Fietsen in Valencia: Ontdek Valencia met de fiets

Daphne Europa, Spanje 34 Comments

In Valencia kun je heerlijk door het oude centrum struinen, verdwalen in de smalle straatjes en genieten van de prachtigste street art. Ik schreef er al eens over in mijn post: Valencia in 7 highlights. Het voordeel van het oude centrum is dat het erg compact is en dat je het meeste prima te voet kan doen. Wil je meer dan alleen het oude centrum zien raad ik je aan een fiets te huren. Ik ging fietsen in Valencia en maakte een heerlijke tocht door veelzijdig Valencia!

street art valencia

Fietsen in Valencia: van rivier naar tuin met de Jardín del Turia

Op een prachtige zonnige dag in maart fiets ik vanuit het oude centrum van Valencia door de smalle straatjes richting Jardín del Turia. Ik fiets in noordwestelijke richting en besluit van de grote straat Calle Caballeros af te wijken om op te gaan in de smalle steegjes van de wijk El Carmen. Statige vernieuwde panden staan hier naast verpauperde muren vol prachtige street art. Hier houd ik van. Het klassieke van de pastelkleurige huizen met schattige balkons versierd met bloemen en de rauwheid van afbrokkelende muren vol gekliederd met de mooiste felgekleurde prenten.

jardin del turia valencia op de fietsop de fiets door valencia

Deze kunst laat ik achter me als ik de grote ringweg kruis en Jardín del Turia in fiets. Ineens ben ik in een compleet andere wereld beland. De gebouwen hebben plaats gemaakt voor een groene oase. Een 9 kilometer lange strook die van het noordwesten van de stad helemaal naar het zuidoosten loopt en het oude centrum omringd. Waar vroeger nog de rivier de Turia liep bevindt zich nu een park.

Na vele overstromingen werd besloten de Turia om te leggen naar het zuiden van de stad waardoor een enorm stuk grond vrij kwam dat een nieuwe bestemming moest krijgen. Palmbomen, dennen, sinaasappelbomen, fonteinen, vijvers, zones om te sporten, fietspaden en romantische hoekjes werden aangelegd en er ontstond een heel nieuw park waar er plek was voor iedereen. Ik fiets het park door en kom uiteindelijk uit bij Ciudad de las Artes y las Ciencias.

ciudad des artes valencia op de fietsLUmbracle fiets valencia
Fietsen in Valencia: het moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias

Van de oude stad, door het groene park naar moderne architectuur. Wat is Valencia toch ontzettend veelzijdig. De stad van kunst en wetenschap is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en een waar icoon van de stad.

‘De stad’ is enorm, veel groter dan ik me vooraf had voorgesteld. Het bestaat uit 6 futuristische gebouwen. Allen met een andere functie. Een openluchtdiscotheek met een prachtige tuin, het grootste aquariumpark van Europa, een operagebouw, bioscoop, museum en een tof gebouw voor speciale evenementen. Je kunt je hier een dag vermaken, toch klim ik weer op mijn fiets en rij ik verder in zuidoostelijke richting. Op naar het strand!

Reistip! Bij Vakantiediscounter boek je een vliegticket & hotel voor zeer gunstige prijzen. Voor elk budget heb je een ruime keuze aan hotels en binnen een handomdraai heb je jouw stedentrip Valencia geregeld.

stad strand valenciastrand valencia zee
Valencia haar stadstrand Playa Las Arenas

Ook al is het pas begin maart, het weer in Valencia is heerlijk. Dit is bij Playa Las Arenas goed te zien. Veel mensen genieten van de zon op het terras van één van de vele restaurants en cafés die deze boulevard rijk is. Ik zoek ook een plek, die authentieke paella en verse vis zien er verrukkelijk uit. Na mijn fietstocht heb ik best trek gekregen. Voor mij zie ik de eerste badgasten op al het brede stadsstrand. Wel op een kleedje, om uit te waaien, een boekje te lezen. Niet om te zwemmen, want daar is het toch nog wel een beetje te koud voor.

Na een goede maaltijd fiets ik via de haven weer terug. Ik werp een blik op Ciudad de las Artes y las Ciencias en fiets nog een stukje door Jardín del Turia voordat ik links af sla de toffe wijk Ruzafa in. Door de brede lanen, terug het oude centrum in. Tijd voor sangria 😉

Tip voor fietsen in Valencia! Baja Bikes is een Nederlandstalige fietstouroperator met gids & fietshuur opererend in ruim 120 steden, waaronder Valencia. Met meer dan 150 km aan fietspaden is Valencia een erg leuke en veilige stad om per fiets te ontdekken. Boek nu je fiets(tour)!

albufera park valencia

Parque Natural de la Albufera

Heb jij na deze veelzijdige tour nog niet genoeg gefietst. Ga dan op de fiets naar Parque Natural de la Albufera. Niet te verwarren met het Portugese Albufeira! In Spanje, op ongeveer een uur fietsen van Valencia, vind je namelijk geen toeristische badplaats, maar het grootste zoetwatermeer van Europa. De tocht langs rijstvelden, bossen en pittoreske dorpjes is prima te doen per fiets! Pssst.. Vergeet niet om onderweg (in El Palmar) traditionele Valenciaanse paella te eten 😉

Zoek je nog een leuke slaapplek in Valencia? Ik sliep in het fijne Zalamera BnB. Een super fijne accommodatie (met enthousiaste Nederlandse eigenaresse), waar ze altijd voor je klaar staan. Je prachtige, sfeervol ingerichte kamers hebt en ontbijtjes op U tegen te zeggen! Een dikke vette aanrader, op loopafstand van alle highlights! Leuk extraatje: Zalamera is een milieuvriendelijke accommodatie en haalt de benodigde energie uit zonnepanelen en biobrandstof!

Prachte kamers in Zalamera BNB in Valencia

Fiets huren in Valencia

In Valencia kun je bij verschillende verhuurders terecht en zou je ook met verschillende (Nederlandse) gidsen een tour kunnen doen. Ik besloot om lekker om eigen houtje te gaan en wel te zien waar ik allemaal langs zou komen. Ik huurde mijn fiets bij The Easy Way. Ze hebben 2 vestigingen in het centrum van Valencia en verhuren prima stadsfietsen. Ik huurde de fiets voor 2 dagen, dit kostte €14,- per persoon. Per dag kost het €9,- per persoon.

♥ Had jij gedacht dat Valencia zo ontzettend veelzijdig zou zijn en zo leuk om doorheen te fietsen?

Comments 34

 1. Wat een contrast idd tussen El Carmen en het Turia Park. Leuke rode fietsen hebben ze bij The Easy Way, die vind je makkelijk terug als je ‘m even gestald hebt 🙂 Mooie foto’s weer Daphne!

  1. Post
   Author

   Absoluut! Een hele fijne groene oase tegenover prachtige felle kleuren! En toffe fietsen hè?! Was er ook erg blij mee 🙂

 2. Wat lijkt me Valencia een leuke stad door je blog! Heerlijk fietsen en als het iets warmer is lekker afkoelen op het stadstrandje 🙂 Zie vaak voordelige tickets voorbijkomen, weer iets voor op mijn oneindige lijst haha

  1. Post
   Author

   Wat leuk om te horen Mellisa! M’n schoonouders en vrienden zijn ook helemaal fan inmiddels. Zo leuk om mensen te inspireren! Haha en ja, die oneindige lijst! Ik heb er ook eentje 😉

  1. Post
   Author
   1. Hoi Daphne, wij willen ook met de fiets een dag naar het strand. Kan je daar ergens je fiets parkeren? Gezien je niet overal. zoals in NL de fiets mag neerzetten.
    Groet,
    Véronique

    1. Post
     Author

     Hi Veronique, leuk dat jullie ook willen gaan fietsen. In Valencia wordt er niet zo moeilijk gedaan over fietsen parkeren. Ik heb in ieder geval overal m’n fiets neer kunnen zetten zonder er ook maar over na te hoeven denken haha. Veel plezier daar! Groeten Daphne

 3. Ik blijf Ciudad de las Artes y las Ciencias ongelooflijk mooi vinden. Valencia is zooo levendig op alle gebied. Goede tip trouwens om met de fiets door deze stad te sjezen… Groetjes!

  1. Post
   Author

   Ciudad de las Artes is ook zoveel groter dan ik vooraf had gedacht! En indrukwekkender! Valencia is echt een heerlijke stad! 🙂

  1. Post
   Author

   Haha ja klopt. Soms was het even zoeken waar de fietspaden waren. Maar goed vaak kon je dan wel gewoon over de weg. Op een paar hele grote (ring)wegen na dan

 4. Ik vind op de fiets door een stad altijd superleuk, ik deed dat o.a. al in Vancouver, Berlijn en Barcelona. Valencia lijkt me een super stad om eens met vriendinnen heen te gaan, dit jaar kozen we voor Leuven, maar ik onthou hem zeker!

  1. Post
   Author

   Leuven moet ik ook hoognodig eens naartoe! Benieuwd naar je verhalen! Valencia is zeker een goed alternatief voor een vriendinnenweekend. Volgende keer dan maar 😉

 5. Ik vind het zo jammer dat wij niet gefietst hebben door Valencia! Maar sinds mijn moeder ooit is aangereden op de fiets is dat met haar echt geen optie meer…. Gelukkig laat Valencia zich ook prima te voet ontdekken.

  1. Post
   Author

   Oh wat naar dat je moeder ooit is aangereden op de fiets! Snap wel dat ze daarom niet zo snel meer op een fiets stapt (in een vreemde stad). Scheelt zeker dat je in Valencia ook veel te voet kan doen 🙂

 6. Wat ontzettend gaaf! Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat fietsen in Valencia onwijs leuk is. Ik vertrek vanavond, ben erg benieuwd naar de stad 🙂

  1. Post
   Author

   Oh echt?! Wat super leuk! Heb je al plannen gemaakt? M’n andere blogs over Valencia ook gelezen? Genoeg te doen daar! Heerlijke stad! Lekker genieten, fietsen, sangria drinken en tapas eten Ohja en een taartje bij Llepol! Don’t forget! 😉

 7. Valencia lijkt mij vooral een gave stad omdat je de moderne stad en het strand zo dichtbij elkaar hebt. Ik ben altijd gek op fietsen in het buitenland, je kunt een stad heel goed ontdekken op een fiets.

  1. Post
   Author

   Ja helemaal met je eens. Het is heel fijn om alles zo dichtbij elkaar te hebben en per fiets kun je alles heel gemakkelijk bezoeken.

 8. Ik heb in Valencia vooral veel gelopen. Jammer, want fietsen is zó lekker! En het gaat net een stukje sneller 🙂

  Ik was echter met mijn lieve mams, die fiets niet meer.

  1. Post
   Author

   In Valencia kun je ook ontzettend veel zien als je geen fiets hebt, dus dat scheelt. Je hoeft niet per se te fietsen, maar het is een leuk extraatje. Een reis met mams is erg bijzonder, dus die momenten moet je koesteren en dan maar een andere keer weer fietsen 😉

  1. Post
   Author
 9. Fietsen door steden is leuk. Niet allen leuk maar je kan in korte tijd veel zien. Juist met de fiets ontdek je veel omdat er op veel plekken geen auto’s mogen komen.
  Valencia is dus een perfecte winterescape ?

  1. Post
   Author

   Helemaal met je eens; Valencia is een hele goede winter escape! Lekker eten, een fijne stad en (over het algemeen) goed weer als het bij ons nog te fris is. Absolute aanrader 🙂

 10. Ik was jaren geleden in Valencia en heb toen veel kilometers te voet afgelegd – dus ik herken bijna alle tips die je hier geeft. Vond het zo’n fijne en gezellige stad, veel groen en de zonnige 25 graden hielpen ook wel. 🙂

  1. Post
   Author

   Zeker, mooi weer doet wonderen! En lekkere tapas, en sangria en taartjes enzo ook allemaal natuurlijk haha. Maar helemaal waar: Valencia is een hele fijne en gezellige stad! ☺️

 11. Wat is Valencia toch een fantastische stad. Ik ben er een aantal keer geweest. Heb ook lekker gefietst, het is een perfecte plek om lekker te fietsen. Het Artes park vind ik geweldig en ga ik elke keer weer even heen. Ook het strand in Valencia vind ik zalig. IK heb nog nooit in Europa zo lekker warm zeewater gevoeld als in Valencia. Ik word er weer helemaal blij van als ik aan deze stad denk.

  1. Post
   Author
 12. Wat cool om te lezen dat Valencia zo fietsbaar is! Ik ga over twee weken een weekendje en zou zo graag willen fietsen. Normaal tijdens mijn stedentrip doe ik altijd op de eerste dag een fietstour met Baja Bikes. En ik zie dat ze ook in Valencia zitten! Ben benieuwd!!

  1. Post
   Author

   Absoluut! Het is heel gemakkelijk om lekker te fietsen in Valencia. Je hebt ook meerdere verhuurbedrijven, dus zou lekker eentje kiezen die bij je past! Enjoy Valencia ?

  1. Post
   Author

   Dank je voor je reactie Hendrik! Was even een test aan het doen met het automatisch plaatsen van de Google ads, maar vind het zelf ook geen succes, dus heb het direct uitgezet. Een paar advertenties is oke maar ben het inderdaad met je eens dat dit teveel is/was. Dus dank voor de herinnering om het automatisch plaatsen uit te zetten ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.