Thailand – van Bangkok naar Pai

daphne Azië, op wereldreis, Thailand 16 Comments

Inmiddels zijn we alweer ruim een week op pad en zijn we van Bangkok naar Pai gereisd, waar we nu onder het genot van wat Thais-Engelse live muziek en een drankje zitten te relaxen.

De eerste dagen van ons verblijf in Thailand hebben we doorgebracht in de hoofdstad Bangkok. De eerste dagen waren we toch eigenlijk best nog wel moe van de reis en de jetlag, dus sliepen we een beetje uit en gingen we -heel handig- in de hitte van de middag dingen ondernemen. We hebben onze dagen voornamelijk gespendeerd in het oude centrum van Bangkok, rond de Khao San Road, bij de verschillende Wat’s (zo noemen ze tempels hier) en in Chinatown.

Na Bangkok zijn we door gereisd naar de vroegere hoofdstad van Thailand, toen het nog Siam heette, Ayutthaya. Een totaal andere, een veel kleinere stad dan Bangkok. Het leuke aan deze stad is dat het redelijk compact is en de highlights op een relatief korte afstand van elkaar liggen waardoor je op de fiets of op de scooter heel veel kan zien in korte tijd. Dit hebben wij dus ook gedaan. De eerste dag op de fiets en de tweede dag op de scooter, omdat fietsen toch best pittig bleek te zijn bij 35 graden en dat je wanneer je stopt met fietsen helemaal leeg loopt. We hadden hier een super gezellig guesthouse, Tony’s Place! Dus mocht je ooit die kant op gaan, ga langs bij Tony’s!

IMG_0541

Wat Mahathat

In Ayutthaya hebben we een nachtbus geboekt naar Chiang Mai. Onze bedoeling was eigenlijk om met de nachttrein te gaan reizen, maar dit was niet mogelijk ivm spoorwerkzaamheden in Noord Thailand. Uiteindelijk was dit helemaal dikke prima, want deze nachtbus met veel beenruimte en prima ligstoelen bracht ons in ongeveer 8 uur naar het noorden van Thailand, naar de tweede stad van Thailand Chiang Mai. Op anderhalf uur rijden van Chiang Mai bevindt zich het Elephant Nature Park. Een heel bijzonder park waar ze olifanten onderdak bieden die bevrijd zijn vanuit verschillende schrijnende leefomstandigheden. Er komen olifanten uit Myanmar die werkten tussen de mijnen, er zijn zelfs sommige olifanten verminkt doordat ze op een landmijn zijn gaan staan. Ook zijn er olifanten die op straat hebben gewerkt en daar moesten bedelen tussen het drukke straatverkeer. Als bezoeker van dit park ga je de olifanten voeren en ga je ze wassen in de rivier. Het is heel mooi om te zien dat deze ruim 30 olifanten nu in een prachtige omgeving wonen waar goed voor ze gezorgd wordt. Een bijzondere ervaring!

IMG_0985

Elephant Nature Park

Vanuit Chiang Mai boekten we een minivan en reden we in 3,5 uur door prachtige natuur naar het fantastische Pai, een klein dorpje, gelegen in de bergen, met een relaxte atmosfeer. Er zijn overal waar je kijkt leuke tentjes waar je gezellig kunt eten of drinken of marktkraampjes met lekker eten en leuke spulletjes. Echt een super leuk dorpje. Ook hier hebben we een scooter gehuurd en de nabij omgeving verkend. Ook hebben we een kookworkshop gevolgd bij de Pai Cookery School waar we van Gaew leerden hoe we Thaise curry, springrolls en stir fried chicken with rice moeten maken en leerden we meer over de Thaise producten door een bezoekje aan de Paise markt. Hier liet ze ons ook nog verschillende dingen proeven en zagen we ook een aantal heel bijzondere hapjes die we gelukkig niet voorgeschoteld kregen, denk aan frog-on-a-stick, fried insects en pork in blood. Ons guesthouse hier is trouwens ook echt fantastisch, we verblijven in Baan Pai Village, waar we overnachten in een mega schattig hutje van bamboe in een klein paradijsje met bomen, vijvertjes en lampionnen en dat alles voor maar € 15,- per nacht. Morgen hebben we nog een dagje in dit leuke dorpje en in de avond vertrekken we naar Chiang Khong van waaruit we de oversteek zullen maken naar Laos.

We genieten vooral van het heerlijke eten, de fantastisch lage prijzen en de verschillende indrukken die we op doen van de prachtige plekken die we zien en mensen die we ontmoeten. Zo is Pad Thai mijn lievelings, net als pineapple shake en singha en hebben we al een avondje in de kroeg gehangen met twee Zwitserse jongens. Kortom, we vermaken ons hier wel in Azië!

Comments 16

  1. Post
   Author
 1. Hallo,
  Heel fijn om iets van jullie te lezen , en hoe jullie alles beleven.
  We genieten ervan .
  Kijken uit naar jullie volgende verslag. Dikke groet

 2. Zo, klinkt goed hoor, fijne start van de reis! Veel plezier alvast in Laos en gooi gerust wat van dat lekkere eten in een bakje deze kant op 😉 Groetjes!

 3. Hoi. Fijn om wat te horen. En super dat jullie het
  naar jullie zin hebben.
  Veel plezier en tot het volgende verslag.
  Pap en Mam xxx

 4. Hee avonturiers,

  Super om jullie eerste verslag te lezen. Blijf schrijven want het is super om jullie zo te volgen en voor altijd een mooie herinnering om terug te lezen. Geniet en wees voorzichtig. Ik kijk alweer uit naar jullie volgende verslag. Tot snel.

  Liefs, ook van Chiel

 5. Leuk om jullie zo te kunnen volgen en kijk uit naar de volgende!

  Mooie foto’s ook btw. Tof dat je die camera en lenzen nog hebt gekocht

 6. Wauw, in zo’n korte tijd al zoveel meegemaakt. Super om te lezen, heel veel plezier en we blijven lezen. 😀 Groetjes, Paula, Henk, Hugo, Ella en Magnus.

 7. Mooi verhaal. Zo blijf je goed op de hoogte en kun je op afstand virtueel meegenieten!

  Geniet er van.

  Groetjes,

  Aaltje en Wietze

 8. Fijn dat het goed gaat bij jullie, mooi verhaal, maar dat waren we al wel gewend van je.Blijf genieten en veel plezier.
  Mama

  1. Post
   Author

   Super leuk om al jullie lieve reacties te lezen en leuk dat jullie enthousiast zijn! 🙂 Ik zal ook de foto’s op Flickr nog even bijwerken, dan kunnen jullie ook de bijbehorende foto’s zien! Als ik Flickr bijwerk zullen ook de foto’s op de hoofdpagina van onze site veranderen, dus kunnen jullie zien dat ze zijn aangepast! xx

 9. Mooi vehaal! En wat een belevenissen al zeg.
  Leuk om te lezen en blij om te horen dat alles goed gaat.
  Have fun!
  Liefs Marlou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.