Een ode aan Zuid Afrika

Daphne Zuid Afrika 8 Comments

Vandaag wil ik het anders doen. Vandaag wil ik een ode brengen aan het land dat mijn leven verandert heeft. Het land dat mij heeft doen beseffen dat ik blij mag zijn met alles wat ik heb. Blij mag zijn dat ik niet in een huisje woon van golfplaat en niet op 6m2 meter hoef te wonen met z’n vieren. Blij dat ik in een land leef waar vrijheid van meningsuiting geldt. Dat ik als klein meisje niet voor een paar tientjes verkocht ben en blij dat ik een toekomst heb die ik zelf kan kiezen. Mijn eigen hart mag volgen, mijn eigen fouten mag maken en mijn eigen keuzes kan maken. Dat ik met mijn eigen dromen en plannen en niet word achtergesteld om de kleur die mijn huid heeft. Dit bijzondere land heeft mij als gast ontvangen, maar mij direct thuis laten voelen. De lieve mensen hebben mij laten zien dat hun land prachtig is, hebben mij hun huis en hun leven laten zien en mij het gevoel gegeven dat ik welkom ben. Dit bijzondere land heeft mij doen veranderen.

Afrikaanse kinderen

Nooit zal ik meer hetzelfde zijn als die studente van 23, 7 jaar geleden. Nog niets van de wereld gezien en voor het eerst buiten Europa. Naast bijzondere inzichten heeft dit bijzondere land mij ook gretig gemaakt. Hebberig om zo snel mogelijk de rest van de wereld te zien. Hongerig naar nog meer reizen. Naar nog meer van de wereld zien. Ze heeft me achtergelaten met een oneindige bucketlist waar, hoe hard ik mijn best doe om zoveel mogelijk van de wereld te zien, alleen maar nieuwe bestemmingen bij lijken te komen. IJsland, Japan, Canada, Bolivia, Myanmar, Kenia, er komt geen einde meer aan. Nooit meer is het genoeg en nooit meer zal ik rustig op mijn kont kunnen zitten zonder dat er weer een nieuw reisje gepland staat. Nooit meer! Ik ben verslaafd geraakt aan de wereld. Verslaafd om haar in al haar glorie te ontdekken. Nieuwe bestemmingen te zien en nieuwe mensen te ontmoeten.

zuid-afrika-drakensbergen-amphitheater

Vandaag breng ik een ode aan dit land dat mij zo dierbaar is. Met je mooie kleuren, je prachtige mensen, je veelzijdigheid. Niet voor niets word je de regenboognatie genoemd. Je wildlife, je glooiende landschappen, je wijnen en je bergen.

vrijwilligerswerk-zuid-afrika-port-alfred kinderen-zuid-afrika-kenton-on-sea-masibulele-creche

Zonder jou was ik nooit geweest wie ik nu ben. Zuid Afrika, ik wil je hiervoor bedanken. Ik zie je (hopelijk) snel!

Liefs Daphne 

Comments 8

 1. Wat een bijzondere en inspirerende ode aan Zuid-Afrika; even stilstaan bij de mensen, de kleuren en geuren, en de bijzonderheid van een land. Simpelweg onroerend. Ik hoop dat ik ook, als meisje of als vrouw (nu ook 30!), over twee maanden ook zo wordt geraakt door dat land. Geen 23, wel 30; voor de eerste keer buiten Europa. Voor de eerste keer naar Zuid-Afrika.

  1. Post
   Author

   Wat ontzettend leuk Ilona dat ook jouw eerste keer buiten Europa ook Zuid Afrika gaat zijn! Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat vinden! Hoop ook zeker dat je net zo geraakt wordt door het land als ik! Ongetwijfeld gaat dat zo zijn! Veel plezier alvast!

  1. Post
   Author

   Dank je wel Narelle! Soms heb je gewoon van die posts. Die schieten je te binnen en moet je schrijven! Recht uit je hart!

  1. Post
   Author

   Thanks Sabine! Voor mij in Zuid Afrika echt het land dat alles anders heeft gemaakt. Zo bijzonder! Gaaf dat jij dat ook herkent! Is Colombia dat land voor jou?

 2. Herkenbaar Daphne! Zuid-Afrika heeft de reiziger in mij los gemaakt! Al talloze mooie reizen mogen maken maar tot dusverre heeft Zuid-Afrika een speciaal plekje in m’n hart!

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.