Iguazu Falls bezoeken: de beste tips

Daphne Argentinië, Brazilië, Zuid Amerika 8 Comments

Terwijl ik nog aan het genieten ben van mijn srprs.me reis wilde ik jullie ook iets leuks laten lezen. In deze post kunnen jullie genieten van mijn bezoek aan de magische Iguazu Falls. Benieuwd trouwens waar ik naartoe gestuurd ben door srprs.me? Check dan snel instagram 😉

De natuurlijke grens

Bij de Iguazu Falls bevind je je in een subtropisch regenwoud. Het is er klam en mega groen. Je vindt er tropische flora en fauna. Nieuwsgierige neusbeertjes. Snelle hagedissen. Kleurrijke vlinders en prachtige toekans.

De Iguazu Falls vormen de natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië en bevinden zich in twee nationale parken. Parque Nacional Iguazú in Argentinië en Parque Nacional do Iguaçu in Brazilië. Beide parken staan sinds het begin van de jaren 90 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bekendste deel van de watervallen is “Garganta do Diabo”. De keel van de duivel.

Garganta do Diabo

Twee parken, twee landen

Een reis aan de Iguazu Falls is niet compleet als je niet beide kanten hebt gezien. Wij begonnen in het  Argentijnse Puerto Iguazú. Vanuit waar je heel gemakkelijk met een lokale bus naar het park kan reizen. Midden in het stadje vind je een busstation waar je gewoon een kaartje koopt. Het is even zoeken, maar daarna spreekt het voor zich. 20 minuten later sta je voor de ingang van het park. Koop daar nog je entreekaartje en kan de pret beginnen. Wat een natuurgeweld!

Misschien denk je na een bezoek aan de Argentijnse kant dat je de Iguazu Falls wel gezien hebt. Maar niets in minder waar. Want zoals ik al eerder zei een bezoek aan de Iguazu Falls is niet compleet wanneer je niet beide kanten hebt gezien. Beide kanten zijn zo verschillend. 80% van de Iguazu Falls liggen in Argentinië, maar vanaf de Braziliaanse kant zie je het totaal het best. De Brazilianen zeggen niet voor niets “Argentinië heeft de watervallen, wij hebben het uitzicht”. Want zo is het!

De Argentijnse kant

argentinie_kant1 argentinie_kant2
De Argentijnse kant

De Braziliaanse kant
bras_kant1 bras_kant2 bras_kant3
De Braziliaanse kant

Maar hoe kom je dan van Argentinië naar Brazilië?

Vanaf  het busstation in Puerto Iguazú (Argentinië) reist er ook een bus naar Foz do Iguaçu (Brazilië). Je koopt een kaartje bij de buschauffeur die je vervolgens bij de grensovergang dropt. De chauffeur reist door. Hier laat jij je uit Argentinië stempelen en word je welkom geheten in Brazilië. Nadat jij je stempels hebt geregeld wacht je op een nieuwe bus. Deze nieuwe bus brengt je naar Foz do Iguaçu. Al met al duurt de hele tocht een uur of 2.

Vanuit Foz do Iguaçu gaat er ook weer een lokale bus naar de watervallen. Je koopt een kaartje op het station en wordt weer heen en weer gereden. Een totaal andere ervaring dan de Argentijnse kant. Nu zie je pas hoe immens de watervallen zijn!

♥ Ben jij al bij de Iguazu Falls geweest? Wat vond jij ervan?

Comments 8

 1. Iguazu Falls lijken me zo mooi! Ik wil er graag nog een keer naar toe. De Victoria Falls in Zambia/Zimbabwe en de Angel Falls (hoogste waterval ter wereld) in Venezuela heb ik wel gezien, Iguazu Falls dus nog niet.. staat heel hoog op mijn wishlist..

  1. Post
   Author

   De Iguazu Falls zijn echt prachtig, dus als je van watervallen hoort moet je daar zeker naartoe 😉 De Angel Falls heb ik nog niet gezien, die staat nog op de lijst. De Vic Falls wel. Ook te gek!

  1. Post
   Author
 2. Hi Daphne,

  Klinkt fantastisch! Ik ga er over twee weken naar toe en ben benieuwd of het verstandig is om nu alvast een tour te boeken of om het ter plekke te regelen. Wat adviseer jij? Ik heb ook nog geen overnachting geboekt. Kan je een hotel/accommodatie aanbevelen?

  1. Post
   Author

   Het is zeker fantastisch! Leuk dat jij ook gaat Nikita! Ik heb gewoon ter plaatse de bus geregeld en er naartoe gegaan, niets van te voren georganiseerd. Zou ik gewoon lekker daar doen. De accommodatie die wij daar hadden was prima, maar niet heel speciaal. Dus zou als ik jou was gewoon rondkijken en boeken wat je aanspreekt 🙂 Veel plezier alvast!!

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.