De ideale roadtrip bestemmingen vind je hier!

Top 5 favoriete roadtrip bestemmingen

Daphne Persoonlijk 26 Comments

Roadtrips zijn mijn favoriet! Het geeft vrijheid. Vrijheid om zelf te bepalen wanneer je waar naartoe gaat en wat je gaat doen tijdens jouw autovakantie. Ik vind het heerlijk om een land te verkennen vanuit mijn autostoel en de natuur om me heen in me op te nemen. De verte in te staren. Te genieten van de zon op mijn huid terwijl de wind door mijn haren waait en de zon achter de horizon wegzakt. De ene bestemming leent zich meer voor een road trip dan een ander. Daarom in deze post mijn favoriete roadtrip bestemmingen!

Langs de westkust van Amerika

In Amerika zijn de road trip mogelijkheden oneindig. Brede wegen, veel grote trucks en beschaafde weggebruikers zijn kenmerkend voor de Amerikaanse highways. In 2011 reisde ik voor het eerst af naar The States. Net als veel Nederlanders had ik mijn vooroordelen klaar en stond Amerika niet zo hoog op mijn lijstje. New York echter wel. Ik besloot dus te kiezen voor een reis naar New York en daarna door te reizen naar Canada. Via Toronto, the Niagara Falls, Algonquin National Park en Ottawa kwamen we na 2 weken aan in Montreal.

Echter liep het anders dan gedacht, want ik werd verliefd. Amerika greep me en liet me niet meer los. Het jaar erop besloot ik daarom weer af te reizen naar Amerika. Nog een keer terug naar het zo te gekke New York en daarna een fantastische road trip langs de oostkust. Van Phoenix, via de Grand Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Bryce Canyon en Zion via Valley of Fire naar Las Vegas. Chillen en gokken en door naar Death Valley, Yosemite, Napa, San Francisco en via de Highway 1 naar Los Angelos. Wat een roadtrip. Zoveel variatie, je rijdt een paar uur en je bent weer in zo’n andere omgeving!

Wij reisden tijdens deze reis met een 4×4 echter zou deze reis ook ontzettend tof zijn om met een camper te doen. Dit omdat je dan middenin de parken, op de campings, kan overnachten. Wij sliepen nu net buiten de parken in hotels. Ook zeker niet verkeerd 😉

Hoewel ik twee te gekke roadtrips maakte zijn er nog zoveel andere opties. Wat dacht je van een een 4.000 km lange road trip langs de Route 66. Je reist door drie tijdzones, acht staten en van oost naar west. Of andersom natuurlijk.

Meer lezen over mijn roadtrip door West-Amerika?

Op safari in Zuid Afrika

Een bijzonder land dat bij menigeen op de bucketlist staat en niet zonder reden. Zuid Afrika is een heerlijk land en leent zich bij uitstek voor road trips. De wegen zijn goed aangelegd en het is makkelijk om de weg te vinden. De afstanden zijn prima te doen en er is genoeg moois te zien. Toen ik in Zuid Afrika woonde maakte ik verschillende tripjes tijdens de weekenden, maar de gaafste trip was de roadtrip die ik aan het einde van mijn verblijf maakte. Ik reisde het het hele land door. Van de prachtige Panoramaroute, naar het Krugerpark, door Swaziland naar Hluhluwe en St. Lucia. Port Elizabeth, het relaxte Jeffreys’ Bay, Oudtshoorn, Mosselbaai, Hermanus, Stellenbosch, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en Kaapstad.

Meer over een autovakantie in Zuid Afrika?

Door de woestijn van Jordanië

Misschien niet het meest voor de hand liggende land, maar oh my wat is Jordanië mooi. Een land wat zo ontzettend veel te bieden heeft, idyllische stranden, prachtige onderwaterwereld, de bijzondere Dode Zee, authentieke culture bezienswaardigheden zoals de historische stad Petra en de eindeloze rode vallei van de Wadi Rum, en super vriendelijke mensen, en zich prima leent voor een roadtrip. Jordanië kan je zo duur maken als je zelf wilt. Wij vonden het tijdens onze reis wel fijn om af en toe super luxe te slapen en heerlijk te gaan duiken, maar dit was het meer dan waard. Staat een roadtrip naar Jordanië al op jouw lijst?

Meer lezen over Jordanië?

Met de camper door Nieuw Zeeland

Toen we op Bali waren spraken we met een ouder stel over onze het vervolg van onze wereldreis. We vertelden over Nieuw Zeeland. ‘Gaan jullie nú al naar Nieuw Zeeland? Er komt namelijk nooit meer iets mooiers dan Nieuw Zeeland’, zeiden ze. Wat een onzin dacht ik toen. Maar eenmaal in Nieuw Zeeland besefte ik dat ze wel eens gelijk konden hebben. Ik verloor mijn hart aan de uitgestrekte landschappen, de prachtige, intense kleuren, de relaxte Kiwi’s, de fantastische natuur en de oneindige bergketens. De magie van de Milford Sound, slapen middenin de natuur, skydiven in Paradise en kajakken in Abel Tasman allemaal ervaringen die in mijn geheugen gegrift staan. Nieuw Zeeland is misschien wel het allermooiste land waar ik ooit een roadtrip maakte!

Meer lezen over mijn camperreis van een maand door Nieuw Zeeland?

Roadtrip door Namibie & Botswana

Nog zo’n roadtrip die je nooit van je leven weer vergeet is mijn safarireis door zuiderlijk Afrika. Met z’n vieren maakten we een rondreis van 3,5 weken langs de mooiste plekken in Namibië & Botswana.

We reisden van Windhoek naar de Sossusvlei. Swakopmund, Etosha National Park, de Okavango Delta, de Victoria Falls, Chobe National Park en Moremi Game Reserve volgden. We overnachtten op de gaafste plekken, middenin de natuur, hyena’s en nijlpaarden om ons heen. Soms hoorde ik middenin de nacht olifanten in gevecht, luipaarden brullen en dieren langsrennen. Een te gekke ervaring en perfecte roadtrip bestemming die ik iedereen aan kan raden! Zou jij het durven?

Meer lezen over mijn safari in Namibië & Botswana met 4×4?

Meer ultieme roadtrip bestemmingen? Dit zijn nog 32 geweldige roadtrips die je ooit eens moet maken!

♥ Dit is mijn top 5 bestemmingen voor een autovakantie. Reis jij vaak met de auto en zo ja, welke van deze roadtrip bestemmingen is (tot nu toe) jouw favoriet?

Op zoek naar een bijzondere bestemming voor jouw autovakantie? Ik vertel je alles over mijn favoriete roadtrip bestemmingen.

Comments 26

 1. Aaaah ik wil ook weer road trippen! Ik doe al zeven (?) jaar niets anders en zou echt niet meer anders willen. Zo leuk dat ook jij verliefd werd op Amerika. Ik lees het zoveel, echt IEDEREEN heeft er een vooroordeel over (including me), maar als je de natuur eenmaal gezien hebt… <3!
  Nu volgend jaar maar eens ergens anders road trippen, maar wel met pijn in mijn hart…. En ja? Vind je Nieuw-Zeeland mooier dan Amerika? Dan MOET ik daar ook echt nog een keer heen haha! De afgelopen road trip door Namibië en Botswana ziet er ook zo fantastisch uit…

  1. Post
   Author

   Volgens mij heeft echt iedereen vooroordelen over Amerika! Eenmaal daar in de natuur, of in New York, moet je wel om zijn. Ik vond het zo ontzettend veelzijdig. Na een stukje rijden ben je weer in zo’n andere omgeving! Ja Nieuw Zeeland vond ik nog mooier, bijna niet voor te stellen he 😉 Maar in Nieuw Zeeland is elk plekje prachtig. Achter elke bocht schuilt weer een nieuw pareltje waar je in Amerika toch nog weer kilometers moet maken om bij het volgende mooie punt te komen 🙂 Hetzelfde geldt trouwens voor Australië; het is echt prachtig, alleen moet je er vaak wel hele stukken voor rijden. In Nieuw Zeeland is gewoon echt alles een highlight. En ja Namibië & Botswana; ook zo ontzettend gaaf! Als de Galapagos toch niet je uiteindelijke keuze wordt is dit zeker een goeie 😉

  1. Post
   Author

   Thanks Lotte! Jij hebt misschien deze bestemmingen nog niet bezocht, maar wel andere te gekke reizen gemaakt. Tof dat je bij mij komt voor advies wanneer je één van deze bestemmingen gaat bezoeken 😉

 2. Inspirerend! Ik denk hetzelfde over USA als jij deed, dus wie weet word ik ook nog eens verliefd 🙂 In Jordanië heb ik ook 5 dagen en auto gehuurd. Geweldig was dat. De mooiste road trips waren door Scandinavie naar de noordkaap en door Oostenrijk. Ook heb ik vele roadtrips door Colombia gemaakt wat ook geweldig is maar wat gevaarlijker door de slechte staat van de wegen en de manier van rijden. Ik zou nog wel eens door IJsland willen rijden en nog eens naar Noorwegen willen 🙂

  1. Post
   Author

   Haha ja echt iedereen heeft wel een vooroordeel over Amerika! Misschien komt het bij jou nog als je het een keertje besluit een kans te geven 😉 Mocht het zover zijn, let me know! Wat tof dat je ook geroadtript hebt in Jordanië! Mooi he daar!? Van Scandinavie naar de Noordkaap lijkt me ook echt zo vet! Die staat op mijn road trip bucket list 😉 Als kind ging ik ook regelmatig naar Oostenrijk. Ook zeker een land waaraan ik super mooie herinneringen heb! IJsland staat ook echt heel hoog op de lijst trouwens haha

  1. Post
   Author

   Super leuk dat Jordanië hoog op je lijstje staat! Rijden in Jordanië is echt heel goed te doen. De huur van een auto is niet heel prijzig, net als benzine/diesel en de wegen zijn over het algemeen dikke prima. Wel is een vorm van navigatie handig om niet onnodig rondjes te hoeven rijden haha. Oh gaaf, wanneer ga je naar IJsland? Ik wil ook! haha

 3. Ik wou net zeggen, ik mis Australië 😉 De andere bestemmingen staan ook op ons lijstje, niet zo verrassends want wij houden ook van roadtrips! Zo maakten we roadtrips door oa Australië (4x), Florida, Costa Rica, Frankrijk en Noord Griekenland. Love roadtrips!!

  1. Post
   Author

   Klopt dat je Australië mist. Ik had hem er eerst wel bij, alleen later bedacht ik me hoe ontzettend gaaf ik Australië ook vind, haal ik hem er toch af. Je moet in Australië nl heel veel kilometers maken voor je weer op een te gekke plek bent en dat vind ik in de andere landen stukken minder. Echter vind ik Australië echt een super bestemming en zou ik graag nog eens terug gaan! 4x in Autralië zeg, wat ontzettend gaaf!

 4. Originele bestemmingen heb je er tussen staan. Vooral Jordanië en Botswana hoor je bijna nooit. Roadtrippen heb ik nog maar één keer gedaan. Vanaf Tampa naar Key West. Het was geen echte road trip, want ik heb zelf geen meter gereden, haha.
  Zou het heel graag doen, maar al zo lang geen auto meer gereden dat ik niet zo goed durf…

  1. Post
   Author

   Klopt leek me tijd voor wat Afrika en Jordanië promo 😉 Zo zonde dat weinig mensen aan deze bestemmingen denken want ze zijn zo tof 🙂 Jammer dat je niet meer zo goed durft te rijden. Snap dat het lastiger wordt naarmate je langer niet gereden hebt. En in China lijkt me dat ook best een uitdaging 😉 haha

  1. Post
   Author

   Thanks Leoni! Snap dat als je alleen reist een road trip wel een opgave kan zijn. Helemaal als je veel kilometers wil maken in een land (zoals wij in Nieuw Zeeland en Namibië & Botswana) dan is alleen wel echt pittig. Daarnaast is het ook een stukje ongezelliger, alleen in de auto. Wie weet in de toekomst inderdaad 😉

 5. Ik maak dus bijna nooit een roadtrip, anders dan ritten naar België of Duitsland en dat telt toch niet echt. Zou heel graag nog eens door de Verenigde Staten, Australië of Nieuw-Zeeland willen rijden met auto + een leuke reisgenoot.

  1. Post
   Author

   Een leuke reisgenoot is echt een enorme must! Wij maakten met z’n 4en een road trip door Namibië & Botswana, 3,5 weken samen in een 4×4 door de bush. Gelukkig konden we het goed vinden en waren er weinig echte irritaties. Anders was het een hele andere reis geworden haha

 6. Ik hou van roadtrips. De ultieme vrijheid om te stoppen waar je wilt en gewoon lekker te genieten van een goed muziekje … dat heb ik afgelopen maand wel gemist in Nepal. Mijn favoriete bestemming natuurlijk de USA maar ook Nieuw-Zeeland en Canada vind ik geweldig. Binnen Europa gaan we minder vaak op roadtrip (slechte, oude auto) maar mooie plekken die we daar gezien hebben, waren Schotland en Polen … leuk idee voor een blog trouwens, ga hem onthouden!

  1. Post
   Author

   Ja dat is ook echt waarom ik zo van road trips hou! Maar Nepal lijkt me wel echt een te gekke bestemming hoor, dan maar even geen road trip 😉 Schotland en Polen zijn bestemming die ik ook nog eens graag (met de auto) ontdek. Over grotere reizen in Europa zeg ik altijd dat ik ze bewaar voor later als ik groot ben 😉 haha.

 7. Gaaf! En super mooie bestemmingen. De road trip gaat er bij ons volgend jaar echt komen, vrije dagen zijn al geregeld. Maar wel dichterbij huis, Oost-Europa. Ontzettend veel zin om met de vrijheid van eigen vervoer op avontuur te gaan.

  1. Post
   Author

   Thanks Lizette! Oost-Europa! Wat vet! Je bent ook verliefd geworden op Slovenië, of niet 😉 Dat wordt vast een heerlijke vakantie. Een road trip door Oost-Europa staat ook nog op onze lijst haha

 8. Ik kan echt niet kiezen, allemaal wil ik ze doen! Roadtrips zijn ook wel echt ontzettend leuk om te doen, complete vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wil (meestal toch). Je hebt hier een zeer mooi lijstje neergezet.

  1. Post
   Author

   Ik heb m’n best gedaan Jempi 😉 Ik ben zelf ook ontzettend dol op road trips. Zo heerlijk om gewoon lekker op pad te zijn 🙂

 9. Leuke en originele post! Inderdaad niet de bestemmingen waar je in eerste instantie aan denkt. Afrika heb ik weinig mee en zo heb ook ik mijn vooroordelen over Amerika. Slecht he. Dit terwijl ik echt een Canada fan ben en zowel Amerika als Canada kwa natuur prachtig zijn en uitstekende road trip bestemmingen zijn. New York vond ik overigens fantastisch. Nieuw Zeeland staat heel hoog op mijn wensenlijstje. Ik bewaar deze reis nog even voor later. Zo te lezen ook een goed plan mocht het inderdaad kloppen dat Nieuw Zeeland het mooiste land is 😉

  1. Post
   Author

   Afrika is echt een bestemming waar je geweest moet zijn, dan ben je echt 100% om. Trust me 😉 En over Amerika heeft bijna iedereen vooroordelen volgens mij. Ik ken echt niemand die direct enthousiast is haha. Misschien moet je het nog een keer een kans geven. Ik snap heel goed dat je Nieuw Zeeland bewaart voor later hoor. Het is echt zo ontzettend mooi, dat ik Nieuw Zeeland inderdaad bijna altijd vergelijk met de andere landen. En hoewel ze vaak echt compleet anders zijn komt Nieuw Zeeland vaak als winnaar uit de bus. Nieuw Zeeland heeft gewoon alles! Dus bewaar nog maar ff 😉 Of toch niet? Haha

 10. Toch grappig nu ik al die posts lees. Ik heb ook erg veel landen gezien en roadtrips gedaan, maar Nieuw-Zeelanmd viel mij en mn vriend juist tegen. Ik vond de naatuur echt prachtig hoor, en t was een geweldige vakantie. Maar ik vond de verhouding natuur en stad/cultuur erg tegenvallen. Dat hadden we in Amerika en Zuid-Amerika veel meer! Voor ons goed dat we N-Z al hebben gedaan, want ik vond dat zeker niet de mooiste roadtrip.

  1. Post
   Author

   Ik snap wel wat je bedoelt met dat de steden in Nieuw Zeeland tegenvielen. Ik vond de meeste steden, op Queentown na, ook een beetje tegenvallen. Weinig bijzonder. Maar de cultuur vond ik wel weer heel tof. Misschien weinig architectuur. Maar de natuur, de weidse vergezichten, het groen en blauw, maakten voor mij heel veel goed denk ik 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.