Suppen in Groningen door de grachten

Suppen in Groningen: actief op het water

Daphne Nederland 10 Comments

Suppen oftewel ‘Stand Up Paddle’ is dé watersport van dit moment. Je staat op een soort surfplank en beweegt je met een paddel voort door het water. Iets wat je op veel plekken kunt doen, maar wat is er nou leuker dan dit te doen in de binnenstad van Groningen? Ga je mee suppen in Groningen?

Suppen in Groningen: ontdek de grachten per sup

Groningen vanaf het water: ga suppen in Groningen

Iedereen kan suppen!

Het leuke is, iedereen kan suppen. Het is echt niet moeilijk. Ben je aan het begin nog wat wiebelig? Dan ga je op je knieën zitten en beweeg je op deze manier voort. Lekker peddelen door Groningse grachten. Langs de Hoge en Lage der A, de Noorderhaven, de Turfsingel en via de Oosterhaven langs het Groninger Museum. Je ontdekte de stad vanaf het water terwijl je sportief bezig bent. Naast dat het een inspanning is voel je je heerlijk ontspannen. Staand op je plank ervaar je de Groningse grachten op een bijzondere manier en kom je helemaal tot rust op het water.

Meer lezen over Groningen stad en provincie?

Groningen vanaf het water door te suppen door de grachten

Tip! Als je een rondje door de grachten van Groningen gaat suppen is het handig om te kijken hoe de wind staat. Het stuk water voor het Groninger Hoofdstation is het breedst, waardoor je daar de meeste tegenwind zult hebben. Maar als je bij je rondje suppen rekening houdt met de wind zal je hier met de stroming mee varen. Dit maakt het suppen in Groningen nog leuker (en aangenamer).

Andere leuke plekken om vanaf het water te ontdekken:

Ontdek Groningen per sup
Suppen in Groningen: ontdek de Hoge der A per sup
Een leuke activiteit is suppen door de grachten van Groningen
Suppen in Groningen: ontdek de Hoge der A per sup

Een sup huren in Groningen

Je kunt op verschillende plekken een sup huren in Groningen. Zelf huurde ik mijn sup Bij de Sluis. Je stapt hier pal voor de deur vanaf de steiger gemakkelijk op je sup en kunt direct beginnen met jouw suptocht door de grachten van Groningen. En weet je wat fijn is? Na je rondje op de sup kun je hier een heerlijk ijsje eten!

Op zoek naar een Supexperience? Kijk dan eens op de site van watersporthuis Teuntje de Slak. Zij bieden verschillende supevents als teambuilding en een supsafari aan.

Ook bij beDRIJFNAT kun je in Groningen een sup huren. Naast supboards bieden ze ook een sloeptocht en sup yogalessen aan.

Is suppen je nieuwe hobby en koop je liever je eigen sup? Bij Decathlon kun je voor een goede prijs een sup kopen. Ook de Action heeft geregeld voor een schappelijke prijs een sup te koop. Mijn gehuurde sup was er ook eentje van Decathlon en die beviel super goed! Een erg stabiel en gemakkelijk board.

Op pad in de provincie Groningen en zoek je leuke plekjes? Ontdek het Lauwermeer of ga wadlopen naar Schiermonnikoog!

Origineel overnachten in Groningen? Slaap in een natuurhuisje in Groningen en kom volledig tot rust!

Ontdek Groningen per sup
Een leuke activiteit is suppen door de grachten van Groningen
Een leuke activiteit is suppen door de grachten van Groningen
Groningen vanaf het water door te suppen door de grachten

Wat heb je nodig om te suppen?

Als je gaat suppen wil je natuurlijk beslagen ter ijs komen en is het handig om een aantal dingen mee te nemen.

♥ Zou jij gaan suppen in Groningen? Door de grachten? Of liever op een meer?

Leuke activiteit in Groningen? Ga suppen door de grachten

Comments 10

 1. Pingback: City Guide // Tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden in Groningen

 2. SUPpen is leuk! Ik heb het vorige week ook nog gedaan in Friesland. Maar zeker in steden is het bijzonder, omdat je de stad letterlijk van een andere kant ziet.

  1. Post
   Author

   Klopt, het is heel anders om een stad vanaf het water te zien. Ik vind het echt zo leuk, ga morgen weer suppen door de grachten van Groningen haha. Lijkt me ook leuk om het eens in Friesland (of de natuur) te doen trouwens!

 3. Jeej, leuk dat je bent gaan suppen in Groningen! Ik ben in Leeuwarden gaan varen door de grachten en vond het erg leuk om de stad waar ik al járen woonde ook op die manier te ontdekken. Dat is met een sup in Groningen vast nóg leuker!

  1. Post
   Author

   Bootje varen is ook altijd heel leuk. Ik heb dat in Groningen ook een aantal keren gedaan. Op een sup is inderdaad nog net weer anders, omdat je dan nog langzamer gaat en lekker actief bezig bent. Zeker een aanrader!

 4. Afgelopen weekend zag ik ze liggen, de planken.. zelf niet gedaan, daarvoor hadden we te weinig tijd. Maar wil graag nog een keer terug naar de stad, want sowieso was onze tijd er echt te kort. Dus wie weet… de volgende keer. Goeie tip, om te kijken hoe de wind staat trouwens, op dat brede stuk bij ’t station kom je anders lastig vooruit. 🙂

  1. Post
   Author

   Ah jammer, volgende keer inderdaad! Want het is echt heel leuk. Ik ga morgen weer 😉 Zo enthousiast ben ik haha.

 5. Pingback: Nederland Bucketlist: dit wil jij zien in eigen land - Daphnedevries.nl

 6. Pingback: Wat te doen in Groningen: tips & bezienswaardigheden - Daphnedevries.nl

 7. Pingback: Suppen in Groningen: ontdek de stad vanaf het water - Discover Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.