Reizen in 2016

Daphne Persoonlijk 18 Comments

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en 2016 is alweer een paar dagen onderweg. De hoogste tijd om, net als vorig jaar, een overzicht te maken van de reizen die ik in het komende jaar op de planning heb staan. Welkom in mijn reisjaar 2016!


Foto credits: Hans Eiskonen

Road trip door Costa Rica & Nicaragua

Misschien had je het al gezien op de socials, maar terwijl jullie deze post lezen ben ik al aan het genieten van mijn eerste reis van 2016. En niet zomaar een reis. Eentje van 3,5 weken in de prachtige natuur van Costa Rica & Nicaragua. Omdat reiziger nou eenmaal de beste tips hebben vroeg ik jullie in mijn blog over mijn travelplans om tips en must do’s. Ik heb zoveel toffe reacties van jullie gekregen dat ik mijn vooraf nog lege planning helemaal kan vullen. Ik hoop maar dat ik al jullie tips op kan volgen! Thanks allemaal voor het meedenken!

Op citytrip naar Valencia

In maart staat mijn volgende reisje alweer op de planning. Ik ga lekker tapas eten, ontspannen in de Spaanse zon met een glas sangria en onwijs genieten in het heerlijke Valencia. Valencia schijnt trouwens ook een heerlijke stad om lekker doorheen te fietsen.

Midden in de gezellige wijk Ruzafa, iets ten zuiden van het oude centrum van Valencia, verblijf ik in het fijne Zalamera BnB. Ik ben erg benieuwd naar deze spiksplinternieuwe B&B. Over de wijk, die bekend staat als een van de hipste wijken van de stad, hoor ik alleen maar goede verhalen. Je vindt er vele leuke restaurants, concept stores en hippe barretjes vindt, en dat op een paar minuten lopen van het historische centrum van Valencia. Heb jij nog toffe tips voor een onvergetelijk weekend Valencia?

Zalamera+(4+of+92) DSC_0475

Uitwaaien op Schiermonnikoog

Ondanks dat ik verhuisd ben naar Amsterdam wil ik het jaarlijkse uitje van de badmintonclub niet missen en zal ik in april meegaan naar Schier. Lekker uitwaaien op het strand, borrelen in het Cafe It Aude Beuthus en gaan de voetjes van de vloer in de TOX bar. Een lekker sportief weekendje πŸ˜‰

De prachtige zonsopkomst op Schiemonnikoog

Rond de zomer

Ineens had ik een idee waar ik laaiend enthousiast van werd. Een road trip door Schotland! Met de ferry (en eigen auto) naar New Castle en dan vanuit daar door het noorden van Engeland doorreizen naar Schotland. Het schijnt dan Schotland het Europese Nieuw Zeeland is. Dus daar moet ik naartoe! Ook al is het een fractie van Nieuw Zeeland zelfs dan is het al de moeite. Deze reis is nu slechts nog een droom, maar wat mij betreft een super toffe optie voor ergens rond de zomer πŸ˜‰

In het najaar

Ook in het najaar zouden we graag weer een mooie reis maken, alleen wat het gaat worden weet ik nog niet. Een roadtrip langs de mooie westkust van Canada zoals Marcella hem maakte lijkt me te gek. Maar een enerverende reis langs de IJslandse geisers en een duik in de Blue Lagoon, wie wil dat nou niet? Of gaat het in 2016 nou eindelijk eens gebeuren en ga ik naar Japan. Road trippen met de snelste Japanse treinen en dagenlang sushi eten? Too much to choose from πŸ˜‰
photo-1447746249824-4be4e1b76d66
Foto credits: Tim Gouwphoto-1420745628365-ba93c07cb5ca
Foto credits: Jason Ortego

β™₯ Wat ga jij allemaal doen in 2016? Heb jij al plannen gemaakt?

Comments 18

 1. Dit ziet er nu al uit als een geweldig jaar! Valencia lijkt me een erg leuke stad en Schotland is prachtig. Ik kijk uit naar je verhalen uit Costa Rica & Nicaragua πŸ™‚ Heel veel plezier daar!

  Onze volgende roadtrip is in april, naar Florida en New Orleans πŸ˜€

  1. Post
   Author

   Oh Florida & New Orleans klinkt ook goed! Al een plan of zie je daar wel? Valencia lijkt mij ook een hele gave stad! We hebben 5 dagen dat is ook echt wel fijn! En Schotland schrijnt het Nieuw Zeeland van Europa te zijn, dus kom maar door πŸ˜‰

    1. Post
     Author

     Helemaal prima toch?! De een vindt het fijn alles vast te hebben staan, de ander niet. En in Amerika misschien ook wel fijn πŸ™‚ Ik zal jullie site in de gaten houden. Ben benieuwd!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   New York! <3 Wat gaaf! Die stad verveelt echt nooit! Heb je al een hotel? Anders weet ik nog wel een toffe πŸ™‚ Veel plezier alvast!!

    1. Post
     Author
 2. Na volgende week heb ik ongetwijfeld tips voor Valencia voor jullie πŸ™‚ Ik vlieg er zondag naartoe. Lijkt me echt een ontzettend leuke stad. Schotland is volgens mij echt te gek. Edinburgh is sowieso leuk, maar de natuur moet onwijs mooi zijn. Daar wil ik graag nog eens rondreizen! En Canada kan ik je natuurlijk ontzettend aanbevelen. Daar rondreizen met een camper is leuk!

  1. Post
   Author

   Ja las dat jij ook gaat! Tof! Benieuwd naar je tips! En voor Canada heb je die zeker al mocht je die kant op gaan πŸ™‚ En Schotland lijkt me ook echt te gek! De natuur en de steden. Mooie mix denk ik! πŸ™‚

 3. Ik lees het een beetje laat maar wat een boel mooie plannen al! Costa Rica en Nicaragua zijn al weer voorbij, het zag er echt fantastisch uit!! Valencia is ook echt heerlijk. Ik was er in november en het was heerlijk weer. Door het stadspark kun je fijn fietsen! En twee jaar geleden maakte wij in de zomer een road trip door Schotland en het was ZO mooi. En het was warm! Je kunt overal wildkamperen en het landschap is adembenemend. Doen!! Ik ga over twee weken naar Fes (dus heb je blogjes al gelezen :D) Zin in!

  1. Post
   Author

   Oh jeej, je gaat naar Fes! Super leuk! Benieuwd hoe je het daar gaat vinden. Laat je het me weten? Klopt Costa Rica en Nicaragua is alweer voorbij! Ging zo snel (jammer genoeg). Fietsen in Valencia klinkt echt heerlijk. Ik zie het nu al voor me. Hopelijk met een mooi zonnetje erbij πŸ˜‰ Ja Schotland lijkt me echt zo bijzonder! Ik zal eens neuzen op je blog naar tips haha. Enjoy Fes!!

 4. Ahh, Japan, daar wil ik zΓ³ graag een keer heen. Lijkt me heel vet en bijzonder.
  Ik zit nu natuurlijk nog in Zuid Amerika, maar heb al volop plannen gemaakt voor als we terug zijn. In ieder geval in de zomer met m’n moeder naar KroatiΓ« en BosniΓ« en vrienden opzoeken in Frankrijk en Duitsland. En wil héél graag naar IJsland!

  1. Post
   Author

   Haha mooi hoe dat gaat. Nog niet terug en nu al plannen aan het maken voor daarna πŸ˜‰ Groot gelijk hoor! Want er is niets leukers dan de wereld zien! Hoe lang zijn jullie nog op reis?

    1. Post
     Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.