Travel Tag: Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

Daphne Persoonlijk 14 Comments

Een tijdje terug nomineerde Linda van One Day Trip mij en niet veel later Daphne van Food and Flipflops ook – men is volgens mij heel benieuwd naar mijn antwoorden 😉 – voor een geheel andere travel tag dan je doorgaans gewend bent. Karin van Traveladdict verzon eentje met bestemmingen waar ik liever niet naartoe ga, bestemmingen die juist onderaan mijn bucket list staan. Nu roep ik altijd dat ik het liefst heel de wereld wil zien, dus moet ik hier wel even over na denken, want wat zijn nou bestemmingen die ik liever niet wil zien?

Foto credits: http://www.zsl.org/
Foto credits: http://www.zsl.org

#1 – Bangladesh

Bangladesh lijkt me zo ontzettend heftig! Het is één van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld en ik weet niet of ik dat aan kan. Ik zou me daar denk ik zo ontzettend ongemakkelijk voelen als ‘rijke’ Westerse toerist, dat is voor niemand leuk. De vele, zware overstromingen in de regenperiode, oogsten die verloren gaan en mensen die dakloos raken. Straatkinderen die op de stoep slapen. Overvolle sloppenwijken. Afgekeurde auto’s. Gebedel. Smerigheid, herrie en chaos. Ongelukken en scheepsrampen. Misschien geheel bevooroordeeld en zit ik er naast, maar als ik aan Bangladesh denk, denk ik aan gevaar en ellende. Ik denk oprecht, zelfs met al mijn reiservaring, niet klaar te zijn voor Bangladesh. Eerst maar eens een keer beginnen met India 😉

Le_Mali_entame_le_dialogue_avec_les_Touaregs_(6972875286)
Foto credits: https://en.wikipedia.org/

#2 – Mali

Eén van de landen in Afrika waar je eigenlijk alleen maar negatieve dingen over hoort is Mali. Ondanks dat ik echt dol ben op Afrika, is Mali een land waar ik niet zonodig naartoe hoef. Terroristische aanslagen, dodelijke slachtoffers, geweld, risico om slachtoffer te worden van ontvoering en gewapende bendes. Klinkt niet heel aanlokkelijk. Ik hou het voorlopig dus maar bij Afrikaanse landen als Zuid Afrika, Namibië & Botswana.

Manners-Parijs
Foto credits: http://www.manners.nl/

#3 – Frankrijk

Ik weet niet wat het is met Frankrijk, maar wij gaan gewoon niet zo goed samen. Uiteraard ben ik vroeger met het gezin op vakantie geweest is Frankrijk, heb ik rondgedwaald in Parijs, maar toch heb ik niets met Frankrijk. Ik vind de taal vervelend, de mensen arrogant en uiterst chauvinistisch en doorgaans hebben ze het aanpassingsvermogen van een garnaal. Ik herinner me het moment van dat Franse stel nog goed, dat maar Frans bleef schreeuwen tegen het schattige Vietnamese vrouwtje dat ze maar onbegrepen aan bleef kijken. Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat Frankrijk niet mooi is, er geen aardige Fransozen bestaan of hun wijn niet lekker is, dat is het heus. Ik heb er alleen niets mee en daarom staat het onderaan mijn bucket list.

And the nominees are…

Benieuwd naar Linda haar antwoorden? Deze lees je hier! Die van Daphne hier en die van bedenker Karin hier

♥ Wat vind jij van mijn top 3? Welke bestemming of welk land staat bij jou onderaan je bucket list?

Comments 14

 1. Haha grappig stukje over Frankrijk! Vooral dat stug Frans door blijven praten herken ik goed, bloed irritant! “Ik snap je niet kerel en leer gewoon maar eens Engels als je hier in Utrecht de weg wilt weten, doeiiiii”

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Klopt! Ik vond het al lastig, maar snap dat het voor jou nog lastiger gaat worden met alleen Europese bestemmingen. Benieuwd naar je top 3 Saskia! 🙂

 2. ‘Leuke’ top drie! En ik kan me eigenlijk in alledrie wel vinden. Ook ik heb niet zoveel met Frankrijk. Vind Parijs een mooie stad en ben ook twee keer in Nice geweest, maar zou niet snel voor Frankrijk kiezen om naar op vakantie te gaan. En dan denk ook voornamelijk om de mensen…

  1. Post
   Author

   Thanks Linda! Ik vind Parijs ook mooi, maar vind het een beetje overrated! Er zijn zoveel andere steden die zeker ook dezelfde aandacht verdienen. Inderdaad de mensen en het ‘met z’n alleen op de camping in Frankrijk-gevoel’ staan me tegen denk ik 😉

 3. Grappig dat Frankrijk er tussen staat 🙂 Hét land voor velen. Ik heb zelf ook niets met Frankrijk en sta er ook niet om te springen om daar nog eens op vakantie te gaan.

  1. Post
   Author
 4. Grappige top 3! De eerste twee snap ik helemaal. Frankrijk verrast me een beetje, hoewel het ook niet mijn favoriete land is. De wijn en de kaas maken een hoop goed, maar het chauvenistische gedrag vind ik ook niet fijn.

  1. Post
   Author
 5. Superleuk dat je ‘m ook hebt ingevuld 🙂
  Bangladesh en Mali klinken inderdaad niet bijster gezellig, al heb ik me eens laten vertellen dat Bangladesh wel heel mooi is. Wellicht over een jaar of tien als de rust is wedergekeerd.
  Met Frankrijk heb ik een haat-liefde verhouding. Prachtig land, maar vervelend volk inderdaad.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.