Reizen in 2022

Mijn terugblik op reizen in 2022

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Zoals elk jaar blik ik aan het einde van het jaar terug op de reizen die ik in dat jaar gemaakt heb en geef ik je een inkijkje in mijn leven. 2022 was een jaar waarin ik mezelf weer terug vond en met volle teugen van mijn vrijheid genoot. Met fijne reisjes, misschien wel de leukste zomer ooit en een fijne afsluiter van het jaar. Zo maakte ik weer van alles mee in 2022. Lees je mee?

Glamping in Twente bij Papillon Country Resort

Mijn terugblik op reizen in 2022

Januari

Zoals je wellicht in mijn vorige terugblik hebt kunnen lezen kampte ik vorig jaar met een hernia. In januari is dit nog niet voorbij, maar laat ik me er niet van weerhouden om het eerste reisje van het jaar al in de eerste weken van het nieuwe jaar te maken. Wel wordt het een weekendje dichtbij huis: met vrienden en hun hondjes vertrek ik naar Norg voor een weekendje uitwaaien in het bos. Het is echt heerlijk om weer even in een andere omgeving te zijn!

Wil je meer jaarterugblikken lezen? Dit zijn de eerdere edities: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021.

Februari & maart

In februari gaat de wereld weer een beetje open, wat ruimte biedt voor uitjes. Gezellige etentjes met vrienden en een bierproeverij. Ook is het tijd voor het weekendje Texel met mama. We overnachten in het fijne Op Oost, waar we niet alleen genieten van de heerlijke accommodatie maar ook van het verrukkelijke ‘Served by Nature’ verrassingsmenu. De dagen op Texel staan in het teken van lekker eten, wandelen, fietsen en veel gezelligheid. 

April

De maand april start ik met een curling clinic. Een sport waar ik niet van had gedacht het echt heel leuk te vinden, maar blijkbaar wordt iets al snel leuk als je er redelijk goed in blijkt te zijn. Ook doe ik in april eindelijk mee met het Grote Cor feest. Ik begon bijna te denken dat ik immuun zou zijn, maar helaas. Net op tijd herstel ik voor het jaarlijkse weekendje naar Schiermonnikoog met de badmintonvereniging. Badmintonnen doen we niet. Wel trainen we de buikspieren door het vele lachen en onze armen door de biertjes te liften. Het is weer een weekend om nooit te vergeten!

Femke komt vanuit Amsterdam nog een weekendje naar Groningen. Het Groninger Museum wordt weer eens bezocht en ook gaan we lekker uit eten en op stap. Iets wat ik in 2022 met grote regelmaat doe. De maand sluit ik af met een toffe nieuwe tatoeage en een weekendje Gorinchem. Een leuk vestingstadje dat mij erg verrast en waar je prima kunt vertoeven.  

Mei

In mei maak ik mijn eerste echte soloreis! Tijdens mijn eerste bezoek aan Portugal kies voor een combinatie van Lissabon en de Algarve. Ik ontdek hoe heerlijk relaxt de hoofdstad is, geniet met volle teugen van al het lekkers en ontmoet allemaal leuke mensen. Overnachten in een hostel is toch wel het leukste wanneer je alleen reist. Na Lissabon reis ik door naar Lagos waar ik nog een aantal dagen geniet aan de geweldige kust. Ik ga kajakken, maak mooie wandelingen en een boottocht naar grotten. Mijn eerste soloreis kon niet beter, ik kan het werkelijk iedereen aanraden! Later in mei ga ik naar Walibi voor een dagje vol achtbanen. Ook vieren we eindelijk het lustrum van de badmintonvereniging, wat uitmondt in een mooi feestje in de stad. 

Juni

In juni maak ik vast kennis met een aantal nieuwe collega’s tijdens heidagen in Amsterdam. Aansluitend reis ik door naar Rotterdam om daar een weekendje door te brengen in het fijne Bed, Bites & Business Hotel. Het is lang geleden dat ik voor het laatst in Rotterdam was, dus een mooie gelegenheid om de stad te herontdekken. En ik moet zeggen, ik ben positief verrast!

Verder bestaat juni uit veel etentjes buiten de deur, het afscheid om mijn werk, bezoekjes aan Utrecht en Amersfoort en een tripje naar Amsterdam. Waar ik op een huis (met super lieve kat) in de Jordaan pas, veel met vrienden afspreek en bijklets. Maar ook diverse musea bezoek zoals het Fabrique des Lumières, STRAAT Museum en de World Press Photo in de Nieuwe Kerk. Een heerlijke week vrij waarna ik vol enthousiasme aan mijn nieuwe baan kan beginnen. 

Juli & augustus

Het is misschien wel de leukste zomer in Nederland ooit! Elk weekend bestaat uit etentjes, uitjes, spelletjesavonden, borrels, boottochtjes, high tea’s, Noorderzon en mijn verjaardag op Hullaballoo. Zo begint de maand juli met een kampeerweekend in Winsum. Met m’n badmintonvrienden trekken we erop uit en ontdekken we ‘het mooiste dorp van Nederland’. We gaan lekker uit eten in Winsum, naar de enige ‘club’ in het dorp, gaan kanoën en eten broodjes knakworst. Wederom een hilarisch weekend!

Met mama en Laura gaan we naar de Theefabriek in Houwerzijl voor een high tea (aanrader). De Theefabriek staat in mijn lijst vol leuke dingen om te doen in Groningen. Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen in de provincie Groningen? In juli is het niet alleen maar leuk, het is helaas ook tijd om afscheid te nemen. Na 13 jaar moet ik helaas besluiten om mijn lieve kat Wodka in te laten slapen. 

Een boottocht op het Paterswoldse meer kan ook niet uitblijven, net als een paar avondjes Noorderzon. Maar het grootste hoogtepunt van de zomer is misschien wel mijn verjaardag dat ik dit jaar kan vieren op Hullaballoo. Een super leuk festival in Groningen waar ik echt een geweldige dag beleef! Volgend jaar weer!

September

September gaat ook weer fijn van start. Op uitnodiging ga ik glampen bij Papillon Country Resort in Denekamp. Ik ontdek het heerlijke Twente op de e-chopper, bezoek de enige bierspa van Nederland en geniet van ons heerlijke plekje met hot tub! Ook begint het badmintonseizoen weer en gaan we voortvarend van start. Benieuwd wat dit seizoen gaat brengen, aan het team en de gezelligheid zal het in ieder geval niet liggen. 

Oktober

In oktober doe ik voor de derde keer mee aan de 4-mijl van Groningen. Door (wederom) een gebrek aan training is mijn doel voornamelijk om de wedstrijd uit te lopen en onder de 40 minuten te finishen. Dit lukt ruim, dus missie geslaagd. Een dag later pak ik mijn koffer voor een fijne vakantie van 2,5 weken naar Zuid-Spanje. Ik bezoek o.a. Sevilla, Malaga, Nationaal park Doñana en Ronda en geniet extra van de heerlijke warme dagen nu het in Nederland al afkoelt. Uiteraard gaan we lekker uit eten, regelmatig drankjes doen, met zelfs een pub crawl en zijn we elke dag actief. Zelfs zo dat ik na de vakantie, nog wel een vakantie kan gebruiken. 

November & december

Na de vakantie ga ik gewoon weer door met de gezelligheid. Pubquizen, etentjes, borrels en een voorstelling in DOT. Ook komt Femke weer even over uit Amsterdam, ga ik voor het eerst in m’n leven beachtennissen en is het weer eens tijd voor een wedstrijdje van FC Groningen. Ook komt het boek ‘Verliefd op de Wereld’ uit met daarin een stukje van mij over Paaseiland. Hoe cool is dat, ik sta gewoon in een boek!

Het jaar sluit ik af met een laatste reis. Deze keer een wintersport met m’n familie in Oostenrijk. Tijdens de week in Brandnertal ga ik lekker skiën, iets wat ik 17 jaar geleden voor het laatst deed, wandelen en vermaak ik me opperbest in de sneeuw. Hier kan ik wel aan wennen!

Plannen voor 2023

Mijn plan is om van 2023 net zo’n geweldig jaar te maken als van 2022. De eerste plannen zijn dan ook al gemaakt. Zo staat er al een skivakantie met m’n collega’s gepland in januari en is het jaarlijkse Schier-weekend in april met de badminton alweer gereserveerd. Is er sprake van wellicht nog een ski-tripje, willen we weer naar Walibi en wordt er alweer gesproken over Hullaballoo. Dus of hier nog van alles bij gaat komen is een retorische vraag! Ik wens jullie alle goeds voor 2023 en wil jullie bedanken dat jullie ook in 2022 weer met z’n allen kwamen lezen op DaphnedeVries.nl!

♥ 2022 was een jaar waarin ik mezelf weer terug vond en met volle teugen van mijn vrijheid genoot. Hoe was jouw 2022?

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.