De Sossusvlei in Namibie is een prachtige bezienswaardigheid

Namibië tips: praktische informatie voor jouw rondreis Namibië

Daphne Namibië 2 Comments

Je wilt super graag een rondreis door Namibië maken, maar hebt geen idee waar je allemaal aan moet denken. Allereerst, wat ontzettend gaaf dat je deze reis wilt maken want Namibië is ge-wel-dig! Maar hoe bereid je je nou verder voor op zo’n onvergetelijke rondreis door Afrika? Waar moet je om denken? Om je te helpen heb ik een lijst met praktische Namibië tips opgesteld. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en ga je een geweldige reis door Namibië tegemoet!

Met deze praktische tips Namibië maak jij voorbereid de reis van je dromen

Praktische Namibië tips: voorbereid reizen met auto door Namibië

#1 – Een geldig paspoort

Voor jouw Namibië reis moet jouw paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Check dan ook ruim voor vertrek de geldigheid van je paspoort, zodat je, waar nodig, nog voldoende tijd hebt om een nieuwe aan te vragen. Als toerist met de Nederlandse nationaliteit heb je geen visum nodig als je niet langer dan drie maanden in Namibië verblijft. Mocht dit wel het geval zijn dien je contact op te nemen met de ambassade.

Ook leuk om te lezen: De highlights van mijn 4×4 reis door Namibië? Bekijk ze nu hier!

#2 –  Kies een logische route door Namibië

Je wilt het liefst elk hoekje van het land zien, dat snap ik! Toch weet je ook dat dit onmogelijk is als je niet oneindig de tijd hebt. Mijn Namibië tip: schrijf alle bezienswaardigheden op die je graag wilt bezoeken, maak op basis van deze activiteiten een logische reisroute. Kijk hier kritisch na. Zijn er bijvoorbeeld plekjes die heel afgelegen zijn en de reis er naartoe veel tijd kost? Maak hierna een selectie van de plekken die je sowieso wilt bezoeken en haalbaar zijn in de tijd die jij hebt in Namibië. Waarschijnlijk moet je bezienswaardigheden schrappen, maar zo haal je wel het meeste uit jouw reis naar Namibië zonder dat je uitgeblust terug komt. Want onthoud goed; zelf auto rijden in Namibië is andere koek dan in reizen door Nederland!

Ook een goed idee is een combinatiereis met Botswana! Mijn roadtrip van 3,5 weken door Namibië & Botswana begint en eindigt in Windhoek en is voor mijn de ideale combinatie van de natuur in Namibië met het wildlife in Botswana!

Liever een georganiseerde reis? Neem dan eens een kijkje bij de Namibië reizen van Djoser

#3 – Beste reistijd Namibië

Als je op vakantie gaat naar Namibië wil je waarschijnlijk lekker weer. Daarnaast reis je het liefst op een moment dat het niet te druk is. Beide aspecten zijn belangrijk om rekening mee te houden als je een rondreis naar Namibië aan het plannen bent. Doordat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de onze. In de Nederlandse winter is het in Namibië zomer. Maanden die je beter kunt vermijden zijn de hete zomermaanden december en januari en het regenseizoen in februari en maart.

De beste reistijd Namibië is van april t/m november. Het wild spot je het gemakkelijkste tussen juni t/m oktober, maar vooral bij drinkplaatsen in september en oktober. Dus ook als je aan de schoolvakanties gebonden bent en hierdoor minder flexibel bij het plannen van jouw reis, kun je nog steeds tijdens de beste reistijd naar Namibië.

#4 – Leesvoer voor jouw Namibië rondreis

Wanneer ik een nieuwe reisbestemming kies vind ik het altijd erg leuk om boeken en blogs te lezen. Hierdoor kom ik vast in de stemming en kan ik, op basis van alle praktische Namibië tips en inspiratie, een mooie reis samenstellen.

Leuke reisgidsen over Namibië die ik zou aanraden:

Inspirerende blogs van andere bloggers met praktische Namibië tips en mooie reisverhalen: 

#5 – Regel goede navigatie in Namibië

Hoewel Google Maps een steeds groter gebied in kaart heeft gebracht is het niet volledig up-to-date in Afrika. Het is dan ook handig om te beschikken over een navigatiesysteem. Wij maakten tijdens de reis gebruik van Tracks4Africa en hadden vooraf alle kaarten, accommodaties en de highlights onderweg al ingeladen. Iets wat ik echt super handig vond.

Hoewel wij tijdens onze reis door Namibië geen satelliettelefoon mee hadden en deze (gelukkig) niet gemist hebben, zou dit nog iets zijn om te overwegen. Namibië is erg veilig, maar op deze manier kun je ook op plekken zonder bereik bij nood hulp inschakelen.

#6 – Zorg dat je 4×4 kennis hebt

Namibië beleef je het best als je met een 4×4 op pad gaat. Niet iedereen heeft dit eerder gedaan. Je doet er dan ook verstandig aan je hier vooraf in te verdiepen. Wanneer verlaag je de bandenspanning? En naar hoeveel bar? Wanneer schakel je naar high en wanneer low gear? Wanneer rijd je wel door een waterpoel? Of moet je toch op zoek naar een andere weg naar de overkant. Maar ook; hoe zet ik een daktent op. Allemaal praktische tips om voorbereid te beginnen aan jouw reis door Namibië!

Tegenwoordig kom je al een heel eind met de filmpjes op YouTube, maar wil je toch graag vooraf wat oefenen? Dan zijn er diverse 4×4 trainingen die je vooraf in Nederland kunt doen.

Met deze praktische tips Namibië maak jij voorbereid de reis van je dromen

#7 – Laat je informeren door een medisch specialist

Vaccinaties kunnen persoonsgebonden zijn en afhankelijk van de duur en de aard van de reis. In sommige gebieden in Namibië komt malaria voor. Daarnaast zijn er een aantal vaccinaties (zoals DTP en Hepatitis A) die aangeraden worden als je van plan bent naar Namibië te reizen. Het is dan ook verstandig om jouw reisplanning door te spreken en je te laten adviseren door een specialist. Zij kunnen je precies vertellen wat in jouw persoonlijke situatie verstandig is.

#8 – Boek de voordeligste vliegtickets voor je rondreis Namibië

Eén van de duurdere onderdelen van jouw Namibië reis is de vlucht. Je doet er goed aan om verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken. Zelf kijk ik vaak op Skyscanner of op Tix.nl. Hier kun je heel gemakkelijk zoeken en verschillende data en prijzen met elkaar vergelijken! Online heb je naast een groot aanbod in vliegtickets ook ruime keuze uit huurauto’s en hotels!

#9 – Boek de campings in Namibië van te voren

Kamperen is een populaire aangelegenheid in Namibië. Om er zeker van te zijn dat er plek is op de allermooiste campsites raad ik je aan om de campings in Namibië vooraf te boeken. Zelf ben ik iemand die het liefst op met een globale planning reist en kort van te voren (soms de dag zelf) bepaalt waar ik slaap. Toch heb ik dit in Namibië niet gedaan. Vooraf waren alle campsites al geboekt waardoor ik zeker wist dat ik op de mooiste plekjes zou slapen, maar ook dat ik niet uren hoefde te zoeken naar een kampeerplek. Iets wat in Namibië geen pretje is, vooral omdat de volgende camping soms kilometers verderop ligt.

Benieuwd naar mijn kampeerervaringen in Namibië? Dit zijn mijn tips en de leukste kampeerplekken in Namibië

Liever een luxe verblijf? Neem dan een kijkje tussen deze pareltjes.

#10 – Pak slim in voor jouw rondreis Namibië

Voor een vakantie naar Thailand neem je hele andere dingen mee dan een 4×4 trip naar Namibië. Het is verstandig om vooraf goed te bedenken welke activiteiten je gaat ondernemen en wat je daarvoor mee moet nemen. Je zult veel in de auto zitten, dus comfortabele kleding is een must. Net als fijne schoenen voor het wandelen en een verrekijker voor de safari. Om je een handje te helpen maakte ik een safari inpaklijst. Zo hoeft het inpakken ook geen probleem meer te zijn 😉

♥ Klaar voor jouw Namibië reis? Met deze praktische Namibië tips ga je ongetwijfeld een onvergetelijke reis tegemoet!

Comments 2

 1. Hallo. Klinkt geweldig allemaal. Wij (vriendengroep van 5) overwegen ook om naar Namibië te gaan. We willen dit wel via een touroperator doen. We zijn inmmiddels 60+ en vinden dat iets relaxter. Ik vraag me af of het handiger (goedkoper) is om de excursies ter plekken te boeken of via de touroperator

  Mvg

  Ermy vd Berg

  1. Post
   Author

   Hi Ermy, wat een super leuk plan! En heel tof dat jullie dit als vriendengroep gewoon lekker gaan doen. Qua excursies kun je vaak ter plekke ook nog wel wat regelen, alleen heb je (helemaal in drukke periodes) natuurlijk wel de kans dat het vol is of niet kan op het moment dat je wilt. Ik kan me voorstellen dat het zeker goedkoper is als je het lokaal boekt, maar of je dan kunt wanneer je wilt weet ik niet. Dus die afweging kun je het beste zelf maken. Wat je nog zou kunnen doen is online zoeken naar lokale initiatieven en dat dan vooraf boeken. Succes met de reisplanning!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.