Plog: Citytrip Ljubljana met srprs.me

Daphne Europa, Slovenië 12 Comments

Terwijl ik as we speak aan het genieten ben van m’n tweede srprs.me trip leek het me leuk om een plog te maken van de vorige trip. Ik schreef al kort over hoe mijn citytrip met srprs.me begon en schreef over het prachtige uitzicht dat ik had vanaf het Ljubljanksi Grad en wil je in deze post mee terug nemen naar deze onontdekte parel in Slovenië!
kaart
Nadat we onze koffie op het vliegveld van Ljubljana op hadden en genoeg flyers verzameld hadden reisden we in zo’n 30 minuten naar het mooie centrum en checkten we in in het fantastische Antiq Hotel.
IMG_2817
Een fijn hotel met vriendelijke medewerkers en een barokke inrichting. De prachtige felrode stoffen, de barokke elementen en donkere houten meubelen gaven een antieke sfeer. Onze kamer, nummer 8, is gelegen op de tweede verdieping en kijkt uit over het Gornji trg plein en de Herkul fontein.
IMG_2900
Na gesetteld te zijn, en omgekleed want het is heerlijk weer, gaan we op pad. We lopen door de smalle straten, met statige huizen met hoge ramen. Geschilderd in de mooiste pastelkleuren. Met roodoranje daken die hier en daar aan vervanging toen zijn. Versierde balkons vol bloemen. Wat ruiken ze heerlijk.
IMG_2976 IMG_2984
De zon schijnt volop en verwarmt mijn huid. Wat houd ik toch van dit weer. Zo’n 28 graden, een strakblauwe lucht met af en toe een verdwaald schapenwolkje. Een vrolijke straatmuzikant maakt het compleet. Hij vult de straten met zijn mooie jazzmuziek en tovert een nog bredere smile op mijn gezicht. Opgeschrikt uit mijn dagdroom word ik als ik voor mijn neus een fietser een onoplettende voetganger om een haar na zie ontwijken. In Ljubljana mag je in het centrum overal wandelen, maar ook fietsen. Ik zal dit tafereel vast nog vaker zien.
IMG_3021 IMG_3103 IMG_2995
De mooie straten worden doorbroken door smalle grachten. Gevuld met kleurige plezierbootjes die toeristen de stad van af het water laten ervaren. Her en der zie ik iemand nippend aan een cappuccino of genieten van een heerlijk ijsje. Dat wil ik ook. Twee heerlijke bolletjes op een hoortje. Wat een genot!
IMG_2361 IMG_2356
De terrassen zijn nu nog redelijk leeg, maar het is nog vroeg. Vanmiddag zullen de terrassen volstromen en zal de rust vervangen zien door vrolijk gekwebbel. Stelletjes en groepjes vriendinnen. Gezinnen die met volle teugen genieten van hun zomervakantie in het mooie Slovenië, maar ook wielrenners die even de tijd nemen op een drankje te doen op het terras. Blij met mijn verrassing kijk ik mijn ogen uit, wat is het hier prachtig.
IMG_2832IMG_2917 IMG_2968 IMG_2890

Naast de stad ontdekten we ook het prachtige Lake Bohinj en Lake Bled en klommen we door de Skocjan Caves. Altijd leuk om erop uit te trekken tijdens je citytrip. Wil je weten waar ik dit weekend uithang en niets missen van mijn verrassingsweekend? Volg me dan op Instagram en Twitter en je zult volledig op de hoogte zijn 😉

♥ Houd jij van verrassingen? En zou jij op een verrassingsreis gaan? Of op citytrip naar Ljubljana?

Ga op vakantie met je bestemming als verrassing.

Comments 12

  1. Post
   Author
   1. Ik weet het niet zo goed… aan de ene kant zou ik het misschien toch doen, maar dan weet ik nu al dat ik van tevoren allemaal voorwaarden ga stellen, zo van niet daarheen, dat is te ver, enzovoorts hahaha. Waarschijnlijk het onbekende en moet ik het gewoon een keer meemaken 😉

    1. Post
     Author

     Je kunt een categorie kiezen bijvoorbeeld zon, city of road trip. En afhankelijk daarvan kun je ook kiezen hoelang je gaat en bij een road trip hoever (max 150 of max 300 km). Dus je kunt wat opties doorgeven of bestemmingen waar je recentelijk bent geweest uitsluiten. Maar ik denk ook dat je het maar gewoon eens moet doen 😉 haha. Benieuwd wat je er echt van vindt hihi

 1. Na je vorige blog over deze trip was ik al om, maar nu nog meer. Ziet eruit als een heerlijke stad! Ik ben sowieso fan van Oost-Europa en ik heb al een heeeul klein stukje van Slovenië mogen bekijken, maar ik wil zeker nog veel meer zien! Gave bestemming om als suprise terecht te komen 🙂

  1. Post
   Author

   Jeeej Kirsten is om 😉 Op naar Slovenië! Ik was ook echt blij verrast toen we naar Ljubljana gingen. Had totaal geen verwachten, maar jeetje wat was het te gek. Onze road trip afgelopen weekend bracht ons naar Bonn. Ook leuk, maar geen Ljubljana 😉

 2. Wat een toffe foto’s! Lijkt me erg gaaf om een keer op srprs.me reis te gaan. Lijkt me ook wel spannend hoor, maar vooral een hele ervaring.

  1. Post
   Author

   Dank je Mylou! Een toffe ervaring is het zeker! En ook spannend! Maar ook wel heel chil, want je kunt je vooraf niet verdiepen, alleen speculeren en dat maakt het ook wel weer relaxed. Je ziet wel wat er op je pad komt en zonder verwachting heb je ook nooit het idee dat je iets mist 🙂

 3. DIt lijkt me echt een interessante stad om te bezoeken. Leuke foto’s! En natuurlijk ook om daaar met een ijsje en een biertje te genieten in de zon :).

  1. Post
   Author

   IJsjes en biertjes in de zon kunnen heel erg goed in Ljubljana, dus op naar Slovenië. Is om de hoek voor jullie 😉

 4. Ik heb lang geleden een paar keer in ljubljana geweest. Ik kan me de stad herinneren als ‘wel leuk’, maar kijkend naar je foto’s moet het (tegenwoordig) meer dan dat zijn.

  Wat een heerlijke bestemming zo in het late najaar.

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.