Activiteiten op Curaçao: de 6 leukste dingen om te doen

Daphne Curacao, Noord Amerika 6 Comments

Bon Bini, oftewel welkom op Curaçao! Het tropische eiland Curaçao, Kòrsou in het Papiaments, ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn parelwitte zandstranden met wuivende palmbomen, adembenemende onderwaterwereld, een intens blauwe zee en het kleurrijke straatbeeld. Samen met Aruba en Bonaire vormt het paradijselijke Curaçao de Benedenwindse Eilanden. Beter bekend als de ABC-eilanden. Curaçao is het grootste en populairste eiland van deze drie. Vandaag zet ik de 6 meest toffe activiteiten op Curaçao op een rijtje.

1. Zwemmen met dolfijnen bij de Dolfin Academy

Tijd voor trucjes!

Tijd voor trucjes!

Dolblij met mijn dolfijnenkus

Dolblij met mijn dolfijnenkus

Als schreef al eens dat ik als klein meisje al gek was op dolfijnen. Alles wat eruit zag als een dolfijn spaarde ik. Inmiddels ben ik geen klein meisje meer en heb ik de hele verzameling beeldjes ook niet meer, maar ben ik nog steeds gek op dolfijnen. Ik greep de kans om met dolfijnen te zwemmen bij de Dolfin Academy op Curaçao dan ook met beide handen aan. Hier kun je meer leren over de dolfijnen, hoe ze leven en hoe ze verzorgd worden. Ook kun je er met ze zwemmen in hun natuurlijke lagune. Dat is wat ik deed. De Dolfin Swim. Ik mocht naast ze zwemmen. Ze aaien. Ze verschillende signalen geven waarop ze voor me gingen zingen, zwaaien, draaien en spetteren. Ook maakte ik een dorsal ride waarbij ik opgepikt werd door twee dolfijnen die ik vasthield aan hun rugvinnen en me een ritje gaven door de lagune. Een meisjesdroom werd werkelijkheid.

2. Snorkelen bij Porto Mari

The Blue Room

The Blue Room

Eigenlijk maakt het niet uit waar je gaat snorkelen of duiken op Curaçao. Overal is het mooi. Curaçao is een waar onderwaterparadijs met meer dan 60 prachtige duik- en snorkellocaties. De onderwaterwereld van Curaçao heeft vele kleurrijke inwoners. Papegaaivissen. Schildpadden. Maanvissen en dolfijnen. Helaas had ik geen tijd om alle locaties aan te doen. Ik snorkelde bij Porto Mari en nam een duik in The Blue Room. Beide erg mooi! Het zeewater is er glashelder en de zichtbaarheid bijzonder ver.

Snorkelen @ Porto Mari

Snorkelen @ Porto Mari

3. Klein Curaçao

Het onbewoonde eiland Klein Curaçao ligt op 10 kilometer vanaf de oostkust. Om het paradijsje te bereiken zal je eerst een stuk moeten varen. Waarschijnlijk ontkom je er, net als ik, niet aan om met een georganiseerde dagtrip te gaan, mits je de luxe van een eigen boot hebt 😉 Door de wind en de stroomrichting is de heenweg wel een pittig ritje, maar zodra je aankomt ben je de rit (hopelijk) alweer vergeten. Op Klein Curaçao is het strand witter dan wit, zachter dan zacht en de zee zo blauw als in je mooiste dromen. Een bezoek aan Klein Curaçao is echt ‘a trip to paradise’!

Klein Curacao

Het parelwitte strand van Klein Curacao

Verlaten toren op Klein Curacao

Verlaten vuurtoren op Klein Curacao

4. Sightseeing in Punda en Otrabanda

Als ik aan Curaçao denk zie ik, naast de parelwitte stranden, ook gelijk de kleurrijke koloniale huizen van de hoofdstad Willemstad voor me. Het is niet voor niets dat Willemstad in 1997 op de UNESCO World Heritage List geplaatst werd. Het centrum van deze mooie stad wordt door de Sint Annabaai in tweeën splitst. Aan de oostzijde van de baai ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrobanda, wat ‘de andere kant’ betekent. Beide kanten worden door de karakteristieke Koningin Emmabrug (ook wel Pontjesbrug genoemd) met elkaar verbonden. Wat er voor zorgt dat je gemakkelijk van de ene naar de andere kant van de baai komt!

De gekleurde huisjes van Willemstad

De gekleurde huisjes van Willemstad

5. Het ruige Nationale Park Shete Boka

Curaçao heeft een idyllische zuidkust met parelwitte stranden en een woeste noordkust. Shete Boka is een goede plek om de ruige kant van Curaçao te leren kennen. In het Nationale Park Shete Boka vind je meerdere boka’s (baaien), waar het water binnenstroomt en daarna met grof geweld omhoog spuit en zich over de rotsen verspreid. Een prachtig gezicht. In dit Nationale Park vind je het bijzondere blow hole, genaamd ‘Boka Pistol’. De mooie grot ‘Boka Table’ en een natuurlijke brug ‘Boka Wandomi’. Genoeg te zien in dit mooie park.

De mooie natuurlijke brug: Boka Wandomi

De mooie natuurlijke brug: Boka Wandomi

Blowhole Boka Pistol

Blow hole Boka Pistol

6. Christoffel Nationaal Park

Christoffel National Park

Christoffel National Park

Het Christoffelpark bevindt zich naast het Nationale Park Shete Boka en beslaat met zijn 2000 hectare een groot deel van de noordwestelijke kant van Curaçao. Het Christoffelpark herbergt drie voormalige plantages, een schildpaddenbaai en grotten met oude rotstekeningen van indianen. Tevens maak je er kennis met unieke flora en fauna die je nergens op het eiland vindt. Het hoogste punt van het park is de Sint-Christoffelberg. Met 375 meter tevens het hoogste punt van het eiland. De klim naar de top is goed te doen, wel pittig, maar eenmaal daar aangekomen heb je een geweldig uitzicht over het eiland.

♥ Dit zijn mijn 6 meest toffe activiteiten op Curaçao op een rijtje. Welke toffe activiteiten maakte jij mee op dit prachtige eiland? 

Comments 6

  1. Post
   Author

   Zou tof zijn als het er nu eens van zou komen! Het is echt zo leuk om in contact te zijn met de dolfijnen 🙂

  1. Post
   Author

   Ik heb hem zelf niet beklommen, hadden we helaas niet meer de tijd voor. Wel van anderen gehoord dat het pittig was en heel mooi. Staat op de lijst voor als we terug gaan 🙂 Jij ‘m beklommen?

 1. Ik ga over twee weken! Heel veel zin in! Zojuist tickets geboekt.
  Twijfel over de dolphinmswim. Lijkt mij leuk, maar best duur!

  1. Post
   Author

   Oh wat ontzettend fijn! Snap dat je (door de prijs) twijfelt over de dolphin swim. Het is inderdaad ontzettend duur en niet super lang. Omdat het iets was wat ik heel graag wilde had ik besloten het wel gewoon te doen. De kosten denk je niet lang meer aan, maar de herinnering wel 😉 Ben benieuwd wat je gaat besluiten! Alvast veel plezier in ieder geval 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.