Roadtrip Zuid Afrika

Daphne Afrika, Zuid Afrika Leave a Comment

Zuid Afrika een prachtig, veelzijdig land dat zich prima leent voor roadtips. Ik schreef al eens een blog met mijn highlights van dit prachtige land. In deze blogpost zal ik meer vertellen over de trips die ik maakte en de route die ik bereisde. Ook vind je hier tips voor een geslaagde roadtrip!

Toffe weekendtrips vanuit Port Alfred

Doordat ik er een aantal maanden heb gewoond heb ik verschillende weekendtrips gemaakt. Naar Inkwenkwezi Private Game Reserve om olifanten te bezoeken en een tocht met ze te maken. Heb ik dieren gespot in Addo Elephant Park en Scotia Safari’s Game Reserve. Ben ik naar Hogsback gereisd om kennis te maken met de plek die Lord of the Rings schrijver J.R.R. Tolkien het meest inspireerde. En heb ik adrenaline kicks gekregen van ’s werelds hoogste bungeejump in Plettenberg Bay en een skydive in Grahamstown.

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park

Abseilen in Hogsback

Abseilen in Hogsback

Minibreak naar de Drakensbergen

Naast alle toffe weekendtrips had ik een minivakantie tussendoor en reisde ik met 3 andere meiden van Port Alfred via de oostkust naar de Drakenbergen en weer terug. We maakten een toffe hike naar de Hole in the Wall in Coffee Bay, relaxten aan het strand in Warner Beach en genoten van de prachtige natuur en klommen in de Drakenbergen. We sliepen in Bergville en startten vanuit daar aan een pittige maar toffe hike naar het Amphitheatre en de Tugula Falls.

Durban Route

Hole in the Wall

Hole in the Wall

De Drakensbergen

De Drakensbergen

De echte roadtrip

Deze maakte ik samen met Marcel, mijn vriend. We reisden in een kleine 4 weken van Port Alfred door het midden van het land via Bloemfontein naar Johannesburg. Via de prachtige panoramaroute kwamen we aan in Hoedspruit waar ik mijn lekkerste biefstuk ooit at. Hierna bezochten we het Krugerpark. We verbleven in 3 verschillende restcamps en genoten dagenlang van de vele dieren. Door Swaziland reisden we naar Hluhluwe en St. Lucia. Vanuit waar we terug reisden naar Johannesburg om vanuit daar naar Kaapstad te vliegen voor meer inzicht in de Zuid Afrikaanse cultuur. Robbeneiland, Kaap de Goede hoop. de Botanische Tuinen en vele andere highlights op het schiereiland werden aangedaan. Daarna dronken we heerlijke wijnen in Stellenbosch en omgeving en zagen we meer van de kustregio door o.a. Hermanus en Mosselbaai aan te doen. Ook bezochten we de grotten in Oudtshoorn, het relaxte Jeffreys’ Bay en het gezellige PE.

Meer lezen over de prachtige Panoramaroute? Check dan Yvonne haar tips over deze prachtige route in Zuid Afrika!

Jo'burg Route

Kaapstad Route

Nu was mijn route natuurlijk anders dan de meesten van jullie zullen reizen omdat ik vanuit Port Alfred vertrok. Ook omdat ik naar Bloemfontein reisde om daar de wedstrijd Zuid-Afrika tegen Spanje te bekijken die tegen elkaar streden om de FIFA Confederations Cup. Maar wat een heerlijk land!

De Tafelberg

De Tafelberg

Roadtrip Tips

Om af te sluiten nog wat tips voor een toffe en veilige roadtrip door Zuid Afrika!

  1. In Zuid-Afrika rijden ze links. Dus je stuur zit rechts 😉
  2. Autorijden in Zuid-Afrika is prima te doen. In grote steden wellicht wat chaotisch, maar de autowegen in Zuid-Afrika zijn verreweg de beste van het hele Afrikaanse continent.
  3. Huur je een auto op het vliegveld let dan heel goed op de borden. Helemaal in en rond het vliegveld. Ze plaatsen namelijk op hele sneaky plekken borden zodat de kans groot is dat je die mist en de ‘politie’ je aan kan houden om je een boete op te leggen. Ze willen dan geld. Zorg dat je, zeker voor dit soort situaties, een ‘Fake Wallet’ hebt. Dit is een extra portemonnee met wat oude (kapotte) passen en een kleine hoeveelheid geld die je af kan geven mocht dat nodig zijn.
  4. Ga het liefst niet in het donker rijden. Dit omdat dieren aangetrokken worden door de verlichting van je auto en er dan grotere kans is op aanrijding. Ook lopen er vaak Zuid Afrikanen langs de weg. Ook hun zie je niet goed in het pikkedonker.
  5. Doe voor je eigen veiligheid en dat van je spullen de (auto)deuren op slot. Zo kunnen je spullen niet zomaar uit de auto gehaald worden als je stil staat voor een stoplicht.

Heb je vragen over mijn route door het prachtige Zuid Afrika? Laat het me weten! Wie weet heb ik nog leuke tips voor je en kan ik je helpen bij jouw reis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.