Rondje westkust USA

daphne Noord Amerika, Verenigde Staten 1 Comment

Na een fantastisch vakantie in Amerika en Canada in 2011 werden we verliefd op de stad New York, ‘onze’ stad waar we vanaf het eerste aanblik elk jaar wel naartoe willen! Volgens mij krijg ik nooit genoeg van die stad! Daarom besloten we het jaar erop weer terug te gaan naar New York en dan door te vliegen naar Phoenix om daar de prachtige en zeer divers westkust van Amerika te bekijken. Dit bleek een reis te gaan worden met alleen maar hoogtepunten, want wat was het allemaal prachtig!

Empire State Building shade

Empire State Building

Na 4 fantastische dagen New York vlogen we door naar een bloedheet Phoenix. Hier huurden we een Jeep en gingen we snel slapen om de volgende dag op tijd te vertrekken richting een van de 7 wereldwonderen der natuur, de Grand Canyon! Toen ik klein was hoorde ik al verhalen van mijn ouders over de Grand Canyon en hoe mooi deze door erosie gevormde canyon is! Als je het met eigen ogen ziet is het toch altijd weer anders dan je je voorgesteld hebt, maar mijn ouders hadden gelijk; de Grand Canyon is prachtig! Na een dagje toeren langs de uitkijkpunten en genoten te hebben van een prachtige zonsondergang, met in de verte zelfs wat onweer, konden we voldaan gaan slapen om de volgende dag de canyon per helicopter te verkennen. Hoe gaaf is het dat je als je onder je kijkt bomen ziet en als je 3x met je ogen knippert de bossen verdwijnen en je ineens boven een enorme canyon vliegt, je prachtig uitzicht hebt en vanaf deze hoogte nog beter ziet hoe mooi en immens dit natuurwonder is. Een prachtige ervaring.

Na deze enthousiasmerende vlucht reden we door richting Page. Vlakbij dit kleine stadje ligt nl de Antelope Canyon, een slotcanyon waar je prachtige taferelen aantreft. Wanneer je door een smalle kloof de canyon inloopt, voelt het al gelijk als iets bijzonders, een magische wereld tussen glooiende zandstenen wanden, die prachtige kleuren krijgen in het gefilterde zonlicht. Helemaal rond het middaguur, als de zonnestralen als ‘light beams’ in de canyon schijnen en daardoor de rotsen nog roder kleuren. Adembenemend!

Ook plannen op naar Amerika te reizen en hulp nodig bij het aanvragen van je esta USA? Evisumservice kan je daarbij helpen en neemt je alle zorgen uit handen. 

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Na deze slotcanyon stond Monument Valley op het programma. Door de vele westerns die opgenomen zijn in dit gebied kent iedereen de vallei van het witte doek. Echter is deze vallei ook zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Heerlijk off road met onze Jeep reden we langs de prachtige zandstenen ‘butes’. De een nog mooier en groter dan de ander.

Monument Valley

Monument Valley

De volgende dagen stonden Canyonlands en Arches op het programma. Twee fantastisch nationale parken, beide erg verrassend en erg mooi! Het minder toeristische Canyonlands bestaat uit drie delen, waarvan ik ‘Island of the Sky’ het mooiste vond, met name door het adembenemende uitzicht vanonder de Mesa Arch! De naam Arches zegt het eigenlijk al, in dit park vind je allemaal verschillende roststenen bogen die zich door erosie gevormd hebben. Erg fascinerend om te zien en zonde wanneer je beseft dat over een x aantal jaren deze bogen ingestort zullen zijn door de voortzettende erosie.

Mesa Arch

Mesa Arch

Bryce Canyon was het volgende nationale park tijdens onze rondreis. Bryce bestaat uit unieke geologische rotsformaties. Deze felrode ‘hoodoos’ doen in het zonlicht zelfs mysterieus aan en hebben we tijdens ‘the worlds best three mile hike’ eens van dichtbij bekeken. Weer een fantastische park!

Zion was het volgende park en deed mij erg aan Oostenrijk denken. Ook prachtig, maar wel het minst fascinerende park van allen. Maar hoe kan het ook anders na al die andere fantastische parken!

Next: Gokken in Las Vegas! Wat een bizarre stad! Als je aankomt rijden zie je ineens, uit het niets een enorme stad vol tl-licht opdoemen uit de woestijn! Van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes zie je hier Aziaten rond de blackjack tafel en oudjes achter de gokkasten. Serieus, de hele godganse dag zit men hier te gokken!

Death Valley, de dode vallei, niets is minder waar! Geen idee wat ik van de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika moest verwachten, maar wat heeft deze vallei, waar de hoogste temperatuur ooit gemeten 56,7 graden Celcius is, mij verrast. Je vindt er prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen, kraters en ook plekken met culturele achtergronden. De extreme hitte, die aanvoelt alsof je voor een hele grote föhn staat, is vooral voelbaar in Badwater; deze zoutvlakte ligt 85,5 meter onder zeeniveau, en is daarmee het laagste punt van het hele westelijke halfrond. Andere populaire bestemmingen zijn de uitkijkpunten Dante’s View, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de vallei, en Zabriskie Point, waar je grillig gevormde, kleurrijke rotsen in het woestijnlandschap kan zien.

Death Valley

Death Valley

Yosemite National Park was het volgende park dat we aandeden, weer een totaal andere wereld dan alle andere parken die we hadden bezocht. Dit was wel het mooie van onze reis, op een paar uur rijden zag het landschap er elke keer weer zo anders uit! Yosemite is een van de drukst bezochte parken in de Verenigde Staten en ik snap wel waarom, de adembenemend mooie natuur met indrukwekkende valleien, hoge bergen met prachtige uitzichten, oude bossen en enorme watervallen.

Yosemite NP

Yosemite NP

Nog even relaxen in Napa en daarna werden na al deze prachtige parken ook nog wat steden aangedaan, San Francisco als eerst en daarna via de prachtige highway 1 naar Los Angeles. Een goede afsluiting van een prachtige road trip door the USA!

Dit blog is tot stand gekomen in samenspraak met Evisumservice. 

Comments 1

  1. Pingback: Rondreis West-Amerika: met deze tips ga je voorbereid op reis - Daphne de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.