Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

Dromen over een roadtrip? Stippel alvast je route uit!

Daphne Persoonlijk Leave a Comment

Ben jij ook iemand die zijn of haar droom over een roadtrip door corona in het water zag vallen? Balen! Maar niet getreurd, want grote kans dat je ‘m in 2021 gewoon wel kunt gaan maken. Dat geeft je even mooi de tijd om je trip perfect voor te bereiden!

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

Check je verzekeringen

Een reisverzekering is meestal het allerlaatste waar je aan denkt voordat je op vakantie gaat. Het resultaat? Een veel te duur pakket dat helemaal niet bij jouw situatie past. Gebruik deze extra tijd dus eens om goed uit te zoeken wat voor reisverzekering je nodig hebt en welke het voordeligst is. Scheelt toch al gauw weer een volle tank onderweg!

Dat geldt ook voor een annuleringsverzekering. Die vergoedt in sommige gevallen de kosten die je al gemaakt hebt wanneer je door omstandigheden niet meer op vakantie kunt. Dat kan ook voor een roadtrip handig zij als je bijvoorbeeld al hotels of excursies voor tijdens je trip hebt geboekt.

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

Kies je ideale route

Oké, nu begint natuurlijk het allerleukste deel van de voorbereiding: het uitstippelen van je route! En tsja, dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Want vanuit Nederland kun je met de auto in principe tot aan China rijden zonder ooit een boot te hoeven nemen. Maar goed, de kans is groot dat je in Europa blijft waarschijnlijk.

Ook dan is er nog wel wat voorbereiding nodig. Waar ga je onderweg slapen bijvoorbeeld? En wat kost de benzine in al die verschillende landen. Erg belangrijk om te weten voor je budget, want je wilt niet halverwege met een lege portemonnee eindigen.

Tijd voor verkeersles!

De verkeersregels in Nederland ken je natuurlijk wel. Maar weet je die ook van alle landen waar je naartoe gaat tijdens je roadtrip. Wist je bijvoorbeeld dat je in Slovenië je alarmlichten aan moet doen als je achteruit rijdt? Of dat je in Zwitserland altijd met je lampen aan moet rijden?

Ongemerkt kun je in al die landen dus makkelijk een verkeersregel overtreden. Dat kan voor een nare boete zorgen. En wanneer je hierdoor bij een ongeluk betrokken raakt, kan het helemaal vervelend worden. Goed om je even in te verdiepen dus!

Vergeet hierbij ook niet te kijken voor welke pechhulp je verzekerd bent. Het zou toch zonde zijn als je in the middle of nowhere stil komt te staan en een veel te dure garage moet bellen om je op te komen halen. 

Meer lezen over hoe je jouw roadtrip alvast kan voorbereiden? Dan vind je deze blogs rond roadtrip voorbereiding vast ook interessant:

Waar hoop je dat jouw volgende roadtrip naartoe zal gaan? Ben je al begonnen met de roadtrip voorbereiding of blijft het eerst nog bij dromen?

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.