Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Reisdagboek 13: van Melbourne terug naar Sydney

Daphne Persoonlijk 4 Comments

Daar is hij dan: mijn laatste reisdagboek van ons Australië avontuur! Hoewel wij inmiddels al weer terug zijn op Nederlandse bodem wilde ik jullie het laatste deel van onze reis niet onthouden. In deze laatste weken reisden we van Melbourne via de kust terug naar Sydney om nog een aantal nieuwe plekjes te bezoeken, maar ook om nog eens terug te gaan naar the Blue Mountains en Jervis Bay. Lees je mee?

Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Het onbekende Wilson Promontory National Park

Nadat we met de Spirit of Tasmania in Melbourne aangekomen zijn blijven we nog een paar dagen in deze fijne stad. We wassen de auto, maken nog een paar foto’s en zetten onze Snowy te koop. Hoewel we pas over ongeveer een week in Sydney zijn lijkt het ons verstandig om vast te beginnen met de promotie. In de tussentijd genieten wij nog even van de oostkust. Na Melbourne reizen we naar Wilson Promontory National Park. The Prom, zoals het park liefkozend wordt genoemd, is zeer geliefd bij de locals maar wordt door veel reizigers regelmatig overgeslagen. En dat is jammer, want het is een prachtig park. Wij maken er een aantal korte wandelingen en genieten op het strand. Squeaky Bay en Whiskey Bay zijn favoriet!

Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Op naar het Croajingolong National Park

Vanuit The Prom reizen we verder in noordelijke richting. We nemen de kustweg en komen onderweg langs Lake Entrance en Croajingolong National Park. Beiden gelegen in de Gippsland regio. Hier vind je uitgestrekte bossen, enorme meren en verlaten stranden. Ondanks dat wij niet zo mooi weer hebben geven de grauwe luchten en laaghangende bewolking het geheel een mysterieuze uitstraling. We wandelen door de bossen en langs het water en genieten van de rust. Onderweg komen we bijna niemand tegen waardoor je echt het idee hebt ver weg te zijn van de drukte.

Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar SydneyReisdagboek 13: van Melbourne naar SydneyReisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Weer terug in New South Wales

Als we verder rijden in noordelijke richting ruilen we de staat Victoria om voor New South Wales. De volgende stop is Batemans Bay. We vinden een geweldige, gratis campsite net boven Batemans Bay en besluiten hier lekker te blijven. Het is nog steeds niet zo mooi weer (pas de volgende dag weer), dus we besluiten de rest van de middag rustig aan te doen en een boekje te lezen bij de tent. Als je al 5 maanden onderweg bent heb je ook niet altijd meer zin om dingen te ondernemen. Daarnaast is het ook wel eens fijn om gewoon lekker een boekje te lezen 😉

Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Terug naar het parelwitte strand van Jervis Bay

Afgelopen winter hebben we Jervis Bay ook bezocht en een walvistour gedaan. Wat een bijzondere ervaring was dat! Toen zeiden we al tegen elkaar dat we terug wilden in de zomer. Gelukkig is het een geweldig mooie dag. Vol zon en rond de 30 graden. Perfect weer om te zonnen. Nu ben ik niet zo’n ‘strand-ligger’, maar dit parelwitte strand vraagt er gewoon om. Het zand kraakt gewoon als je eroverheen loopt. De dolfijnen springen voor je langs en de omgeving is prachtig. Ik bedoel, zeg nou zelf, jij wil hier toch ook naartoe?

Reisdagboek 13: van Melbourne naar SydneyReisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Op zoek naar wombats in Kangaroo Valley

We wilden ons roadtrip avontuur eigenlijk beginnen met een bezoek aan Kangaroo Valley. Echter viel dit in het water. Letterlijk. Want op de dag van vertrek is het erg regenachtig in Kangaroo Valley. We besloten daarom om de vallei aan het einde van onze reis te bezoeken. Gelukkig is het nu beter weer, dus kunnen we eindelijk eens een kijkje nemen. Naast dat de omgeving prachtig is, wil ik voornamelijk naar Kangaroo Valley voor de wombats. Deze beestjes kun je lang niet overal in Australië vinden, maar in dit gebied zijn ze in groten getale te vinden. Dus ik moest hier naartoe. Slapen tussen de wombats. En dat deden we. Want vanaf het moment dat de zon onder ging waren ze overal. We werden ’s nachts zelfs nog even wakker van een wombat die tegen onze auto schurkte.

Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Hiken in de Blue Mountains

In de winter bezocht ik de Blue Mountains al eens. Tijdens dit bezoekje was ik erg onder de indruk van de Blue Mountains. De kleuren, de variatie en de geweldige hikes die je er kunt maken. Ik wilde dan ook graag nog eens terug. Wat mij betreft de perfecte afsluiter van onze rondreis door Australië. Deze keer verblijven we in Blackheath. De ideale uitvalsbasis voor de Grand Canyon hike! Deze prachtige wandeling begint bovenaan de rim en neemt je mee de vallei in. Doordat de vallei best smal is geniet je van een mooie, bosrijke wandeling langs beekjes en watervalletjes. Ook rijden we de Blue Mountains Drive. Genieten we wederom van de Three Sisters en hiken we naar de Wentworth Falls. Wat een genot om weer terug te zijn in de bergen!

Meer lezen over mijn avonturen in Australië? Lees dan mijn reisdagboeken!

Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar SydneyReisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney Reisdagboek 13: van Melbourne naar SydneyReisdagboek 13: van Melbourne naar Sydney

Terug in Sydney

Na een geweldige rondreis van 5 maanden zijn we weer terug in Sydney. In deze laatste 2 weken zijn we vooral druk met de verkoop van de auto (gelukt!), etentjes met vrienden en bezoekjes aan het strand. Ook geniet ik nog even met volle teugen van de zonneschijn. Nu kan het allemaal nog. Straks zijn we weer in het koude Nederland en is het voorlopig nog geen zomer.

♥ Ik hoop dat jij, net als ik, hebt genoten van dit geweldige avontuur! De gedetailleerde blogs zullen volgen, maar heb je nou specifieke vragen let me know!

Comments 4

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Ja cute hè?! En helemaal mee eens. Veel mensen doen alleen de Great Ocean Road en Melbourne en vliegen dan naar Sydney en doen de Blue Mountains. Terwijl er nog zoveel meer moois is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.