Waarom ik kies voor een verhuizing naar Amsterdam

Daphne Persoonlijk 31 Comments

Van kleins af aan woon ik in Groningen. Geboren en getogen in een klein dorpje vlakbij de grens met Drenthe. Ik ging studeren in Groningen, dé grote stad voor ons noorderlingen en bleef hangen.
Het mooiste plekje van Groningen
Toen ik van studie switchte maakte ik een uitstapje naar Breda. Maar eenmaal begonnen aan een toeristische opleiding was het hek van de dam. Ik liep het reisvirus op en dat heeft me nooit meer los gelaten. Mijn minor in Zuid Afrika maakte mij al helemaal dol op de wereld en vele verre reizen volgenden. Op zoek naar nieuwe werelden, andere culturen, tropische temperaturen en uitgestrekte landschappen. Nieuwe plannen, nieuwe reizen. Verre reizen naar Noord Amerika, Canada en de westkust van Amerika werden gemaakt. Dat smaakte naar meer. In 2013-2014 volgde er zelfs een wereldreis. Azië, Oceanië en Zuid Amerika werden bezocht! Ik proefde aan ultieme vrijheid, zelf bepalen wat je gaat doen, totale onafhankelijkheid en werd nog verliefder op de wereld.

Back to normal

Eenmaal weer thuis begon het gewone leven weer. Binnen een maand had ik weer een baan en zaten we redelijk snel weer in het normale ritme. Fulltime werken, lekker uit eten met vrienden, borreltjes en sporten. Met weemoed dachten we eerst nog dagelijks en later wekelijks terug aan alle mooie momenten samen op reis. Samen in de bus slingerend naar door de bergen naar het Thaise Pai, hiken door de mooie rijstvelden van het Vietnamese Sapa, versteld staan van de magie die de zonsopkomst bij Angkor Wat met zich mee brengt, maar nog meer met hoeveel mensen je daar naar staat je kijken. De hardheid waarmee het mooie Cambodja werd geregeerd onder het regime van Pol Pot. Het ultieme geluk dat rondreizen in een camper mij gaf in Australie en Nieuw Zeeland. De zon op mijn huid, de wind in mijn haren. Het duiken op de mooiste plekken. Ons huisje op palen in Moorea, de mooi op mysterieus Paaseiland, de prachtige wandelingen die we maakten in Patagonie, waar we voor het eerst in tijden weer eens winter hadden. De zon die langzaam Machu Picchu binnen schijnt en nagenieten op Curacao. Wat hebben we het prachtig gehad. 6,5 maanden samen. Aan de andere kant van de wereld. Geen moment spijt! Al snel werden er nieuwe reisplannen gemaakt. Want geen reis in het verschiet, dat was ondenkbaar geworden. Londen, Jordanië, Fes, SchiermonnikoogNamibië & Botswana en een srprs.me citytrip volgden.

Het gevoel dat er iets mist

Toch voelde het alsof er iets miste. Hoe kan dat toch, vraag je je misschien af. We hebben alles wat ons hartje begeert, een leuk huis, een prima baan, onze katjes Wodka & Bull, lieve vrienden en familie, we reizen de wereld over en komen op de mooiste plekken. Dan heb je toch niets te klagen zou je denken? Na vele avondjes samen op de bank kwamen vriendlief en ik tot de conclusie dat er iets anders moest. In die 6,5 maanden op reis zijn wij veranderd, we hebben samen zoveel meegemaakt. Echter lijkt de tijd in Nederland stil te hebben gestaan. Alles is bijna nog hetzelfde. Je huis, je vrienden, je baan. Eerst ben je nog druk met iedereen weer zien en je plekje weer vinden. Nu een jaar later begint het besef echt te komen. Ik heb nieuwe energie nodig. Ik wil nieuwe dingen zien, nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe stad ervaren. Een wereldreis 2.0 zit er voor nu niet in. Een verhuizing echter wel.

Een verhuizing naar een nieuwe plek, met nieuwe energie waar we hopelijk weer een beetje tot rust komen. Juist door de nieuwe energie en de nieuwe dingen die we daar gaan zien en doen. Daarom hebben wij, nuchtere Groningers, besloten het rustige noorden te verruilen voor het levendige westen en verhuizen we eind augustus naar Amsterdam! En ik moet zeggen dat voelt goed! Het voelt heerlijk! Ik kijk er erg naar uit. Op naar een nieuw leven vol nieuwe plannen en nieuwe energie 🙂

♥ Enneh alle Amsterdam tips zijn welkom he 😉 Graag zelfs! Dus heb je ze, brand los!!

Comments 31

 1. Heel begrijpelijk, de keuze die jullie hebben gemaakt! Vreemd eigenlijk hea dat je je zo anders voelt na zo’n te gekke reis. Een beetje rusteloos zeg ik altijd. ik wens jullie alle geluk van de wereld! Liefs

  1. Post
   Author

   Wat super lief Kirsten! Klopt je voelt je rusteloos. Dat heb ik ook echt zo! Als je geen nieuw tripje hebt gepland voel je je al onwennig haha. Enneh onze Groningen dates blijven we gewoon volhouden hoor! En anders komen jullie gewoon eens bij mij in Amsterdam 😉 Altijd leuk! xx

 2. Wat een leuk geschreven artikel! Ik kan het me helemaal voorstellen. Ik heb dan wel geen wereldreis oid gemaakt maar eind 2013 had ik ook zo’n gevoel dat het anders moest. Ben toen verhuisd van Limburg naar Breda en nu is alles op z’n plek gevallen. Veel plezier in Amsterdam, je gaat het er vast super hebben!

  1. Post
   Author

   Thanks Eva! Lief! Wat fijn om te horen dat jouw beslissing zo goed uit heeft gepakt en alles op zijn plek is gevallen! Breda is ook echt zo leuk! Benieuwd of ik daar ooit nog weer eens terecht kom 😉 En Amsterdam wordt vast leuk, kan bijna niet anders 🙂

  1. Post
   Author

   Het geeft ook een positief gevoel zo nu het besluit genomen is. Het zal zeker wennen zijn in Amsterdam, maar ik hoop dat ik leuke collega’s heb en ga me aanmelden bij een sportvereniging en mezelf kennende heb ik zo weer een groep leuke mensen om me heen verzameld. En natuurlijk hou ik mijn vrienden in Groningen nog 🙂 En over opnieuw beginnen besproken, wie zit hier nou in China van ons 2en 😉 haha

  1. Post
   Author
 3. Hoi lieve schatten. ,
  Ook ik moest even slikken toen jullie besloten naar Amsterdam te gaan.
  Maar ook daar weet ik jullie wel te vinden.
  En wij wensen jullie heel veel geluk daar.
  Liefs Pap en Mam

  1. Post
   Author

   Ik snap dat je even moest slikken toen je het nieuws hoorde Ria. Amsterdam is natuurlijk ook iets verder weg dan Groningen. Maar jullie zijn altijd welkom! En wij komen ook zeker nog regelmatig terug in het Groningse! <3

 4. Hey Daphne! Heel leuk om je blog te volgen! Prachtige reizen hebben jullie gemaakt zeg. In dit verhaal beschrijf je precies het gevoel dat mijn vriend en ik nog steeds hebben. Ik denk dat wanneer je inspirerende plekken waar ook ter wereld bezoekt, je daar een stukje van je ziel achterlaat. Daarom voel je soms zo’n sterke heimwee. Dat kan inderdaad net zo goed Schiermonnikoog zijn!

  Ik wens jullie veel plezier in Amsterdam en weet zeker je de juiste keuze maakt! Kom vooral eens langs Utrecht, kunnen we bij een koffietoko eens kletsen over al die mooie reizen:-)

  1. Post
   Author

   Wat ontzettend leuk dat je reageert Jill en leuk dat je me volgt! Ik ben het helemaal met je eens wat betreft een stukje van je ziel achterlaten op de mooie plekken waar je komt. Het reizen is heel speciaal! En inderdaad het maakt niet uit waar je naartoe gaat, het kan overal zijn. Ook op Schier! En ik zal zeker een keer langskomen voor een bakkie in Utrecht! Gezellig 🙂

  1. Post
   Author
 5. Mooie paradox. Naar Amsterdam om tot rust te komen? En daarna het “levendige westen” benoemen. Rust vind je in Groningen, in Amsterdam niet echt, toch?

  Leuk verhaal verder, op enkele reisclichés na..

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Zal zeker wel even schakelen zijn Linda. Compleet anders natuurlijk. Amsterdam vinden we een toffe stad, maar zullen nog veel plekken moeten leren kennen hoor 😉 haha

 6. Hallo Daphne,

  Veel van ons hebben daar het lef niet voor, maar we zijn wel allemaal stiekum jaloers. Het zal wel in de familie zitten. Ik ben al sinds mijn 20 in New York en als ik met pensioen ga, dan wil ik jaarlijks ergens voor 4-6 weken gaan “wonen”. Dat is op mijn “bucket list”.
  Doe het nu voor dat je kinderen hebt!
  Geniet van het leven. Good luck in Amsterdam.
  Say hello to your Mom!!
  Je achter nichtje Jose

  1. Post
   Author

   Wat leuk dat je reageert Jose! Echt heel gaaf dat jij naar NYC bent gegaan toentertijd. Iets wat ik ook nog ooit graag zou willen doen. Wellicht na Amsterdam 😉 Jouw bucket list plannen voor als je met pensioen bent klinken heel goed haha. Hoelang moet je nog geduld hebben? Ik zal mijn moeder de groetjes doen 🙂

  1. Post
   Author

   Dank je wel Lizette! Het voelt ook als een goede beslissing, wel spannend hoor 😉 Maar gaat vast helemaal goedkomen in Amsterdam! Anders lijkt Brabant me ook nog wel wat 😉 haha

 7. Klinkt als een goede beslissing! Ik reis (en verhuis) zelf ook veel en een nieuwe plek geeft altijd weer nieuwe energie en nieuwe inzichten. Veel succes met de verhuizing en kijk even op mijn site als je verhuistips nodig hebt!

  1. Post
   Author
 8. Amsterdam is echt een mooie stad! Ga naar café Nol om kennis te maken met alle meezingers. Wat trouwens leuk is, is om naar Pllek te gaan. Een echt strandplekje midden in de stad. Hopelijk heb je nog van Sail kunnen genieten, want ik zag mooie foto’s voorbijkomen op het internet.

  1. Post
   Author

   Sail was precies bij ons voor de deur, dus tussen het klussen en verhuizen door hebben we daar zeker van kunnen genieten! Erg gaaf! Thanks voor de tips Bart! Ik zal ze onthouden!!

 9. Mooi om deze blog nu nog te lezen Daphne! Ik vond je keuze al logisch, maar zo klinkt het helemaal als de enige juiste beslissing. Heel veel geluk, plezier & liefde in Amsterdam. Daar meeten lijkt me onwijs leuk, gaan we zeker eens doen!

  1. Post
   Author

   Ik vond jouw reactie ook heel leuk, omdat je het zo logisch vond haha. Meeten in Amsterdam lijkt me zeker leuk! Doen we gewoon een blogmeet hier, er zijn hier vast ook wel taartjes die zo lekker zijn als die van Bij Britta 😉

 10. Ik zie dat deze blogpost al van eventjes geleden is, maar omdat jullie in ‘mijn’ stad zijn komen wonen wil ik toch eventjes reageren. Welkom hier! Hopelijk zijn jullie al een beetje gewend en hebben jullie het naar jullie zin.

  Sinds een maand ongeveer bezit ik een domein.amsterdam en wil ik, naast de andere onderwerpen waarover ik schrijf, ook gaan schrijven over wat ik als leuke/bijzondere plekjes in Amsterdam ervaar. Mochten jullie vragen hebben, dan kunnen jullie altijd contact met me opnemen…

 11. Als de verhuizing naar Amsterdam goed voelt, is het dat ook. Wanneer ik tot rust wil komen, denk ik niet aan de eerste plaats aan Amsterdam. Een leuke en energieke stad is het wel. De juiste plek voor nieuwe kansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.