Throwback Thursday – Memorabel Hoi An

daphne Azië, op wereldreis, Vietnam Leave a Comment

Ik vond het wel weer eens tijd voor een Throwback Thursday. Het is alweer een tijdje geleden dat ik er eentje schreef tot ik moest denken aan vandaag de dag, maar dan precies een jaar geleden. Ik was toen op wereldreis. In 6,5 maand de wereld rond. Maar waar was ik vandaag precies een jaar geleden? Ik was in het mooie Hoi An. In Vietnam. Een memorabele bestemming om verschillende redenen!

Super Typhoon Haiyan

Orkaan Haiyan had net de Filipijnen verwoest. Haiyan de zwaarste storm van 2013 en een van de zwaarste stormen ooit. Haiyan was nu onderweg naar Vietnam en zou recht op Hoi An af gaan. Gelukkig besloot het in de laatste nacht, net voor het land zou raken, af te buigen naar het noorden. Richting Hanoi. Wat een geluk. Wij kwamen met de schrik vrij en bleven achter met alleen een heleboel regen. Als ik dan terug denk aan de ellende op de Filipijnen mogen we in onze handjes knijpen dat dat ons bespaard is gebleven.

Om verliefd te worden

Na alle hartverscheurende berichten over de gevolgen van Haiyan op het nieuws hebben we toch geprobeerd te genieten van al het moois dat Hoi An te bieden heeft. Want zodra je je openstelt voor het schattige stadje, verovert het je hart! Het is er echt heerlijk. De sfeer is gemoedelijk. Met de gezellige lampionnetjes wapperend aan de huizen. De smalle straten. Met in elke straat vele kleermakers. Met ieder hun eigen specialiteit. Jurken. Tassen. Pakken en schoenen. Van alles te koop. De kinderkopjes. De geel-gekleurde huizen. De mooie gekleurde houten boten in de rivier. De liefste mensen en het lekkerste eten. Hoi An is memorabel en heeft vandaag precies een jaar geleden mijn hart gestolen.

Sfeervol Hoi An

Sfeervol Hoi An

Een van de vele kleermakers in Hoi An

Een van de vele kleermakers in Hoi An

De gezellige straten van Hoi An

De gezellige straten van Hoi An

De straatnaamborden in Hoi An

Overal vind je deze gezellige, gekleurde lampionnen

Overal vind je deze gezellige, gekleurde lampionnen

Binnenkort zal ik een blog schrijven over mijn highlights in Hoi An. Ben jij hier al geweest? Wat waren jouw ervaringen? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.