Waarom je echt naar een sportwedstrijd in het buitenland moet

Daphne Persoonlijk 6 Comments

Het liefst sport ik minimaal 2x in de week. Ik vind het fijn, want ik krijg er energie van en een goed gevoel. Naast dat ik zelf actief badminton en ook zo af en toe de sportschool bezoek (lees: ik doe vanaf nu een poging wekelijks naar yoga en pilates te gaan) vind ik het ook heerlijk sport te kijken. Vooral voetbal. Het is dan ook niet voor niets dat ik een seizoenskaart van FC Groningen heb en regelmatig (jaja vrijwillig) naar Fox Sports kijk.

Wanneer ik in het buitenland ben vind ik het ook heerlijk om een sportwedstrijd mee te pakken. De passie en beleving in andere landen is net weer anders dan in Nederland. Zo ervoer ik in Buenos Aires de passie van het Argentijnse voetbal, in New York de gekte bij de Yankees en woonde ik in Zuid Afrika de strijd om de cup bij.

De hele wedstrijd op de banken om hun club aan te moedigen

Argentijnse passie in Buenos Aires

Ik red me prima wat betreft de namen van de clubs in de Eredivisie en in Europa kom ik ook nog een heel eind, maar River Plate zei mij voor mijn bezoek aan Buenos Aires weinig. Eenmaal daar werd het me al snel duidelijk dat het een van de beste clubs van Argentinië is en dat de aartsrivaal Boca Juniors heet. Er stond helaas geen el Superclásico (tegen Boca) gepland, maar een wedstrijd tegen Club Atlético Lanús.

De sfeer bij een Argentijnse wedstrijd is echt iets moois

Op het moment van mijn bezoek bleek River Plate er niet zo goed voor te staan en was het voetbal zelden om aan te zien en behaalden ze dan ook weinig punten. Gelukkig hadden ze een goede dag, want ze speelden prima voetbal en wonnen ook nog eens met 2-1. Eigenlijk was het voetbal een beetje bijzaak, want eenmaal in een Zuid Amerikaans voetbalstadion ben je meer bezig met de sfeer en de mensen om je heen. Een waar spektakel! Ze zijn helemaal uitgedost in de kleuren van hun elftal. Zingen 90 minuten lang uit volle borst. Zwaaien met vlaggen en hebben de tijd van hun leven. Net als ik.

Dure friet in The Bronx

Even een sportfie in Yankee Stadium

Hoewel ik een sportfan ben hoefde ik niet zo nodig naar een honkbalwedstrijd. Marcel daarentegen wilde dolgraag. Want wat is nou een bezoek aan New York zonder een wedstrijd van de New York Yankees. Aan de rand van de Bronx, hun thuishaven, speelden de Yankees tijdens mijn bezoek tegen de Toronto Blue Jays. De Yankees speelden één van hun slechtste wedstrijden ooit denk ik, want er werd niet gewonnen en het was verschrikkelijk saai. Toch vermaakten we ons prima met de doldwaze Amerikanen om ons heen. Kochten we merchandise. Aten we een mega bak patat en kipkluifjes waar we een godsvermogen voor betaalden en zagen we Derek Jeter (laten we zeggen de Messi van honkbal) nog spelen. Jeej!

Een spannend potje honkbal

Een spannend potje honkbal

De strijd om de cup in Zuid Afrika

In 2010 vond in het mooie Zuid Afrika het WK plaats. Het jaar daarvoor woonde ik in het land waar ik mijn minor volgde. Een fantastische periode die ik afsloot met een rondreis samen met mijn toenmalige vriend. Beginnende met een voetbalwedstrijd, jawel! In Bloemfontein om precies te zijn. Daar vond de wedstrijd Zuid Afrika vs. Spanje plaats met als doel het winnen van de Confederation Cup. Een voetbaltoernooi voor landenteams dat een jaar voor het WK georganiseerd wordt en door de FIFA wordt gezien als hét belangrijkste toernooi ter wereld, op het WK na. Aan het toernooi nemen de kampioenen van de 6 continentale voetbalbonden deel aangevuld met de wereldkampioen en het gastland. Een mini WK dus eigenlijk.

Helemaal uitgedost in een Zuid Afrikaanse vlag, schmink op mijn wangen en een vuvuzela in de aanslag stond ik klaar om Zuid Afrika naar de overwinning te schreeuwen. Helaas heeft het niet mogen baten. Spanje won en werd een jaar later wereldkampioen (auw, pijnlijke herinnering!). Toch had ik de tijd van mijn leven. Die Zuid Afrikanen houden van hun sport! En daar kan ik mij wel in vinden.

Zonder vuvuzela hoor je er niet bij!

Op de wensenlijst

Ik ga dus super graag naar buitenlandse sportevenementen. De passie die mensen hebben voor hun club. Hun sport. Daar kom ik voor en daar geniet ik met volle teugen van. Momenteel staan een bezoekje aan Camp Nou en een heuse basketbalwedstrijd in The States hoog op m’n (sport)lijstje.

Bezocht jij al eens een sportwedstrijd in het buitenland? Welke raad jij mij aan?

Comments 6

 1. Hey Daphne, je hebt er al best een aantal bezocht zeg! Leuk! 🙂

  Zelf was ik in Florida bij een wedstrijd van Tampa en in Finland heb ik een ijshockeywedstrijd gezen. Best heel leuk om te doen!

  1. Post
   Author

   Ja super leuk he die evenementen! Oeh ijshockey dat is volgens mij ook leuk om te zien. Lekker ruige sport haha 😉

 2. Ik heb in San Fran en Toronto een honkbal wedstrijd gekeken, erg leuk! Ijshockey staat hoog op mijn wishlist, een gave sport om te bekijken, dus dat kijk ik graag eens in het buitenland. Zo’n leuk overzicht van de sporten waar jij bij was.

  1. Post
   Author

   Dank je Marcella! Ook tof dat jij in San Francisco en Toronto honkbal zag! En ijshockey lijkt me echt tof, lekker ruige sport haha

 3. Daphne, zeer indrukwekkend wat je allemaal hebt gezien en bent geweest. Maar als het om sport gaat… Dan zou ik je cricket eens aan willen raden. En dan een razend populaire Big Bash wedstrijd in Australië of een wedstrijd uit de IPL in India. Dit zijn de korte vormen in het cricket (T20) waar veel publiek op afkomt en qua speelduur te vergelijken is met een NFL wedstrijd in de VS. Dan kom ik meteen bij het American Football. Een NFL wedstrijd of college wedstrijd… Ook zeer aan te raden. Of wellicht een rugby interland van Engeland op Twickenham. Overigens ben ik bij dit alles nog nooit geweest maar het interesseert me wel. Enige sportwedstrijd die ik in het buitenland heb gezien was de Europacupwedstrijd Arsenal v Benfica in 1991.

  1. Post
   Author

   Dank je Marko! En ja cricket, daar had ik in Australië ook eens naartoe moeten gaan. Maar wie weet komt het er ooit nog van, want terug naar Australië ga ik zeker nog eens! Ook naast cricket zijn er nog genoeg andere sport events die ik kan bezoeken, leuk! Dank je voor je uitgebreide reactie ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.