Wandelen in grenspark de Kalmthoutse Heide

Wandelen op de Kalmthoutse Heide

Daphne België 3 Comments

Dat er landsgrenzen zijn betekent niet dat de natuur zich laat begrenzen. Zo vind je natuurpark Kalmthoutse Heide aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens. Dit grenzeloze natuurgebied omvat 60 km² en beschikt over een zeer divers landschap. De heide, vennen, bossen en duinen in dit gebied zorgen ervoor dat je erg fijn kunt wandelen op de Kalmthoutse Heide.

Wandelen op de Kalmthoutse heide in Belgie is een fijne activiteit

Ontdek Grenspark Kalmthoutse Heide: wandelen in België

Waar begint jouw bezoek aan de Kalmthoutse Heide?

Je hebt verschillende officiële ingangen van Grenspark Kalmthoutse Heide. Zo kun je op meerdere plaatsen starten met jouw wandelingen op de heide en is het park vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Foto Credits: Grenspark Kalmthoutse Heide

Naast wandelpaden zijn er op de Kalmthoutse Heide ook ruiter- en fietspaden die je kunt volgen om het ongerepte landschap te ontdekken.

Wandelpad libel op de Kalmthoutse Heide

In dit grenspark kun je kiezen uit 25 wandelroutes waaronder wandelpad rups, schaap en haas. Ik start in Kalmthout en kies voor wandelpad libel. Zonder twijfel is deze 4,7 km lange wandeling, waarbij de je groene bordjes volgt, de populairste wandeling in Grenspark Kalmthoutse Heide. Dit is niet zonder reden!

Wandelpad libel brengt van vanaf bezoekerscentrum De Vroente eerst naar de Putse Moer. Geniet in alle rust van deze prachtig ven voordat je verder wandelt door uitgestrekte heidevlaktes. Na verloop van tijd kom je aan bij de uitkijktoren. Beklim deze 25 meter hoge brandtoren en geniet van het weidse uitzicht over de heide. Voordat je weer terugloopt naar het startpunt van deze wandeling zul je nog een stuk door het bos en langs open zandvlaktes lopen.

De wandelpaden staan goed aangegeven, met om de zoveel meter een paaltje met daarop jouw route. Je kunt ook verschillende wandelingen met elkaar combineren. Je doet dit door een stukje verbindingswandelpad te lopen. Deze zwarte bordjes met voetstappen erop afgebeeld brengen je naar je volgende wandelpad. Verdwalen is bijna niet mogelijk tijdens jouw wandeling in Grenspark Kalmthoutse Heide.

Meer lezen over het park? Neem dan een kijkje op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide.

Wat is er nog meer te doen in Kalmthout

Naast wandelen op de Kalmthoutse Heide kun je nog veel meer zien en doen rond het plaatsje Kalmthout. Zo kun je diverse routes fietsen, maar ook prachtige bomen en planten zien in het Arboretum van Kalmthout. Benieuwd naar meer leukste bezienswaardigheden en hotspots in Kalmthout? Lees dan deze blog vol leuke dingen om te doen in Kalmthout.

Praktische informatie voor wandelen op de Kalmthoutse Heide

  • Er zijn 25 bewegwijzerde wandelingen in Grenspark Kalmthoutse Heide, van een korte 1,7 km tot een serieuze hike van 24 km;
  • Je hebt 4 ingangen tot de Kalmthoutse Heide, dus kijk goed waar jouw wandelroute begint;
  • De Kalmthoutse Heide ligt zowel in Nederland als in België. Bezoek je het park vanuit Nederland? Dan vind je deze blog over mooie wandelen in Brabant wellicht ook leuk;
  • Bij bezoekerscentrum de Vroente is voldoende parkeerplek en kun je gebruik maken van het toilet. Ook kun je hier een wandelkaart kopen. Deze heb je niet nodig, want de routes staan goed aangegeven, wel is het leuk om te hebben;
  • Tegenover de ingang in Kalmthout zit Restaurant De Heihoeve, hier kun je na afloop van jouw wandeling heerlijk op het terras wat eten of drinken.

♥ Enthousiast over wandelen op de Kalmthoutse Heide?

Comments 3

  1. Pingback: Je kunt weer vliegen op Centraal-Amerika voor noodzakelijke reizen | Elke dag vakantie.

  2. Pingback: Wat doen in Kalmthout? Dit zijn de leukste activiteiten! - Daphnedevries.nl

  3. Pingback: 11 mooie wandeltochten in Brabant - Corners of the World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.