Travel Tag: Reis Deceptie Top 3

daphne Persoonlijk 8 Comments

Net voor mijn vakantie aan Namibië & Botswana werd ik door Saimi van Lets Travel And See genomineerd voor de Reis Deceptie Top 3. Robert van Traveljunks ontwikkelde de tag omdat hij vindt dat de mindere dingen tijdens het reizen vaak te weinig aan bod komen en daagt ons daarom uit om onze reis deceptie top 3 te delen. Ik ga de uitdaging graag aan! Hoewel ik wel moet toegeven dat ik het errugg lastig vind om in te vullen is het toch gelukt om mijn grootste tegenvallers op reis (het land, de overnachting en het eten) hieronder op te schrijven.

1. Land

Dit vind ik echt de allermoeilijkste vraag! Er is eigenlijk geen land dat in zijn totaliteit een deceptie was. Natuurlijk zijn er in meerdere landen meerdere decepties geweest, maar er is geen één land dat mij zo teleurgesteld heeft dat ik vind dat ik het hier kan noemen als grootste tegenvaller. Dan vind ik namelijk echt dat ik deze landen tekort doe. Wel kan ik uit meerdere landen decepties noemen. Zo vond ik de staat van het eiland Koh Phi Phi (Thailand) echt een deceptie. En dan heb ik het vooral over het populaire, stadse gedeelte. De baaien verder op het eiland zijn prachtig, maar het stadje in ranziger dan ranzig! Overal ligt afval, stinkt het ernaar, nemen mensen met een lam hoofd tatoeages en ligt het strand vol dronken Engelsen. Echt zo zonde dat zo’n idyllische eilandje zo verpest wordt voor en door toerisme.

Dit is niet het uitzicht wat je verwacht op Koh Phi Phi lijkt me

Dit is niet het uitzicht wat je verwacht op Koh Phi Phi lijkt me 😉

Ook stelde het standplaatsje Nha Trang (Vietnam) mij teleur. Helemaal geen mooie badplaats zoals ik me had voorgesteld, maar een door Russen overgenomen zuipparadijs. Erg jammerlijk!

Het 'idyllische' strand van Nha Trang

Het ‘idyllische’ strand van Nha Trang

2. Overnachting

De overnachting waar ik veel van verwacht had, maar die enorm tegen viel was onze homestay in Sapa (Vietnam). Helemaal niet authentiek, 35 bedden en vrijwel geen contact met het gezin. Nu was ons groepje niet zo groot en niet alle bedden bezet, toch voelde het als één groot massatoeristische homestay! Vader ging de hort op en onze gids kookte onze maaltijd met de moeder van het gezin. Echter mochten wij totaal niet helpen. Daarnaast aten wij compleet iets anders dan zij en werd er verder geen woord met ons gewisseld. De hele avond hebben we als groep gezellig gepraat en zijn we uiteindelijk maar naar één of ander buurtkroegje gegaan, waar we wel contact hadden met locals. Al met al wat het een geslaagde avond, maar zeker niet de homestay die ik me had voorgesteld!

Volgens mij laat mijn hele houding al zien wat ik van deze homestay vind

Volgens mij laat mijn hele houding al zien wat ik van deze homestay vind

Afgezien van de homestay wilde ik ook nog het ergste hostel waar ik sliep noemen. In Phnom Penh (Cambodja) sliepen we bij Same Same Backpacker. De naam zou eigenlijk al genoeg moeten zeggen, maar iedereen die ik sprak was laaiend enthousiast. Met de sfeer in het hostel was dan ook weinig mis. Integendeel. Echter waren de kamers niet om naar huis te schrijven. We hadden een (privé)kamer met een bed waarvan ik zou zweren dat er bedbugs waren (hallelujah voor mijn lakenzak). Daarnaast was het ook helemaal doorgezakt, zaten er vlekken in de lakens en waren de kussens muf. Net als de rest van de kamer overigens. De badkamer was minuscuul, de douche hing (net als op veel plekken in Azië trouwens) bijna boven de wc en het ergste was dat de hele ruimte strak stond van de schimmelplekken. Echt niet best!

Same Same; never again!

Same Same; never again!

3. Eten

Het eten dat de grootste deceptie was at ik in Zuid Afrika. Dit lag niet aan de gastronomie van het land zelf, maar meer aan de kookkunsten van onze kok op de campus in Port Alfred waar ik mijn minor volgde. Elke dag was het weer ‘fingers crossed’ dat er een fatsoenlijke maaltijd geserveerd werd, maar meestal was het een smerig prutje dat ondefinieerbaar was. Gelukkig zat er in de buurt een fijn restaurant die goud geld verdiende aan al die studenten die de campus ontvluchtten voor een fatsoenlijke maaltijd.

Geen eetfoto maar wel eentje van een van de legendarische feestjes op de campus

Geen eetfoto, maar wel eentje van één van de legendarische feestjes op de campus 😉

♥ Natuurlijk geef ik deze tag graag door aan andere bloggers! Hierbij wil ik graag Nies van Reismicrobe, Mirre van MirreOpReis en Denise van Inhetvliegtuig taggen. Wat zijn jullie decepties qua land, overnachting en eten?

Comments 8

 1. Toevallig een Stenden studente? Vriendinnen van mij zijn namelijk een paar weken geleden ook terug gekomen van een Stenden campus Port Alfred en die waren ook niet laaiend enthousiast over het voedsel

  1. Post
   Author
 2. Leuk dat je hem ook ingevuld hebt! Ik kan me helemaal vinden in het Nha Trang verhaal, vreselijk Russenparadijs! Volgens mij hebben wij bij exact dezelfde homestay geslapen!! Wij vonden het juist wel heel leuk, maar wij waren dan ook de enige toeristen daar (hadden die hele bovenverdieping voor onszelf). Daardoor hadden we wel meer contact met de gastheer en -vrouw. Grappig hoe verschillend die ervaringen kunnen zijn.

  1. Post
   Author

   Ja Nha Trang was echt een tegenvaller! Oh wat toevallig dat je in dezelfde homestay verbleef! Was Su toevallig ook jullie gids? Fijn dat het jou wel bevallen is. Bij ons was het echt balen! Had me er zo op verheugd 😉

    1. Post
     Author

     Ik weet niet meer precies waar wij geboekt hebben, ging via het hotel. Echt heel toevallig dat het gewoon exact dezelfde is! Klein wereldje 😉

 3. Ben het helemaal met je eens wat betreft Koh Phi Phi. Super zonde dat het is verpest door het toerisme.

  Ik ben niet in Nha Trang geweest, maar wel in Mui Ne. Daar geldt hetzelfde: één en al Rusland. Jammer, als je in Vietnam bent…

  1. Post
   Author

   Echt zonde he van Phi Phi! Over Mui Ne hoorde ik inderdaad ook al dat het net zo erg was als Nha Trang. Zo zonde! Vietnam is verder nl een super mooi land, zonde van deze 2 bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.