Sneak Peek: Koningsstad Fès

daphne Afrika, Marokko 8 Comments

Jeeej, mijn volgende avontuur zit er aan te komen! Zoals velen van jullie weten staat eind februari het Marokkaanse Fès op de planning. Mijn laatste reis is ruim 4 maanden geleden dus het is de hoogste tijd om er weer op uit te trekken. Over ongeveer 2 weken is het zover en vlieg ik samen met een vriendin naar Marokko. Hierbij een vooruitblik.

What did we do so far?

Eigenlijk nog niet zoveel. De beslissing om naar Fès te gaan ging heel snel en onverwacht. Vriendin Margot en ik hebben dus ook alleen onze tickets en ons B&B, een super leuke Riad midden in de medina, nog maar geboekt. We vliegen 25 februari aan het begin van de middag met Ryanair van Eindhoven naar Fès en vliegen op zondag 1 maart aan het begin van de avond weer terug. We hebben dus 5 dagen om deze koningsstad te ontdekken. Moet lukken lijkt me 😉

Onze slaapplek Riad Noujoum Medina (bron: Airbnb.nl)

De prachtige stijl van onze slaapplek Riad Noujoum Medina (bron: Airbnb.nl)

Het heerlijke terras van onze Riad (bron: Airbnb.nl)

Het heerlijke terras van onze Riad (bron: Airbnb.nl)

What to do in Fès?

Fès is de culturele hoofdstad van Marokko en is zoals gezegd één van de fascinerendste steden van Marokko. De stad bestaat eigenlijk uit drie verschillende stadsdelen. Fès el Bali is het oude centrum van Fès, waarschijnlijk de grootste autovrije zone ter wereld, en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Door de bouw van verschillende paleizen in de dertiende eeuw werd de oorspronkelijke stad te klein. Hierdoor ging men buiten de muren van de stad bouwen en werd Fès el Jedid gebouwd. Pas veel later kwam daar het moderne gedeelte bij.

Ik ben zo benieuwd naar de bijzondere oude poorten die toegang geven tot de ommuurde medina. Ik kijk er naar uit om te verdwalen in het labyrint van smalle, overdekte steegjes die steeds maar weer dood lijken te lopen. Ik wil de geur van verse munt, vlees en gekookt eten en het pas gelooide en geverfde leer op te snuiven. De prachtige stalletjes met kleurige gewaden, vers fruit en prachtige handgemaakte spulletjes aanschouwen. Ik wil de sfeer van Fès proeven.

Zo doe je dat met leer (bron: Carolien Kral)

Zo doe je dat met leer! (bron: Carolien Kral)

Can’t wait!

Ik kijk er enorm naar uit om even terug in de tijd te gaan en deze interessante stad te ontdekken. Nog 2 weken geduld en dan is het zover! De Lonely Planet is al binnen, maar uiteraard ben ook erg benieuwd naar tips van jou!

♥ Heb jij een bezoek gebracht aan Fès en wil jij jouw ervaringen delen? Laat je tips dan hieronder achter in een reactie 🙂

Een van de vele leerlooierijen in Fez

Een van de vele leerlooierijen in Fès

Comments 8

 1. Ziet er wel een beetje uit als Marrakech, ook zo’n totaal andere wereld op een paar uur vliegen. Ik heb helaas geen tips voor je, maar je gaat je er vast onwijs goed vermaken. Enjoyyy!

  1. Post
   Author

   Inderdaad, je zit dan gewoon al in Afrika! Heel tof! Ik ben heel benieuwd en ik ga me er inderdaad vast prima vermaken 😉 haha. Thnx!!

 2. Fes is geweldig, de gaafste stad van Marokko! Ik vond het een veel leukere stad dan Marrakech, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Geniet ervan, gewoon eindeloos dwalen door de medina is het leukste! En oh ja, ga zeker eten bij het geweldige Café Clock in de oude medina. Vooral de Marokkaanse tapas en de camelburger zijn aanraders!

  1. Post
   Author

   Oeeh nu heb ik nog meer zin om er naartoe te gaan! Zo leuk al die enthousiaste verhalen van andere bloggers! Ik ben heel benieuwd! Café Clock had ik inderdaad al op m’n lijstje staan. En die Marokkaanse tapas en de camelburger zal ik onthouden! 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.