Tips voor een fietsvakantie in Italië 

Tips voor een fietsvakantie in Italië 

Daphne Italië Leave a Comment

Fietsvakanties zijn helemaal hot tegenwoordig. En dat is niet alleen mogelijk in Nederland, maar ook in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld ook toffe fietsreizen maken in België, Duitsland, Oostenrijk, maar ook in het fijne Italië. Heb je nog wat overtuiging nodig? Of ga jij binnenkort al op fietsvakantie in Italië? Ik deel hier wat inspiratie en tips voor een fietsvakantie in Italië.

Roadtrip Noord Italië: tips voor het plannen van jouw route Noord Italië!

Ga op fietsvakantie in Italië: tips voor de mooiste plekken

Wat is een fietsvakantie?

Misschien goed om eerst even toe te lichten wat een fietsvakantie precies is. Ik bedoel hier een vakantie mee waarbij je je verplaatst op de fiets. Je kunt kiezen voor een georganiseerde fietsreis of je kunt zelf een route uitstippelen. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Bijvoorbeeld hoelang jij en je medereizigers kunnen fietsen. Heb je een normale fiets of een elektrische fiets? Naar welke bezienswaardigheden wil je, waar ga je overnachten en hoelang wil je fietsen tot de volgende tussenstop?

Wil je op fietsvakantie in Italië? Hieronder geef ik je een aantal tips: van toffe plekken om te gaan fietsen in Italië:

#1 – Fietsen door oude stadjes en natuurreservaten op Sicilië

Als je kiest voor deze fietsvakantie, fiets je door oude stadjes en natuurreservaten in zuidoost Sicilië. Je komt langs 17-eeuwse stadjes die op Griekse en Romeinse ruïnes liggen, archeologische vindplaatsen en het unieke landschap van Iblei-heuvels. Je kunt er ook voor kiezen om naar Vendicari natuurreservaat te gaan, dit is een echte vogelparadijs. Een mooie, veelzijdige fietsvakantie in Italië.

Meer lezen over Sicilië:

Tips voor een fietsvakantie in Italië 
Foto Credits: Ashley de Lotz

#2 – Van Merano naar het Gardameer

Dit is een perfecte vakantie voor mensen die graag ín de bergen fietsen in plaats van de bergen óp fietsen. Dit stukje gletsjerdalen van Südtirol en Trentino ligt namelijk een mooi geasfalteerd pad, dat vrijwel autovrij is. Een fijn stuk om veilig (met kinderen) te fietsen en te genieten van de mooie omgeving. Je ziet onderweg mooie appelboomgaarden, bergdorpjes, wijnstadjes en de steden Bolzano en Trento. En als je moe bent geworden van het fietsen of een leuke bezienswaardigheid wilt aandoen, kun je een kasteel in Merano of Bolzano bezoeken. 

Meer lezen over Noord-Italië:

#3 – Fietsroute naar de Adriatische Zee

Als je kiest voor deze route, ga je vanuit het hart van de Oostenrijkse Alpen naar de Adriatische Zee. Je fietst over vrij gelegen fietspaden, oude spoorlijnen en kleine weggetjes door het Val Canale en de Julische Alpen. Je komt onderweg meerdere historische, Italiaanse stadjes tegen waar je heerlijk even kunt neerstrijken voor een lekkere cappuccino. De mooie Alpendalen is echt uniek aan deze reis. 

Wil je nog een stedentripje maken? Sluit dan af in de gondelstad en ontdek de highlights van Venetië!

Uitzicht over Napels en de Vesuvius Italie na een ritje met de funicolare

#4 – Paestum en Cilento

Tijdens deze fietsreis ontdek je een authentiek stukje van Italië. Het is een fietstocht over bergen en langs zee, dwars door ‘het gelukkige land’ of wel Campania Felix. Je kunt hier duizenden oude cultuurschatten bezoeken, zoals het Griekse Paestum en je kunt naar het Nationaal Park Cilento. Aan het einde van de fietstocht kom je aan bij een mooie, Mediterrane kust waar je heerlijk kunt eten. De tempels in Paestum zijn echt uniek aan deze reis en een bezoekje waard. En als je dan toch in de buurt bent, breng dat ook een bezoek aan het indrukwekkende Napels en het nabijgelegen Pompeii.

♥ Op welke plek in Italië zou jij graag gaan fietsen? Waar wil jij naartoe op fietsvakantie in Italië?

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.