Doen in Frankrijk: ontdek Parijs per fiets

Daphne Europa, Frankrijk 2 Comments

Ik ben een echte Hollander. Ik hou van kaas, tulpen, Heineken en oliebollen. Maar ook van fietsen. Als ik de mogelijkheid krijg om dit in het buitenland te doen grijp ik die kans. De wind door mijn haren en op eigen tempo rond cruisen. I love it! Zo ook in Parijs. De stad van de liefde verkende ik per fiets.

Het Louvre

Paris per fiets ontdekken

Mijn hart ging sneller kloppen toen ik een hele stelling grijze stadsfietsen zag staan. Glimmend in de zon. Te wachten op een blije Hollander. Hoe relaxed! Lekker op een fietsje door zonnig Parijs. Over de Champs-Élysées. Van Place de la Concorde naar de Arc de Triomphe. Langs de luxe winkels, theaters en volle terrassen. Rondom de Eiffeltoren, hét meest indrukwekkende bouwwerk van Gustave Eiffel. Voorbij zoevend aan het Louvre en genietend van een lekkere picknick in Jardin des Tuileries. Welke Hollander geniet daar nou niet van?

Wist je trouwens ook dat er in Parijs een permanente milieuzone van kracht is? Iedere automobilist in Parijs is verplicht een vignet op de ruit te hebben. Meer weten over dit vignet? Je leest er alles over op Ecovignetfrankrijk.be

Paris by Bike

Maar hoe werkt het huren van een fiets in Parijs?

Vélib’, zo heet het, is een ideaal systeem om Parijs per fiets te verkennen. Je huurt een fiets door hem uit één van de vele stallingen te halen. Die je verspreid door de hele binnenstad vindt. Maar hoe werkt het? Bij elke stalling vind je een betaalapparaat waarbij je de fiets kan huren. Hiervoor gebruik je een creditcard of pinpas. Je doorloopt een menu, kiest een soort abonnement, betaalt de borg en selecteert een fiets. Deze ‘klikt’ uit het slot en je kunt gaan. Heel simpel. Daarnaast is het eerste half uur gratis, dus het loont om na korte ritjes je fiets weer in een stalling te klikken. Rond te kijken en weer een nieuwe fiets te pakken. We blijven immers Hollanders 😉

Ben je in Parijs en wil je graag een fietstocht maken met kinderen? Lees dan deze tips! Gegarandeerd maak je een te gekke fietstocht door Parijs met kinderen!

De Eiffeltoren

♥ Waar huurde jij een fiets en genoot je als echte Hollander van je vrijheid? Ik vond het een ideale manier om Parijs per fiets te ontdekken. 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.