Op vakantie in eigen land? Neem deze musthaves mee op reis

Op vakantie in eigen land? Neem deze musthaves mee

Daphne Nederland Leave a Comment

Ga jij deze zomer op vakantie in eigen land? Nu de zomervakantie in aantocht is, is het slim om vóór vertrek alvast een paklijst samen te stellen. Met deze vier tips ga je voorbereid op reis in eigen land en kun jij straks volop genieten van een heerlijke vakantie in Nederland dichtbij huis! 

Wandelen op de Veluwe in het nationale park

Musthaves voor een vakantie in eigen land

#1 – Aftersun

Hoewel je het in de eerste instantie misschien niet door hebt, kan de huid tijdens de vakantie verbranden. Het is dan ook een heel verstandig idee om jouw huid extra goed te verzorgen, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van zonneallergie. Met een goede aftersun verzacht je de pijn en hydrateert de huid snel. Kies bij voorkeur voor een spray met menthol, want dit zorgt voor een verfrissend effect. Spray jezelf dus na het zonnen dus goed in met een verkoelende en verzorgende aftersun.

Extra tip: gebruik juist geen producten met olie, hierdoor kan de warmte jouw huid niet verlaten.

#2 – Slaapzak

Ga jij kamperen in eigen land, dan is het natuurlijk erg prettig om een comfortabele slaapzak bij de hand te hebben. Daarom is het verstandig om een slaapzak van huis mee te nemen, waardoor je altijd over een fijne slaapplek beschikt. Ga je op reis met de hele familie? Zorg er dan voor dat je voor elk gezinslid een juist formaat hebt. Zo weet je zeker dat je altijd de slaapzak koopt met de juiste afmetingen.

#3 – Koffer

Natuurlijk mag een goede tas niet ontbreken op de vakantie. Als je een geschikte koffer meeneemt, voorkom je dat de kleren in jouw tas kreukelen. Daarnaast beschik je altijd over een handige opbergbox waarin je alle kleding en waardevolle spullen veilig kunt meenemen. Schaf daarom snel een handige rolkoffer aan, waarin je alle spullen makkelijk kunt opbergen die je wilt meenemen voor de vakantie.

Tip: wil je dat jouw kleding minder kreukt in de tas? Rol het dan op. En maak gebruik van packing cubes om je tas of koffer handig te organiseren.

#4 – Luchtkoeler

Wil je ook in de caravan of camper op warme zomerdagen genieten van koele lucht? Kies dan voor een luchtkoeler die de lucht koelt, bevochtigt en verspreidt. Die gebruikt de verdamping van water om te koelen. Wanneer de lucht langs het water of het koelelement wordt geblazen, worden deeltjes van het wateroppervlak meegevoerd. Deze deeltjes nemen de warmte op en koelen de lucht vervolgens af. Eén van de belangrijkste voordelen van een luchtkoeler is dan ook dat hij de ruimte op een hele efficiënte manier koelt!

Meer lezen over vakantie in eigen land? Lees snel een aantal van mijn blogs over Nederland!

Met de bovenstaande tips geniet je van een heerlijke vakantie in eigen land.

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.