad gewoon weer een paracetamolletje ☺️

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.