Op vakantie met koffer? Tips voor een koffer kopen

Op vakantie met koffer? Tips voor een koffer kopen

Daphne Persoonlijk Leave a Comment

Je kunt er uiteraard voor kiezen om een grote rugzak of weekendtas te gebruiken voor het meenemen van al je spullen als je op vakantie gaat. Dit is desondanks niet altijd even nuttig. Het kan dan beter zijn om een koffer te gebruiken. Heb je nog niet één gekocht voor je volgende vakantie? Breng hier dan snel verandering in, voor je het weet wordt je namelijk al op het vliegveld verwacht om je vlucht te halen. Hiervoor heb je uiteraard wel de juiste koffer nodig, let daarom op de volgende punten als je een koffer gaat kopen. 

Op vakantie met koffer? Tips voor een koffer kopen

Tips voor een koffer kopen: hier moet je op letten!

Tillen vs rijden

Als je een grote koffer koopt en volledig volt dan zul je al snel 15 kilo moeten tillen. Dat is uiteraard niet prettig, kies er daarom voor om trolleys te kopen. Dit zijn in principe gewoon koffers maar dan toch net een beetje anders: ze hebben namelijk wielen. De koffer trek je hierdoor eenvoudig met je mee door het handvat te pakken. Dit kun je vaak uittrekken zodat je niet een rare houding hoeft aan te nemen om de trolley achter je aan te slepen. Hierbij kun je overigens kiezen voor twee of vier wieltjes, beide opties zijn normaal gesproken geschikt! 

Handige inpaktips nodig? Lees dan de volgende blogs:

Hard vs zacht

Er mogen dan wel veel verschillende koffers verkrijgbaar zijn, je kunt ze in principe onderverdelen in twee groepen: hardcase en softcase. Met andere woorden, je kunt kiezen uit harde en zachte koffers. Hierbij kun je een keuze maken op basis van de look, maar het is beter om juist naar de plus- en minpunten van beide opties te kijken. Een zachte koffer kan bijvoorbeeld geschikt zijn aangezien je hier vaak meer in kunt meenemen dan je verwacht. Bij een harde koffer is dit niet het geval, maar dit biedt wel weer betere bescherming aan je spullen.

Koffer kopen? Let op de afmetingen

Ook moet je nog nadenken over de afmetingen van de koffers die je op het oog hebt. Je wilt immers niet een trolley hebben gekocht die later te klein blijkt te zijn voor alles wat je mee wilt nemen op vakantie. Desondanks moet je ook niet een koffer kopen die te groot is voor de handbagage waardoor je extra moet betalen voor de ruimbagage. Je kunt dan dus alleen maar kiezen voor een relatief klein exemplaar. Weet je al dat je kiest voor ruimbagage? Je koffer mag dan groter zijn, bepaal dan aan de hand van je spullen wat de afmetingen moeten zijn. 

♥ Wat voor type koffer spreekt jou het meeste aan en zou je aanschaffen voor jouw eerstvolgende vakantie?

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.