Travel Tag: De Reisfotografie Tag

daphne Persoonlijk 14 Comments

Na de vele verschillende reistags in bloggersland vind Jenny het tijd om een tag in het leven te roepen die over fotografie gaat. 5 korte vragen mét mooie plaatjes die voor zichzelf spreken. Foto’s die het verhaal vertellen. Ivonne nomineerde mij, inmiddels al weer even geleden, om de 5 vragen van Jenny ook te beantwoorden en mijn verhaal aan de hand van 5 foto’s te vertellen. Hier komt ie!

#1 – Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

De laatste vakantiefoto die ik gemaakt heb is de foto van een ontwakend Nederland. In de motregen komen we vroeg in de ochtend aan op Schiphol. Net op tijd om nog een fantastisch zonsopkomst mee te maken, maar helaas wel in de regen en kou. Dat is even doorbijten na 3,5 week mooi weer. IMG_2001 (1)

#2 – Wat is je meest populaire foto op Instagram?

In juli ging ik voor het eerst op reis met srprs.me en belandde uiteindelijk het het fantastische Ljubljana. Een heerlijke hippe en verrassende stad die ik oprecht iedereen kan aanraden. Ljubljana bruist. En kijk hoe ik geniet van alles wat Ljubljana te bieden heeft!

Screen Shot 2015-12-21 at 22

#3 – Wat fotografeer je het liefst?

Ik fotografeer het liefst buiten. De natuur vind ik het tofst om te fotograferen. Tijdens onze dagen op Paaseiland kon ik mijn geluk niet op. Door alle wolken en kleuren was de lucht elke dag anders gekleurd en kon ik zo de gaafste zonsopkomsten en -ondergangen fotograferen en tijdens onze reis door Namibië & Botswana ging ik echt het liefst op roofdierenjacht tijdens het gouden uurtje. Niet alleen zijn ze dan actief. Ook de foto’s zijn prachtig!

#4 – Op welke foto ben je het meest trots?

Eigenlijk vind ik het heel moeilijk kiezen. Er zijn namelijk een aantal foto’s (oeps) waar ik stiekem best trots op ben. In Afrika heb ik echt een aantal te gekke foto’s gemaakt van luipaarden en tijdens mijn road trip langs de westcoast in Amerika ook. En in Nieuw Zeeland was elke foto raak. Pff. Te moeilijk om te kiezen. Echter is het me toch gelukt. Ik heb de foto van de sunset in Manhattan gekozen. Waarom? Omdat dit één van mijn eerste gave zonsondergang foto’s was die ik maakte. Bij thuiskomst was een collega van mij zo enthousiast dat hij hem aan de muur gehangen heeft. Oh my, wat was ik trots! 🙂

8749720327_079e8ac972_k_New York

#5 – Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

In 2009 woonde ik in Zuid Afrika en nam ik deel aan een project om de kinderen die in de community leven beter in kaart te brengen. Ik ging maanden lang elke dag naar de Masibulele Pre-School, deed huisbezoeken middenin de township, had contact met Zuid Afrikaanse moeders die er alleen voor staan, grootouders die wonen in huizen gemaakt van golfplaten en ontmoet de liefste kinderen. De mensen lieten mij (letterlijk) binnen in hun leven. Een leven dat in de ogen van een westerling verre van perfect is, maar ook een leven waarin zij misschien nog wel gelukkiger ogen dan menig westerling ooit zal zijn. Een bijzondere constatering tijdens een net zo bijzondere reis. Een reis die mij verliefd maakte op Afrika, op de wereld. Een reis waarna nog velen zouden volgen.
Project (224)
Wanneer jij het leuk vindt om de tag over te nemen, mag je dat uiteraard doen. Verwijs je dan wel even naar de site van bedenkster Jenny? Heb jij mijn zelfbedachte tag al eens gelezen? En ook al ingevuld? Ik ben altijd benieuwd naar mooie foto’s en bijzondere verhalen, dus geef je mij even een seintje als je hem hebt ingevuld?

♥ Welke foto vind jij het mooist?

Comments 14

  1. Post
   Author

   De zonsopkomst op Paaseiland was ook echt heel speciaal. Je rijdt in het donker naar de andere kant van het eiland. Geen idee waar je bent. En dan ineens ben je er. Je stapt hij en wacht. En wacht. En dan ineens komt de zon op en worden de moai langzaam verlicht. Dat moment en die kleuren zijn zo speciaal! Echt een bucket list ervaring! 🙂

 1. Wauw de foto’s van Paaseiland en Manhattan! Ga daar over 2 weken heen en hoop op ook zo een mooie skyline 😀 De laatste foto is ook bijzonder. Doet me denken aan mijn tijd in Ghana met de kids.

  1. Post
   Author

   Yeah eindelijk naar NYC Jaloers hoor! Het is daar zo fijn! Oh tof dat jij ook zoiets in Ghana hebt gedaan. Bijzonder om zoiets mee te maken he?!

  1. Post
   Author

   Dank je wel Chantal! Paaseiland is zo fotogeniek! Al die beelden, zonsondergangen -en opkomsten, de ruigheid. Allemaal prachtig!

  1. Post
   Author

   Dank je wel Narelle! Heb m’n best gedaan een beetje speciale foto’s te kiezen 🙂 Goed gelukt dus! Ik zal die van jullie ook eens lezen. Benieuwd!

  1. Post
   Author
 2. Erg leuk om te lezen en die foto van Manhattan is inderdaad geweldig! Ik moet hem zelf ook nog invullen (schaam, schaam.. ik ben echt al tijden terug getagd)!

  1. Post
   Author
 3. Gaaf om te zien welke foto’s je hebt uitgekozen. Ik vind die van paaseiland super en die van Manhattan idem. De verhalen achter foto’s zijn interessant om te lezen, zo leer je iemand weer een beetje meer kennen.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.