straten van napels vol graffiti in italie

Napels: een verrassingsweekend in snapshots

Daphne Europa, Italië 11 Comments

Het rauwe, pure Italië

Zo was ik nog nooit in Italië geweest en zo ineens ben ik er voor de tweede keer in een half jaar! Na mijn kennismaking met Toscane afgelopen september vind ik het absoluut niet erg om terug te gaan naar Italië. Heel eerlijk, ik was erg blij dat mijn bestemming onbekend in Italië ligt. Stiekem ben ik wel een beetje verliefd geworden. Alleen dit keer geen glooiende landschappen, perfect gepolijste steden en ranken vol wijn. Maar Napels! Een rauwe stad, het echte, pure Italië.

Soms waan je je in Azië

Napels is de derde stad van Italië en met zo’n 4,5 miljoen inwoners ongepolijst. Bekend van de maffia, de Napolitaanse keuken met goddelijke pizza’s en limoncello. In Napels waan je je soms in Azië. Auto’s toeteren voortdurend, omzeilen elkaar op een haartje. Hoe kan het dat er zo weinig ongelukken gebeuren? Als ik de auto’s van dichtbij bekijk zie ik overal deuken, krassen en loshangende spiegels. Ducktape houdt sommige auto bij elkaar. Geen wonder met dit rijgedrag. Wil je oversteken moet je gewoon beginnen met lopen. Stapje voor stapje. Ook al lijkt geen auto van plan te stoppen. Op straat proberen Noord-Afrikaanse verkopers hun waren te slijten. Kleedjes vol zonnebrillen, plastic troep en selfie sticks. De smalle straten zijn versierd met graffiti en fladderend wasgoed. De waslijnen hangen vol met kleurrijke kleding dat aan het einde van de dag via een katrolletje wordt binnengehaald.

Het bewijs van het Romeinse Rijk

Napels is rauw, vies en ongepolijst. Het echte Italië. Heel anders dan het eeuwenoude Pompei dat op een klein uurtje afstand van de drukke stad gelegen is. Bewijs dat het Romeinse Rijk bestaan heeft. Een onverwachte uitbarsting van de vulkaan Vesuvius vergde in ’79 na Christus vele levens. In 24 uur was de stad compleet vergaan. Iets wat op dat moment één van de grootste natuurrampen van de Oudheid was zorgde ervoor dat deze stad volledig bewaard gebleven is. De hele stad is afgegraven en zorgt vandaag de dag voor één van de best bewaarde historische monumenten.

Wat is er als Nederlander nou leuker dan Napels ontdekken per fiets? Baja Bikes is een Nederlandstalige fietstouroperator met gids & fietshuur opererend in ruim 120 steden, waaronder Napels. Ga jij Napels ontdekken per fiets?

♥ Voor mij was mijn verrassingsweekend Napels een combinatie van het rauwe Italië, heerlijk eten & eeuwenoude cultuur. Een fantastische mix. Staat Napels ook op jouw wish list?

Comments 11

  1. Post
   Author

   Wat leuk dat Napels zo hoog op je lijstje staat Linda! Italië is inderdaad altijd fijn. Het eten, de mensen en de natuur, genoeg te bieden! Binnenkort volgen er trouwens nog meer blogs over Napels! 😉

  1. Post
   Author

   Wat leuk Marije dat jij er in mei naartoe gaat! Ga je een weekendje naar Napels? Of staan er meerdere plekjes in Italië op de planning? Heerlijk vooruitzicht!

 1. Wat een toffe bestemming, wij zouden ook graag nog een keer naar Naples willen. We zijn er een paar jaar geleden wel langsgereden, op weg naar de teen en hak van Italie. Tot onze spijt de stad zelf niet bezocht, dus dat moet er echt nog een keer van komen. Mooie foto’s!!

  1. Post
   Author

   Zonde dat je een paar jaar geleden niet gestopt bent in Napels toen je er langs kwam! Het is absoluut een aanrader! Nu lijkt de teen en de hak van Italië mij ook super mooi trouwens. En soms moet je keuzes maken 😉

  1. Post
   Author

   Ik vond het ook echt een verrassend leuke stad, met dito omgeving! Snel maar weer een keer terug om meer van het gebied te zien 😉

 2. Pingback: Napels: 12 redenen waarom deze stad op je bucket list moet - Daphne de Vries

 3. Pingback: Italië: 5x de mooiste stadjes van Toscane - Daphne de Vries

 4. Pingback: 12x doen in Napels - Daphne de Vries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.