Tesalate Handdoek op het strand in Sydney

Getest: de zandvrije Tesalate handdoek

Daphne Persoonlijk 22 Comments

Soms zie je producten die je graag wilt hebben, omdat ze goed bij je passen. Dit had ik toen ik de Australische Tesalate beach towel zag! Een strandhanddoek die er niet alleen super mooi uitziet, maar ook nog eens snel droogt en zandvrij blijft. Deze moest ik hebben! Ik besloot contact op te nemen met Tesalate en aan te bieden de handdoek te testen in Sydney, er een review over te schrijven en op deze manier met eigen ogen zien of deze gave handdoek ook écht z’n werk doet!

Heerlijk op het Parsley strand met mijn Tesalate handdoek

Zandvrij zonnen op deze standhanddoek van Tesalate

Misschien denk je nu; aan een sarong of hammamdoek heb je toch voldoende? Waarom zou je dan nog voor deze handdoek kiezen? Naast dat deze handdoeken prachtige, kleurrijke designs hebben, spreekt de bewering dat deze totaal zandvrij blijven mij vooral erg aan. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom ik deze handdoek graag wil testen. Ik wil met eigen ogen zien of het werkt, want dit zou wat mij betreft wel echt een verbetering zijn ten opzichte van de hammamdoek en de sarong. Dus geen natte doek vol zand mee naar huis, maar eentje die je afklopt en weg is al het zand. Hoe ideaal zou dat zijn?!

Heerlijk op het strand met mijn Tesalate handdoek

Hoe ziet de Tesalate handdoek eruit?

Mijn Tesalate beach towel ontvang ik per post in een compact pakketje. In mijn pakketje zit een handig opbergtasje met daarin mijn Tesalate handdoek. Ik heb gekozen voor het design ‘Leaf me Alone’. Ik werd direct blij toen ik dit mooie groene design online zag en eenmaal uitgepakt ben ik nog steeds blij met mijn keuze. De kleuren online zijn wat feller dan het origineel, maar dit komt denk ik door de speciale stof waar de handdoek van gemaakt is (en waarschijnlijk Photoshop haha). De Tesalate handdoek is wat dikker dan een sarong en hammamdoek, maar vanzelfsprekend een stuk dunner dan een normale strandhanddoek. Gemaakt van het exclusieve AbsorbLite ™ -microvezel (80% polyester + 20% polyamide) is de Tesalate ietsje stroever, maar nog steeds wel zacht. De handdoek is super compact op te vouwen en kun je gemakkelijk meenemen in het bijgeleverde tasje. De hele handdoek is mooi afgewerkt, zelfs de achterkant ziet er mooi uit! Qua formaat is 160cm x 78cm ook prima. Echter voor hele lange mensen is de doek wellicht wat aan de kleine kant.

Mijn ervaringen met Tesalate Beach Towel

Om een goede test te kunnen doen heb ik de Tesalate handdoek meerdere keren meegenomen. Mee naar het strand en naar een picknick in de Royal Botanic Garden. En -heel eerlijk- ik kan alleen maar heel erg positief zijn over deze Tesalate handdoek! Waar mijn hammamdoek nog wel eens doorweekt was als ik uit de zee kwam en er een tijdje op had gelegen, is dat bij deze beach towel niet zo. Het grote voordeel van deze microvezel handdoek is namelijk dat hij tot wel 1 liter water kan absorberen zonder zeiknat aan te voelen. Ik had ook echt het idee dat deze handdoek minder nat aanvoelt dan mijn sarong. Ook zie je, na opdrogen, op de Tesalate handdoek geen zoutkringen. Wat ervoor zorgt dat de handdoek er na één keer gebruik niet direct vies uitziet.

Tesalate Handdoek op Shark Beach in SydneyTeselate Handdoek op het strand in SydneyHeerlijk op het strand met mijn Tesalate beach towel

Allemaal positieve resultaten, maar de belangrijkste test voor mij was toch wel of deze handdoek écht zandvrij zou blijven tijdens mijn strandbezoekjes. En… wat mij betreft is ook deze belofte waar gemaakt! Het zand is namelijk gemakkelijk van de natte handdoek af te kloppen, waardoor je niet een half strand mee naar huis neemt na een bezoekje aan het strand. Natuurlijk blijft er altijd wel wat zand plakken, maar dat is een absolute peuleschil wanneer ik het vergelijk met mijn hammamdoek die we ook gebruiken tijdens de strandbezoekjes.

Tesalate Handdoek in de Botanic Garden in Sydney

Ook jij kan van deze zandvrije handdoek genieten

Al met al ben ik dus ontzettend tevreden met mijn Tesalate handdoek en zou ik hem iedereen aanraden! De handdoek kost €49,- per stuk. Hoewel de handdoek in Australië wordt gemaakt is deze overal ter wereld te bestellen en wordt deze overal gratis naartoe verzonden. Dus ook in Nederland (of België) kun jij deze gave handdoek bestellen! En mocht je niet tevreden zijn, wat ik me bijna niet voor kan stellen, is retourneren ook gratis.

♥ Ben jij ook enthousiast geworden en zou jij deze handdoek willen hebben?

Comments 22

  1. Post
   Author

   Absoluut een aanrader. Snap dat €49,- niet super goedkoop is en een hamamdoek goedkoper is. Toch vind ik deze handdoek wel echt nog fijner dan m’n hamamdoek. Vooral daardoor ie niet zo nat aanvoelt als je er even op hebt gelegen en zandvrij blijft ☺️

 1. Wat een tof patroontje zeg! En de handdoek zelf klinkt ook super relaxed, zeker als je regelmatig op het strand te vinden bent 🙂 Ik heb ook een microvezel handdoekje voor tijdens het hiken, maar die is écht ieniemienie. Zo’n grotere is misschien toch wel chill als we volgend jaar gaan backpacken.

  1. Post
   Author

   Onze ienieminie gaat ook altijd mee op hiken en naar het strand (voor óver de tas haha). Deze grote is echt mega chill en zeker een aanrader voor jullie backpackavontuur. In Nederland ben ik niet zo vaak op het strand, maar hier wil ik er zo vaak mogelijk naartoe en van genieten ☺️

 2. Als eerste wat fijn dat het soort van zandvrij blijft. Heb altijd een hekel aan al dat zand wat je mee neemt haha. Ligt alles weer onder. Maar buiten dat de handdoek echt heel tof is en veel voordelen heeft vind ik 49 euro aan de dure kant. Ben ook geen strandligger dus zou het ook niet heel vaak gebruiken. Maar voor mensen die vaak het strand bezoeken is het zeker een goede aankoop als ik het zo mag lezen.

  1. Post
   Author

   Voordat ik hier kwam was ik ook echt geen strandligger, maar dat word je hier wel ? Het is allemaal zó fijn en relaxt hier! En na een fijne hike wil je echt heel graag een verfrissende duik nemen en lekker op een mooi strand chillen ?☺️

 3. Bizar! Een zandvrije handdoek.. en heel ideaal.. hij ziet er trouwens ook leuk uit. Kan me voorstellen dat je er heel blij mee bent.

  1. Post
   Author

   Ja chil hè?! Je kunt het zand er zo van af kloppen. Echt ideaal, raad hem iedereen aan. Zeker erg blij mee ☺️

 4. Best een fijne handdoek lijkt me dat. Ik geef zelf de voorkeur aan mijn sarong. Natuurlijk kun je daar het zand minder makkelijk afkloppen, maar hij is wel lekker dun (lichtgewicht en droogt snel) en het grootste voordeel: Je kunt hem als kledingstuk dragen!

  1. Post
   Author

   Als je je doek vaak als kledingstuk draagt kan ik me voorstellen Mirre dat je eerder voor je sarong kiest. Ik doe dat eigenlijk nooit, dus mis dat niet aan deze handdoek. Grappig dat iedereen zo weer z’n voorkeuren heeft 🙂

 5. Dat klinkt echt ideaaaaal! Een groot nadeel is inderdaad elke keer dat zand, en t feit dat die dingen vaak zo lang nat blijven. Ik vind ze wel wat prijzig.. maar na n paar keer weer onhandig gedoe met wat ik nu heb, is t wast wel een overweging waard! Superleuke patronen en kleuren ook. Wil gelijk op vakantie!!

  1. Post
   Author

   Vrolijk kleurtje hè?! Dat vind ik dus ook, helemaal blij mee! En geen zand meer mee en geen kletsnatte handdoek! Ja klopt €50,- is niet goedkoop, maar je krijgt er wel een super chille handdoek voor terug ☺️

 6. Klinkt inderdaad als een ideale handdoek! Hoe veel zand er altijd vanaf het strand wordt meegenomen in de tas via de handdoek… Ligt ie trouwens ook een beetje lekker? Hij ziet er in ieder geval zacht uit 🙂

  1. Post
   Author

   Ja hij ligt zeker ook lekker. Is inderdaad zacht en wat dikker dan een hamamdoek, dus je ligt ook beter. Daarnaast voelt hij minder nat aan, waardoor je niet ook lekkerder (op een droge handdoek) ligt ?

 7. Handige tip! Ik vind het altijd lastig om een fijne strandhanddoek te vinden die ook nog eens een beetje klein opgevouwen kan worden. Daarnaast vind ik de print echt helemaal te gek 🙂

  1. Post
   Author

   Absoluut! Die print maakt echt dat je hem wilt hebben! Daarnaast is het gewoon echt een hele fijne handdoek ☺️

  1. Post
   Author

   Deze doek is iets zwaarder dan een sarong, maar wel echt heel erg fijn. Dus wellicht ter afwisseling 😉

 8. Mooie handdoek en klinkt inderdaad ideaal. Ik heb ook altijd hekel aan al dat zand op mijn handdoek. Ik vind € 49 toch best prijzig dus ik neem het zand nog even voor lief 😉

  1. Post
   Author

   Ja zand is echt zo irritant als dat allemaal blijft plakken ? €49,- is indd niet goedkoop, maar je hebt er dan ook wel wat voor terug.

 9. Ik ben altijd een beetje sceptisch over dit soort producten, maar ik ben er ook heel nieuwsgierig naar! Deze handdoek zou echt een uitvinding zijn voor mijn vriend. Hij wil nooit naar het strand, omdat je het zand nog dagen ooooveral tegen komt. Haha! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.