Prachtig Kantiang Beach op Koh Lanta Thailand

Reisdagboek 1: Bangkok, veelzijdig Kanchanaburi & lovely Koh Lanta

Daphne Persoonlijk 14 Comments

Net als tijdens onze wereldreis wil ik jullie op de hoogte houden van onze belevenissen. Het lijkt me leuk dit te doen aan de hand van reisdagboeken vol foto’s. Wij zijn vandaag alweer 3 weken op pad. In de tussentijd heb ik al wel wat geschreven, maar weinig online geplaatst. Zo is ook mijn eerste reisdagboek nog niet online gekomen. Maar hé daar gaan we nu verandering in brengen 😉 Lees je mee met onze belevenissen in Bangkok, Kanchanaburi en Koh Lanta?

Het grote avontuur start in Bangkok

Terwijl ik dit schrijf zit ik in een minibus van Koh Lanta naar Khao Sok National Park. Een tocht die rechtstreeks een kleine 4 uur duurt, maar met een minibus en verschillende (lang durende) stops zo’n 6,5 uur. Ach, zo heb ik mooi de tijd om een verhaaltje te typen. Dat had ik de afgelopen dagen op het strand natuurlijk niet. Hoe druk kun je zijn met niets doen! 😉

Maar even terug in de tijd. Op 13 december is het zover: ons tweede grote avontuur gaat van start! Met een rechtstreeks vlucht vliegen we van Amsterdam naar Bangkok waar we de volgende ochtend aankomen. Per taxi reizen we naar ons fijne hotel Tints of Blue gelegen in de wijk Sukhumvit. Het is druk onderweg, maar hè dat is Bangkok!

Aangekomen in ons hotel is de kamer nog niet klaar. We besluiten het wachten te verzachten door een eerste Thaise maaltijd in de groene tuin te nuttigen. Heerlijk, wat heb ik dat gemist!

Nadat we zijn ingecheckt besluiten we even te gaan liggen en de jetlag wat weg te slapen. Vriendlief heeft tijdens de vlucht geen oog dicht gedaan en mijn hazenslaapjes hebben ook weinig zoden aan de dijk gezet. Twee uur later voelen we ons wat beter en besluiten we op pad te gaan. We nemen met metro naar de Ratchada Train Night Market.

Een markt met allemaal lekkere eetstalletjes en kledingkraampjes waar het gezellig druk is. We kijken onze ogen uit. Een groepje mensen die met plastic handschoenen aan uit een schaal aan het eten is. Lever met rauwe ei dat je zelf nog moet koken. Vers fruit, geperste sapjes en vers vlees en vis. Het is moeilijk kiezen. Uiteindelijk wordt het noedels met beef en een Pad Thai. Altijd goed 😉

Op ontdekking in Sukhumvit

De volgende dag besluiten we rustig aan te beginnen. Na een heerlijk laat ontbijt gaan we naar het dakterras en nemen we een duik in het (best wel heel koude) zwembad en genieten van het mooie uitzicht over de stad. Later die dag besluiten we ‘onze straat’ de Sukhumvit wat meer te verkennen. We komen langs een mega groot winkelcentrum met kerstversiering en een vrolijk zingend kinderkoor. Ook besluit ik te high-fiven met de pluche ijsbeer en eten we een heerlijke goedkope maaltijd bij een stalletje langs de weg.

Later op de avond besluiten we naar Octave te gaan, de roof top bar van het Marriot Hotel. Op de bovenste 3 verdiepingen heb je prachtig uitzicht over de stad. Wij kiezen voor de 48ste verdieping, de bovenste, waar we 360 graden view hebben over Bangkok. Met een cocktail in de hand genieten we van het geweldige uitzicht. Waar de maaltijd van zostraks slechts €2,50 kostte, kost één cocktail hier €12,50! Kost wat, maar dan heb je wel dit uitzicht!

Op de fiets door Bangkok

Na een slechte nacht sta op met het gevoel alsof ik door een vrachtwagen ben overreden. Snipverkouden, ontzettende hoofdpijn en vol spierpijn heb ik weinig zin om zo vroeg m’n bed al uit te gaan. Maar het is met een leuk doel, want we gaan namelijk door Bangkok fietsen! Hopelijk voel ik me straks beter, want de tocht duurt slechts 9 uur 😉

We fietsen door China Town, langs de Khao San Road en de rivier. Bezoeken the Golden Mountain. Nemen -met fiets en al- de trein richting het noordwesten. Wat zorgt voor grappige taferelen. De fietsen moeten namelijk door het raam naar binnen en buiten en dat verloopt niet al te soepel. Vooral niet als de trein al half weg wegrijdt en je fiets nog in de raamopening vast zit. Gelukkig is het goedgekomen. Hoewel mijn fiets ineens een raar geluid maakte. Iets wat onze Thaise gids (Peace) als ware fietsenmaker daarna zonder probleem wist te verhelpen.

Na de treinrit fietsen we door de natuur. Langs rijstvelden die buiten de stad gelegen zijn en vriendelijk zwaaiende mensen. Terug nemen we een long boat die ons langs een aantal highlights vaart. Een prachtige tocht waar ik echt van genoten heb, maar oh my wat ben ik gesloopt! Ik sleep mezelf naar het foodcourt van Pier 21 en eet hier super cheap (en snel) chicken cashew! Daarna, hop naar bed!

Terug naar de Khao San Road

Na de pittige dag van gisteren doen we vandaag ook maar een beetje rustig aan. Het zwembad en het zonnige dakterras worden weer opgezocht. Vandaag draait om chillen! Uitgerust stappen we in een taxi en gaan we naar de Khao San road. Terug naar de plek die me de vorige keer niet kon bekoren. Deze keer vermaak ik me er prima. We lopen nog even terug naar het hostel waar we de vorige keer sliepen, nemen een voetmassage en kijken onze ogen uit op de Khao San Road. Prima zo voor een paar uur 😉

Veelzijdig Kanchanaburi

Vanuit Bangkok reizen we door naar Kanchanaburi, dat op ongeveer 130 kilometer van Bangkok gelegen is. In Kanchanaburi en omgeving vind je prachtige bergen, heel veel groen en prachtige watervallen. Hier waar de omgeving zo mooi is, maar de historie zo bitter! Genoeg te zien en doen in de omgeving dus besluiten we om twee dagen een scooter te huren en erop uit te trekken.

De bekende brug en magische watervallen

Onze ontdekkingstocht begint bij de bekende Bridge on the River Kwai. Hoewel deze brug best toeristisch is, mag je hem natuurlijk niet missen. We liepen over de spoorlijn en genoten van het mooie uitzicht over de rivier. Na de brug bezoeken we de Erawan Watervallen. Na een scootertochtje van zo’n 1,5 uur komen we aan in een prachtige, jungleachtige omgeving. Midden in dit prachtige stukje natuur liggen de Erawan Watervallen. Via een wandeling van ongeveer een uur komen we aan bij de bovenste waterval, je hebt er namelijk zeven. De tocht naar boven werd per waterval lastiger, maar is absoluut de moeite waard. Het is er echt prachtig!

Rondom Kanchanaburi zijn ook mooie tempels. Wij bezoeken de Wat Tham Sua die hoog op de heuvel gelegen is. Wat zorgt voor een heel mooi uitzicht over de vallei. Naast het prachtige uitzicht is de tempel, met enorme gouden boeddha, ook echt een aanrader!

Naast de prachtige natuur kent dit gebied ook een helse geschiedenis. Zo vind je in dit gebied de Hellfire Pass en de Death Railway. Beiden overblijfselen van werkzaamheden die onder erbarmelijke omstandigheden hebben plaatsgevonden in de Tweede Wereldoorlog. De Hellfire Pass is een doorgang in de rotsen die krijgsgevangenen moesten uithouwen, zodat er een spoor kon worden aangelegd van Thailand naar Birma. Dit gebeurde met blote handen en een beetje gereedschap, in de brandende zon en zwaar ondervoed. Velen stierven door het harde werken of één van de vele ziektes die de kop opstaken. De naam van de spoorlijn komt hier dan ook vandaan. De Death Railway is het stuk van de spoorlijn dat nu nog steeds in gebruik is. Hier kun je zelf ook nog een rit maken met de trein.

Nieuwsgierig geworden naar Kanchanaburi? Lees ook: wat je allemaal kan doen in Kanchanaburi!

Terug naar lovely Lanta

Na het indrukwekkende Kanchanaburi reizen we voor ons gevoel naar ons rustpunt: Koh Lanta. Voor het eerst in ons reizende bestaan verblijven we relatief lang op één plek. Tijdens onze zoektocht naar een geschikt eiland voor deze periode van het jaar kwam Koh Lanta het beste uit de bus. Groot genoeg om je er langere tijd te vermaken, niet alleen maar party people en een gemoedelijke sfeer. Daarnaast hadden we al eens een toptijd op dit eiland! Zo werden het 11 nachten op Koh Lanta.

We verblijven in een kleinschalig hotel aan het zuidelijke puntje van Long Beach waar we een fijn plekje hebben. Af en toe liggen we op het strand van Long Beach, maar toch is Relax Beach het strand wat we nog fijner vinden. Chille barretjes (als de Freedom Bar en U Way Bar) op het strand, waar je prima de hele dag in een stoeltje of matje kan hangen! Ideaal! De dagen dat we een scooter huren verkennen we het eiland. We bezoeken het Mu Ko Lanta National Park, Lanta Old Town, het stadje Saladan en de Lanta Animal Welfare. Hier vangen ze straatkatten en -honden op. Verzorgen ze en geven ze een beter leven. Een groot aantal van de opgevangen dieren hebben ook al een nieuw huis! Een aantal op Koh Lanta zelf, maar ook velen elders in de wereld. Een prachtig initiatief.

Ook ontdekken we andere fijne stranden! Kantiang en Khlong Khong zijn twee andere standen waar ik graag kom! Kantiang Beach is zelfs verkozen tot één van de mooiste standen ter wereld. Ik snap wel waarom. Met een drankje in je hand bij de Why Not Bar wil je hier voor altijd blijven. De sfeer op Klong Khong is ook erg relaxed, veel leuke barretjes en accommodaties aan het strand. Dit is ook het strand waar wij Oud & Nieuw hebben gevierd en wat mij betreft ook de beste plek op het eiland om dit te doen! We liepen van barretjes naar barretje, over het strand, met een cheap as cocktail in de hand. Om ons heen honderden wensballonen, her en der een vuurshow en mooi vuurwerk. Uiteraard hebben wij even na twaalven ook een ballon opgelaten en een wens gedaan. Om bad luck te voorkomen kan ik jullie natuurlijk niet vertellen wat ik gewenst heb 😉 Hoe dan ook: een avond om nooit te vergeten!

De omgeving van Koh Lanta is ook erg geschikt om vanaf het water te ontdekken. Je kunt heel goed snorkelen en duiken rondom Lanta en verschillende tourtjes ondernemen. Wij kozen voor de four islands tour, waarbij we zijn gaan snorkelen bij Koh Chuek. Daarna naar de Emerald Cave op Ko Mook zijn gegaan. Waar je eerst een stuk door een (donkere) grot moet zwemmen voordat je in de open stuk aankomt. Deze grot werd vroegen door piraten gebruikt om hun spullen op te slaan. De lunch vond plaats op het prachtige eiland Koh Kradan, waar je parelwit strand hebt en ook nog eens heen mooi kan snorkelen. Het eiland is klein, maar een waar paradijsje. Zeker een plekje waar ik nog wel eens naar toe zou willen voor een langer verblijf! De tour eindigde met een laatste snorkelplek, bij Koh Mah. Grappig genoeg kon je bij Koh Kraden eigenlijk beter snorkelen dan de snorkelplekken die we aandeden tijdens de tour. Hoe dan ook, prima tour en een goede manier om ons 11 jarige jubileum te vieren.

Naast dat we op Koh Lanta Kerst, ons 11 jarig jubileum en de jaarwisseling vierden, hebben we ook ons ticket naar Australie geboekt! Het lastige vonden we om te bepalen waar vandaan we door zouden vliegen. Maleisië, Singapore of misschien zelf wel Bali. Echter is het in al deze landen op dit moment regenseizoen en hebben we het prima naar ons zin in Thailand. Dus besloten we dat het geen van allen ging worden en we lekker in Thailand blijven. Op 29 januari vliegen we van Bangkok naar Sydney. Jeeeej! Tot die tijd zullen we nog kunnen genieten van het heerlijke Thaise eten, de biertjes, fruitshakes en de lieve mensen. Voor nu hebben we een verblijf in Khao Sok National Park gepland (waar we morgen de jungle intrekken en een nacht in een huisje op het water zullen overnachten) en daarna gaan we door naar Koh Tao voor minimaal een week. Wat we daarna gaan doen weten we nog niet. Misschien nog een paar dagen Koh Samui? Maar ook willen we graag terug naar Chiang Mai en Pai. Keuzes! Wat zou jij ons aanraden voor deze ongeveer nog 2 weken? Kom maar door met de tips!

♥ Wat deed jij de afgelopen tijd en heb je een fijne jaarwisseling gevierd? Ik wens jullie het allerbeste voor 2018 gewenst! Dat het een mooi (reislustig) jaar zal worden en leuk dat jullie ons weer volgen!

[/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Comments 14

 1. Heel leuk om te lezen En nog wel met leuke foto’s We wensen jullie nog heel veel leuke dagen toe in Thailand liefs ons

  1. Post
   Author

   Fijn om te horen Lidy! Leuk dat je weer meeleest! Klopt, heb m’n best gedaan met de vele foto’s haha. Hopelijk blijft het internet dat mogelijk maken 😉

 2. Fijn om dit allemaal te lezen en mee genieten. Dat is nog heel lang in Thailand dus?
  Geniet en tot Skype.
  Liefs xxx

  1. Post
   Author

   Nog 3 weken Thailand inderdaad, maar wel erg fijn om lekker rustig te reizen eigenlijk. We spreken elkaar wel weer ?

  1. Post
   Author

   Haha begrijpelijk. Er is ook een accommodatie die heet Mook Lanta, kun je daar verblijven 😉 Had er nog een foto voor jou van gemaakt. Maar vergeten te sturen. Oeps ? Maar genoeg herkenning voor jou op Koh Lanta in ieder geval ?

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Heerlijk, vanaf mn bank lees ik met jullie mee…
  En door het te lezen, beleef ik jullie toffe avonturen! Even waan ik me in Thailand en omstreken ?

  Veel reisplezier en nog een mooie tijd in Thailand!

  1. Post
   Author

   Super leuk dat je meeleest Madelon! En dat je door mijn verhaal ook in even in Thailand bent! Dank je wel, we gaan (en blijven) er een mooie tijd van maken 🙂

 4. Pingback: Reisdagboek 2: van de Thaise jungle in Khao Sok naar de hippies in Pai - Daphne de Vries

 5. Pingback: Thailand route: rondreis van 3 tot 4 weken - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.