Plog: Roadtrip door Toscane

Daphne Europa, Italië 16 Comments

Een roadtrip door Toscane stond al langere tijd om mijn wishlist, alleen werd Italië elke keer weer doorgeschoven naar een volgend jaar. Europa bewaar ik immers voor ‘als ik later groot ben’, dus dat kon steeds wel wachten. Eindelijk is het zover en gaat mijn (toch eigenlijk best wel) langgekoesterde wens om naar Italië te gaan in vervulling. Omdat ik niemand ken die niet dol is op Italië begon ik mijn roadtrip met hoge verwachtingen en die zijn meer dan uitgekomen. Want wat was het fijn! Glooiende landschappen, overheerlijk eten, goede wijnen, een relaxte sfeer en fantastisch weer. Stiekem ben ik wel een beetje verliefd geworden op Italië 😉

Retourtje Pisa en we zien wel!

Vooraf had ik alleen de vlucht (retourtje Pisa), de huurauto en de eerste nacht geboekt. Ook had ik onderzoek gedaan naar wat ik graag zou willen zien en op basis hiervan een reisplan gemaakt. Dit stond niet vast dus als ik ergens langer wilde blijven was dat ook mogelijk. Heel fijn zo’n flexibel plan 😉

Na een prima vlucht kwamen we aan op Pisa waar we onze Fiat 500 ophaalden en de roadtrip kon beginnen! Toch maar even langs die gekke, scheve toren en door naar La Spezia vanuit waar we de volgende dag door gingen naar Cinque Terre. Daarna door naar het pittoreske Lucca waar we heerlijk door de stad fietsten en kennismaakten met Florence. Daarna ontspannen (en wijn drinken) in de geweldige Chianti regio voordat we weer stadjes gingen ontdekken. SienaSan Gimignano en Volterra waren als laatste aan de beurt voordat we weer terug reisden naar Pisa en onze kennismaking met het fantastische Italië er weer op zat.

Reistip: Ontdek Toscane ver weg van de massa en goed voor je geregeld? Boek dan een reis met eigen vervoer of eentje inclusief vlucht en huurauto bij Eliza was here.

ijs-bij-gelateria-vernazza-la-spezia-toscane-roadtrip

In Italië begin je natuurlijk met ijs! Toch? Ik wel in ieder geval haha.

monterosso-cinque-terre-italie-roadtrip-toscane manarola-cinque-terre-italie-toscane-roadtripvernazza-italie-toscane-cinque-terre uitzicht-riomaggiore-cinque-terre-italie-toscane

Jeetje wat zijn de dorpjes van Cinque Terre mooi! En ben ik blij dat ik deze stadjes, ook al zijn ze officieel niet gelegen in Toscane, toch aan onze route door Toscane heb toegevoegd. Want ik had ze echt niet willen missen en denk dat jij ook wel ziet waarom ik er zo over denk 😉

lucca-plein-roadtrip-italie-toscane lucca-uitzicht-toscane-roadtrip-italie doorkijkje-italie-toscane-roadtrip

Door naar lovely Lucca voor een heerlijke fietstocht over de stadsmuur en door de smalle straatjes. Ook nog even de toren op voor een prachtig uitzicht over de stad!

Ook leuk: Denk je dat Lucca één van de mooiste stadjes van Toscane is? Je leest het hier!

florence-ponte-vecchio-roadtrip-toscaneduomo-firenze-roadtrip-italie-toscane

Een bliksembezoekje brachten we aan Florence, want de Chianti wijnregio stond te wachten. Aangezien we erg uitkeken naar een beetje relaxen zijn we maar kort in Florence geweest. Wel net lang genoeg om te zien dat het er prachtig is en we snel weer eens terug moeten komen!

wijn-bij-bottega-restaurant-chianti-toscane-italie-roadtrip chianti-regio-uitzicht-vanuit-il-castello-toscane-italie-roadtripwijn-in-chianti-regio-toscane-italie-roadtrip oldtimer-chianti-regio-toscane-italie-roadtrip

Toch weer naar een nieuwe stad. Want tsja ook die wil je zien als je in Toscane bent! Dit keer de beurt aan Siena! Ook al zo’n sfeervol en authentiek stadje waar je direct verliefd op wordt!

straatjes-siena-roadtrip-toscane duomo-siena-toscany-italie-roadtrip duomo-siena-roadtrip-toscane duomo-siena-toscane-roadtrip-italie

De weg, door de glooiende heuvels, bracht ons vervolgens naar San Gimignano. Direct wordt je bevangen door de Middeleeuwse charme die dit stadje uitstraalt. Wel jammer dat meer mensen zo dol zijn op San Gimignano, want wat was het er druk (ook al zie je dat niet echt op de foto’s haha) 😉

san-gimignano-road-trip-toscane-uitzicht san-gimigano-toscane-roadtrip

Volterra was onze laatste stop! Met haar mooie ligging, op een heuvel met uitzicht over de omliggende omgeving en schattige straatjes, een fijne afsluiter van onze mooie (kennismakings)reis met Toscane!

volterra-stad-toscane-roadtrip-italie volterra-toscane-roadtrip-italie

♥ Werd jij ook op slag verliefd toen je in Toscane aan kwam? 

Comments 16

  1. Post
   Author
 1. Toscane en Italië in het algemeen is echt prachtig 🙂 een beetje een throwback voor mij hoewel ik in Volterra en Chique Terre nog niet geweest ben. Mooie foto’s en vind 1200 nog meevallen hoor 😉

  1. Post
   Author

   Haha ja begrijp ik, maar voor 8 dagen vond ik het toch best veel Sanne! Absoluut een prachtig gebied! Ben echt verliefd geworden! ❤️

 2. Wauw wat mooi! Ik ben daar nooit geweest, maar het lijkt me echt prachtig. Vooral Cinque Terre lijkt me bijzonder om te zien. Heel mooie reis heb je gemaakt!

  1. Post
   Author

   Ja echt hè?! Het werd voor mij ook hoog tijd om die kant op te gaan en ik ben echt fan geworden! Vond het fantastisch, dus kan het je zeker aanraden 😉

  1. Post
   Author
 3. Oh Italië, wat een prachtig land is het toch! Ik heb er zeker mijn hart aan verloren en niet alleen aan het land, ook aan de taal. 😉 Volgende zomer staat er bij ons als alles goed loopt ook een roadtrip door Toscane op de planning met bezoek aan het eiland Elba en jawel, ook aan de Cinque Terre. Die wil ik echt niet missen als ik er eenmaal zo dichtbij ben.

  1. Post
   Author

   Nee dat dacht ik dus ook! Ik zag dat de meeste mensen die Toscane bezoeken niet naar Cinque Terra reizen en snapte dat niet zo goed. Want inderdaad je bent zo ontzettend dichtbij! En het is zó fantastisch! Haha. Dus goed zo dat jij het ook op je lijstje staat 😉 Gaaf dat je volgende zomer gaat! Goede keuze!

  1. Post
   Author

   Dank je wel Narelle! Niet? Ik dacht dat Toscane vaak de plek was waar men begon? Haha. Maar jullie bewaren het beste voor het laatst 😉 Ik weet wel dat ik snel terug kom in Italië! Sicilië staat nu het hoogste op m’n Italië wishlist. Daar geweest?

  1. Post
   Author

   Haha ja die foto hebben we toch maar gemaakt. Kan er niet weg zonder toch 😉 maar niet heel serieus ofzo, zoals de meesten wel proberen. Hadden allebei een hand ‘in’ de toren Toscane is zeker voor herhaling vatbaar!

 4. Het is een mooie streek! Leuk dat jullie er met de auto doorheen gereden zijn. Het enige wat een beetje tegenviel aan deze mooie streek was Pisa. Wel mooi zijn de glooiende zonnebloemvelden en de dorpjes zoals je ze hierboven ook hebt laten zien. Leuk om te lezen en te zien dat je het zo naar je zin hebt gehad!

  1. Post
   Author

   Klopt Pisa vond ik ook niet echt de moeite waard, maar daar had ik al een beetje op gerekend waardoor ik eigenlijk toch nog wel positief verrast was haha. Ik vond het Piazza dei Miracoli eigenlijk best nog wel leuk en de toren mooier dan vooraf gedacht. Dus als je maar geen verwachtingen hebt van Pisa is het best leuk 😉 Verder vond ik Toscane echt zo fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.