Preview Jordanië Roadtrip

daphne Azië, Jordanië Leave a Comment

Nog 3 weken geduld en dan is het tijd om Jordanië te ontdekken! Een van mijn droombestemmingen! De vlucht en de auto zijn geboekt. De rest zien we daar wel. Ik kijk er nu al erg naar uit om lekker in onze gehuurde Hyundai Accent of zoiets te stappen en rond te cruisen. Natuurlijk heb ik wel een globaal beeld van wat ik wil zien, maar niets staat nog vast. Behalve dan de heen- en terugvlucht van en naar Amman.

Bron: http://www.nationalgeographic.nl/reizen/jordanie

http://www.nationalgeographic.nl/reizen/jordanie

Waarom Jordanië?

Op maar 5 uur vliegen van Nederland vind je de bekende historische stad Petra. Kun je overnachten in een bedoeïenentent in de woestijn. Drijvend op je rug een boek lezen in de Dode Zee en prachtige duiken maken in de Rode Zee. Een compleet andere wereld. Zo dichtbij!

Ik ben Christelijk opgevoed en grootgebracht met bijbelverhalen. Ik wil ze zelf beleven. De historische steden ontdekken. Me ‘Daphne of Arabia’ voelen op een dromedaris in de woestijn en bad- en theehuizen bezoeken. Ik wil de rijke historie van Jordanië proeven en de gastvrije bevolking leren kennen. Jordanië afvinken van mijn bucket list.

Jochie - http://www.nationalgeographic.nl/reizen/jordanie

http://www.nationalgeographic.nl/reizen/jordanie

Veiligheid in Jordanië

Je vraagt je misschien af of Jordanië wel veilig is nu het zo onrustig is in het Midden Oosten? Dit is ook één van de eerste reacties die ik krijg van bekenden als ik zeg dat ik door Jordanië ga reizen. Ondanks alle onrust in de buurlanden is Jordanië wel degelijk veilig. Veel van de vluchtelingen uit omringde landen vluchten naar dit land. Maar deze verblijven vooral in vluchtelingenkampen langs de noordelijke- en oostelijke grens van het land. Waar het aan Syrië en Irak grenst. Hier zul je als toerist weinig van merken. Wist je dat de oude en nieuwe vluchtelingen samen 1/3 van de inwoners van Jordanië vormen? Dit is niet voor niets. Jordanië is een veilige haven tussen alle landen met onrust.

http://www.nationalgeographic.nl/reizen/jordanie

http://www.nationalgeographic.nl/reizen/jordanie

Snap je nu waarom ik nu al niet kan wachten tot het zover is? Heb jij het interessante Jordanië al eens bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.