Herbeleef je vakantie: wat muziek met je doet

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Muziek vind ik fijn. Het maakt me blij. Ik luister het vaak als ik blog, tijdens het schoonmaken en als ik auto rijd. Ook luister ik het op reis. Tijdens lange busritten om me lekker af te sluiten van de rest van de wereld zodat ik een dutje kan doen. Maar ook tijdens roadtrips om zo hard (en zo vals) mogelijk mee te zingen. Door muziek kan ik alles om me heen vergeten, verzonken in mijn eigen gedachten. Echter kan ik door muziek ook dingen intenser ervaren. Bepaalde nummers associeer ik dan ook met bepaalde plekken. Plekken waar ik het nummer vaker hoorde. Plekken waar dat nummer zo goed paste en alles op zijn plek viel. Ik neem je mee in mijn herinneringen!

Terug naar het magische Nieuw Zeeland

Vanmiddag had ik een ‘releving the memory’ gevoel. Onder de zonnebank, heerlijk warm, Avicii op de radio en ik was even terug in Nieuw Zeeland. Terug in mijn Happy Camper. Terug in het land dat mijn hart gestolen heeft. Hier kwam ik op het idee voor deze blog.

In Nieuw Zeeland liet de radio ons nog wel eens in de steek doordat er geen signaal was. Gek ook, zo ver van alles. Toch hebben ook hier kunnen genieten van muziek. De 5.000 km over de Nieuw Zeelandse highway werden veelal gevuld met het geluid van Avicii. Hey Brother is echt mijn Nieuw Zeeland nummer! Als ik dat nummer hoor zit ik weer in mijn Happy Camper. Genietend van al het moois dat Nieuw Zeeland te bieden heeft! Wat een land! Alles is er mooi. Van noord naar zuid. Van de Otago Peninsula tot Milford Sound tot Abel Tasman. En van Wellington tot Rotarua tot the Bay of Islands.

Happy onze camper @ Lake Tekapo

Happy onze camper @ Lake Tekapo

Terug naar het gezellige Breda

Toen ik nog in Breda woonde reisde ik vaak met de trein. Terug naar Groningen en weer terug naar Breda. Vaak met mijn iPod aan. Tijdens deze reis luisterde ik vaak naar verschillende nummers. Maar het nummer waar ik de meeste herinneringen aan heb is Just Hold Me van Maria Mena. Als ik dat nummer hoor, denk ik terug aan de vele treinritten en zie ik mezelf zo weer zitten. Lekker opgevouwen in de trein. Verzonken in gedachten. Het Nederlandse landschap aan me voorbij zoevend.

Terug naar het mooie Zuid Afrika

Ik koester warme herinneringen aan Zuid Afrika. Dit was de eerste plek waar ik alleen naartoe reisde en ontdekte. Na een prachtige tijd in Port Alfred kwam Marcel over om samen met mij de rest van Zuid Afrika te verkennen. In onze Toyota Yaris cruisden we door het land. Radio aan en zingen maar. Het nummer dat mij mee terug neemt naar Zuid Afrika is Poker Face van Lady Gaga. Dan denk ik aan de indrukwekkende Big Five, Kaapstad, mijn skydive, mijn bungeejump, het prachtige landschap en de vriendelijke mensen. Ik werd verliefd op Afrika. Gelukkig mag ik in mei 2015 terug. Namibië & Botwana verkennen!

Terug naar het heerlijke Australië

Zon, zee, strand. Wat was het heerlijk in Australië! In dit immense land reden we ruim 3.500 km met onze camper. Die we omdoopten tot ‘Captain Bruce’. Als ik The Monster van Eminem ft. Rihanna hoor ben ik weer terug. Terug in de 35 graden. De zon op mijn huid, de wind in mijn haren en genietend van het prachtige Australië. All the way. Van Cairns naar Melbourne.

Met onze 'Captain Bruce' op de camping in Cairns

Met onze ‘Captain Bruce’ op de camping in Cairns

Terug naar Zwitserland

In 2005 gingen mijn vader, vrouw, stiefzusje, zusje en ik naar Zwitserland. Wintersport. Super leuk! Mijn vader is nog al fan van classic rock. Dit werd dan ook veelal gedraaid onderweg, in de auto. Maar er is maar één nummer dat mij weer terughaalt naar die autorit, terug naar de Zwitserse bergen, en dat is Amerika van Rammstein. Geen idee waarom. Ik denk omdat de songtekst niet zo moeilijk is en hij zingt over Mickey Mouse. Mickey Mouse kreeg ik ooit van papa in Disneyland Parijs. Een herinnering die ik nooit vergeet. Welk kind wil dat nou niet 😉

Bijzonder dat muziek dat met je kan doen! Welk nummer neemt jou terug in de tijd? En neemt je mee naar een bijzondere ervaring?

Comments 2

  1. Joel Fletcher & Savage – Swing (Radio Edit) was ook een erg leuk nummer tijdens onze roadtrips in Australië. We konden bijna niet stil zitten als deze weer langs kwam :p Dit nummer stond op dat moment op nr 2 in de Australische hitlijsten, maar is in Nederland/Europa niet bekend (althans, deze versie niet).

    Joel Fletcher & Savage – Swing (Radio Edit) – https://www.youtube.com/watch?v=aY9BNnK5JnA

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.