Minor in Zuid-Afrika

daphne Afrika, Zuid Afrika Leave a Comment

Ik wist al heel lang dat als ik de kans zou krijgen om tijdens mijn studie naar het buitenland te gaan ik naar Zuid-Afrika zou gaan en zo geschiedde het! Vrijdag 10 april 2009 vloog ik naar Zuid-Afrika om het grote avontuur aan te gaan!

Ik had gekozen voor de minor Humanitarian Management in Port Alfred, een klein dorpje aan de kust, in het zuiden van Zuid-Afrika. Omdat veel kinderen in Zuid-Afrikaanse townships geen identiteitskaart of iets vergelijkbaars hebben was het onze taak ook om (medische) rapporten te maken wat als basis diende voor de identificatie van de kinderen. In zuiderlijk Afrika gebeurt het vaak dat kinderen spoorloos verdwijnen en er vervolgens niemand is die enige informatie over het kind heeft op basis waarvan het kind geïdentificeerd zou kunnen worden. Daarvoor dienden dan onze rapporten. Deze stelden we op door bij de creche kinderen op bezoek te gaan, uit te zoeken wie de (groot)ouders of verzorgers zijn, wogen en maten de kids, zorgen voor vaccinaties en hielpen me op de creche. Een bijzondere ervaring om zo dicht bij de Zuid-Afrikaanse bevolking te staan.

Uiteraard heb ik tijdens mijn verblijf in Zuid Afrika ook heel veel van het land gezien. Eerst voornamelijk door weekendjes weg te gaan met klasgenoten (Schotia Private Game Reserve en Addo Elephant Park, de Drakenbergen en Coffee Bay, Olifanten rijden in East LondonPort Elisabeth, skydiven bij Grahamstown, abseilen in Hogsback en een bezoekje aan Plettenberg voor een bungeejump) en aan het einde van het project heb ik samen met Marcel een lange reis gemaakt door dit bijzondere land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.