Hoe voorkom je verveling tijdens jouw vakantie? Dit zijn mijn 4 tips!

Hoe voorkom je verveling op vakantie? 4 tips en tricks

Daphne Persoonlijk Leave a Comment

Op vakantie gaan is leuk! Toch kan het tijdens de vakantie voorkomen dat er een moment van verveling is. Zeker als je wat langer op pad gaat, kan hier sprake van zijn. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt toepassen om dat stukje verveling de baas te blijven. Met deze tips voorkom je verveling op vakantie.

Terschelling tips doen op het waddeneiland

4 tips om verveling op vakantie te voorkomen

Bezoek een locatie die je nog niet kent

Hoewel veel mensen de neiging hebben om regelmatig naar hetzelfde vakantiegebied te trekken, is het juist leuker en spannender om een plek te bezoeken die je nog niet kent. Hier kun je immers nog een heleboel ontdekken! Trek eropuit naar een plek die ver weg is, met een bijzondere cultuur bijvoorbeeld. Maar ook in de buurt is er veel te ontdekken – zelfs in eigen land! Zo zijn veel Nederlanders nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Een eiland als Ameland is een bezoek zeker waard. Blijf er het liefst een paar dagen, met een overnachting in een mooi Ameland hotel. Alleen de reis met de boot is al vermakelijk. Proef unieke streekproducten in een Ameland restaurant. En aan het water geniet je van adembenemende uitzichten. Zo kun je weer helemaal opladen!

Ook leuk: hier vind je al mijn blogs over Nederland en de waddeneilanden. Tips van Texel tot Schiermonnikoog!

Zorg dat je genoeg te doen hebt

Om lang zoet te blijven op vakantie, is het belangrijk om te zorgen dat je genoeg te doen hebt. Je kunt vooraf al op zoek gaan naar leuke activiteiten. Maak hier een lijstje van, zodat je een mooi overzicht hebt van de mogelijke opties. Zorg natuurlijk ook dat er voor iedereen binnen het reisgezelschap iets leuks te doen is. Ga je met je gezin op pad? Dan kunnen jullie best een dag naar een museum gaan, als er maar een dag met een bezoek aan een grote speeltuin, ga met een e-chopper op pad of een dierentuin tegenover staat.

Afwisseling op reis

Een vakantie gaat ook al snel vervelen als er maar weinig afwisseling is. Je kunt bijvoorbeeld heus een paar dagen aan het strand gaan liggen, maar na verloop van tijd wordt dit misschien toch wel een beetje saai. Wissel zo’n dag aan het strand daarom af met een bezoek aan een stadje – om iets te noemen. Het is tevens tof om iets cultureels te ondernemen op reis: bezoek een museum of een theater. Op die manier maak je waardevolle herinneringen, die je bijblijven.

Tip! Speel ook eens een spelletje op vakantie: dit zijn de leukste spelletjes voor 2 personen!

Lezen of luisteren tijdens een moment van rust

Het hoort nu eenmaal bij een vakantie dat er af en toe een moment van rust is. Je kunt immers niet non-stop avonturen beleven. Soms moet er ook weleens worden gewacht, op het vliegtuig bijvoorbeeld. Om verveling tegen te gaan op deze momenten, is het slim om een boek bij je te hebben om eens lekker te lezen. Of neem een koptelefoon mee, om een podcast of muziek te kunnen luisteren. Zo erg is het dan ineens niet meer om even die rust te pakken.

Met deze tips ga jij je niet meer vervelen op reis, toch?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.