Paklijst: 6 handbagage essentials + winactie!

Daphne Persoonlijk 28 Comments

[WINACTIE GESLOTEN] Je gaat steeds vaker op reis met handbagage. Zeker wanneer je naar een Europese bestemming vliegt is het vaak veel goedkoper om met alleen handbagage te reizen. Je hoeft niet extra bij te betalen voor ruimbagage en hoeft na de vlucht ook niet in de rij te wachten totdat je bagage op de band verschijnt. Wat je ook nog eens tijdwinst oplevert. Handbagage inpakken is alleen niet altijd even makkelijk. Je moet keuzes maken over wat je wel en niet mee neemt, reisformaat verzorgingsartikelen mee en slim te kleding inpakken. Oprollen vind ik altijd een hele goeie. Net als sokken in je schoenen proppen en zorgen dat al je kleding bij elkaar gematcht kan worden. Zodat je diverse setjes kan maken. Naast slim inpakken zijn er een aantal essentials die erg handig zijn voor op reis. Mijn paspoort, creditcard, zonnebril, iPhone, oordopjes, lippenbalsem en kauwgom zijn natuurlijk onmisbaar, maar de volgende 6 items vind je ook altijd terug in mijn handbagage.

#1 – Waterfles

Ik ga nooit op pad zodat dat ik een drinkfles bij me heb. Ook al krijg je in het vliegtuig vaak water aangeboden, ik vind niets vervelender dan zonder te zitten. Dus zodra ik door de douane ben vul ik mijn fles opnieuw en kan ik er de hele reis tegen aan. Sinds een tijdje heb ik de Ellipse Pink en ik vind hem echt ideaal. De fles drinkt lekker, ligt fijn in de hand, is makkelijk te openen, maar lekt niet. Er zit een fijn rubberen hengsel aan waardoor je hem makkelijk kan pakken en meekan nemen en hij heeft een fijn formaat. Naast de waterfles heeft Rosti Mepal ook nog super handige to-go items. Zo heb ik ook de Ellipse lunchbox en de 3-delige bestekset. Ideaal voor mee naar je werk, maar ook voor op reis. Je eten wordt apart bewaart waardoor het lekker vers blijft en je kunt het altijd overal opeten! Onderaan deze blog heb ik een leuke verrassing voor je 😉 Lees je mee?

power pack telefoonoplader

#2 – Power Pack

Tijdens de wereldreis had ik er voor het eerst eentje mee en was direct fan! Tegenwoordig kun je nooit genoeg stroom hebben. De Iphone, camera, e-reader, GoPro, alles gaat mee op reis en vreet batterij. Met de Xtorm XB100 Power Bank Air heb je nooit meer een lege accu als je onderweg bent. Het voordeel van deze power bank is dat je 2 telefoons tegelijk op kan laden en hij niet na één keer opladen als leeg is. Ook stopt hij met laden als het betreffende apparaat vol is en is supersnel weer opgeladen. Een lekker klein en lichtgewicht apparaat dat altijd bij mij in mijn handbagage zit!

foto canon 60d

#3 – Canon 60D + lenzen

Dat ik dol ben op fotograferen mag duidelijk zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat er een hoop apparatuur mee gaat in mijn handbagage. Natuurlijk is een goede body essentieel. Nog essentiëler zijn de lenzen. Voor een citytrip neem ik altijd de 24-105 mm (standaardlens) en de 10-22 mm (groothoeklens) mee. Ga ik op safari? Dan neem ik de 70-300 mm (zoomlens) mee. Hoe dan ook, mijn Canon gaat altijd overal mee naartoe!

#4 – Hammamdoek

Een tijdje terug won ik een te gekke hammamdoek en sindsdien is deze rode doek altijd onderdeel van mijn reisbagage. Voorheen nam ik altijd mijn sarong altijd mee, maar eigenlijk vind ik mijn hammamdoek veel fijner. De doek is lekker zacht en lichtgewicht en niet alleen handig voor als het koud is in het vliegtuig, maar dient ook als handdoek of als picknickkleed. Heel multifunctioneel dus!

#5 – E-reader

Nadat in Azië een aantal keren met een uitgelezen boek hopeloos had gezocht naar een ander om mee te ruilen was ik het zat. Ik schafte een e-reader aan! Nooit meer zoeken naar nieuwe boeken en wachten tot je weer verder kunt. Niet alleen kun je op mijn e-reader oneindig veel boeken op zetten. Ook is hij lekker licht en neemt hij heel weinig ruimte in beslag.

speaker

#6 – Speakerbox

Een tijdje terug kwam ik de Xiaomi Bluetooth Speaker tegen en was ik vanaf minuut één fan! Deze lichtgewicht speaker werkt op bluetooth en is erg compact waardoor je hem makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Naast dat hij gemakkelijk in je handbagage past heeft hij ook erg goed geluid en een batterij die wel tot 11 uur mee kan! Wanneer ik niet op pad ben staat hij in de badkamer. Erg fijn wanneer ik lekker in bad zit te bubbelen en mijn lievelingsmuziek door de speaker schalt 😉 Echt een van mijn favoriete accessoires!

WIN WIN WIN!

Na al deze leuke items is het tijd voor een leuke verrassing. Want wat is er nou leuker dan dingen weggeven?! In samenwerking met Rosti Mepal mag ik een toffe to-go set, met daarin een Ellipse waterfles, lunchbox en de 3-delige bestekset, weggeven. De kleur mag je helemaal zelf kiezen 🙂

Wat moet je daarvoor doen?

 • Laat in een reactie onder deze post weten wat jouw favoriete handbagage essential is!
 • Wanneer je mijn Facebookpagina liked en dit bericht deelt op je eigen pagina maak je extra kans. Laat dit dan even in je reactie hieronder weten.
 • Uiteraard vind ik het ook erg leuk om vriendjes met je te worden op Twitter & Instagram!

Je kan meedoen kan t/m zaterdag 2 april! Daarna sluit ik deze winactie en krijgt de winnaar per e-mail bericht. Ik kijk uit naar jullie reacties en vind het erg leuk als je meedoet!

Comments 28

 1. Reizen met alleen handbagage is ideaal! Al kies ik soms ook voor check bagage (gedeeld met een reisgenoot) omdat ik dan tenminste een statief mee kan nemen 😉

  Mooie foto uit Valencia.

  Ik doe graag mee aan je winactie. Voor op reis, maar met name voor op mijn werk. Alleen brood is wat saai, maar dingen opwarmen in de pauze lukt niet altijd omdat ik daar geen tijd voor heb. Dus iets om snoeptomaat en paprika in te doen… Kleur maakt me niet veel uit, al heb ik nu veel rood en paars.

  Uiteraard volg ik je al op allerlei kanalen.

  1. Post
   Author

   Super leuk dat je meedoet Jenny! Zeker een goede to-go combi om mee te nemen naar je werk! Allemaal aparte bakjes is zo handig! 🙂

 2. Favo handbagage!? Van het merk Lush heb je shampoo, zeep en andere verzorgingsproducten in poeder vorm! Zo hoef je niet te twijfelen over de vloeistoffen norm en het ruikt ook nog eens heerlijk!

  1. Post
   Author

   Lush! Ja daar ben ik ook dol op! Neem de shampoo van dit merk altijd overal mee naartoe! Ideaal 🙂 En idd, zo hoef je nooit te twijfelen over de vloeistoffen hihi

  1. Post
   Author
 3. Mijn camera met bijbehorende lenzen gaan absoluut in mijn handbagage 🙂 . Verder is een beetje muziek ook wel prettig en mijn tablet zodat ik een boek kan lezen. Je moet immers iets doen in het vliegtuig 😉 . Ik doe graag mee met de winactie en vind pink of aqua een erg leuke kleur.

  1. Post
   Author

   Leuk dat je meedoet Kelly! Zeker handig om dingen mee te nemen zodat je je niet verveelt in het vliegtuig. Helemaal bij een korte(re) vlucht zonder schermpjes hihi

 4. Oh leuk! Ik heb inderdaad ook altijd mijn camera in de handbagage én de e-reader. Ideaal voor in het vliegtuig. Sinds kort mag ik ook een luiertas met inhoud meeslepen 😉 Uiteraard volg ik je al op alle genoemde kanalen, whoeiiiii!

  1. Post
   Author

   Haha ja bij een luiertas met inhoud ontkom je inderdaad niet aan slepen volgens mij Leuk dat je mee doet!

 5. Mijn camera en alle 4 de lenzen gaan altijd mee in de handbagage. En genoeg vermaak voor de kids, zeker als we met een budget-airline vliegen. 🙂 Zo’n to-go set zou ook meegaan in de handbagage trouwens, vol met lekkere snacks voor tussendoor. Mijn lievelingskleur is rood…

  1. Post
   Author

   Slim om zo’n to-go setje vol te gooien met lekkere hapjes voor in het vliegtuig Yvonne! Leuk dat je mee doet! 🙂

 6. In mijn handbagage gaat sinds kort vrijwel altijd mijn hamamdoek mee. Hoe ideaal is die:) Zonder mijn e reader ga ik zeker de deur niet uit, dus ook die wordt ingepakt! Wat ik ook handig vind om mee te nemen zijn die proefpakketjes/zakjes shampoo, conditioner, dagcreme douche spul die bij tijdschriften in zitten. Je hoeft dan niet met mini’s te sjouwen:).
  Ik doe graag mee aan je winactie en zou het setje graag in het roze willen:)!
  Zal je pagina even delen op mijn tijdlijn!!

  1. Post
   Author

   Ja hamamdoeken zijn tof hè?! En die proefpakketjes zijn echt super slim! Zit genoeg in voor een weekendje en daarna is het weg 🙂 Leuk dat je meedoet Margot!

 7. Wat een super leuke post en ook nog eens een gave winactie! Ik doe graag mee.. Heb altijd al zo’n lunchset willen hebben. In het kader van beter voor mezelf zorgen… Wat bij mij op reis altijd meegaat? Een goed boek<3

  1. Post
   Author

   Dank je wel Saskia! 🙂 Leuk dat je mee doet! En goed voor jezelf zorgen is een goede reden 🙂 Heel belangrijk om jezelf niet te vergeten!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 8. Nice
  Hier wil ik zeker graag aan meedoen.
  Ik neem zekers mee: Mijn mini ipad; multifunctioneel als e-reader, om foto’s te maken te uploaden, voor het bijhouden van alle leuke berichtjes op FB, etc. Daarnaast altijd mijn hand”spul” van Sabon omdat het handig is en zo heerlijk geurt. En niet te vergeten mijn swisscard met allerlei handige tools

  1. Post
   Author

   Sabon heeft heerlijke spulletjes inderdaad! En super slim dat je al je fitis gelijk al upload. Weet je zeker dat je ze nooit kwijt raakt! Leuk dat je mee doet Dineke! 🙂

 9. Super leuke actie Daphne!! 🙂 Wat ik zeker altijd in mijn handbagage meeneem is mijn fototoestel. Zonder fototoestel kan ik echt niet op reis en als ik ‘m in mijn handbagage heb kan ik foto’s maken wanneer ik wil!!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 10. Ik heb tot nu toe niet echt lang in het vliegtuig hoeven zitten, maar voor citytrips geldt waarschijnlijk deels hetzelfde.

  Ik neem altijd mee:
  – Een waterfles
  – Een puzzelboekje (je moet toch wat te doen hebben)
  – Een reisgids
  – Mijn camera

  1. Post
   Author

   Leuk dat je mee doet Laura! 🙂 En lekker veel citytrips op korte afstanden maken is ook super leuk. Voordeel daarvan is dat je altijd overal lekker snel bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.