Mijn terugblik op reizen in 2021

Mijn terugblik op reizen in 2021

Daphne Persoonlijk 8 Comments

Zoals elk jaar blik ik aan het einde van het jaar terug op de reizen die ik in dat jaar gemaakt heb en geef ik je een inkijkje in mijn leven. Uiteindelijk is 2021 een heel ander jaar geworden dan ik vooraf had verwacht. Er waren veel mooie momenten, maar ook een hoop minder leuke gebeurtenissen. Fijne reisjes, maar ook een onverwachte gebeurtenis met mijn papa en kwam er een einde aan mijn relatie. Zo ziet mijn leventje anno nu er heel anders uit dan aan het begin van 2021. Lees je mee?

Het Haludovo Palace Hotel in Malinska is een van de mooiste bestemmingen in Kroatie

Mijn terugblik op reizen in 2021

Januari

In januari geniet ik regelmatig van lekker thuis uit eten. Bij gebrek aan mogelijkheden om buiten de deur te eten geniet ik er maar op deze manier van. Mijn favoriete restaurants in Groningen om thuis lekker van te genieten? Dat zijn Florentin en Voila. Beide restaurants zijn ook favoriet om buiten de deur van te genieten, maar hun thuismenu’s zijn ook een absolute aanrader! Ook werd ik in januari voor het eerst tante, lieve Thommy werd geboren.

Wil je meer jaarterugblikken lezen? Dit zijn de eerdere edities: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020.

Februari & maart

Waar ik vorig jaar februari nog genoot van de zon in Marrakech, spendeer ik deze februari vooral thuis. Ik begin, dan ook vanuit huis, met mijn nieuwe baan bij de Hanzehogeschool en maak via Teams kennis met mijn nieuwe collega’s. Een bijzondere, maar ook welkome start. Ook vriest het in februari nog even goed, waardoor we lekker kunnen schaatsen. Eén van de leuke dingen die ik in maart doe is een culinaire wandeling door Groningen. Hierbij loop je een route door de stad waarbij je langs verschillende restaurants loopt en de gelegenheid hebt om een lekker hapje of drankje te halen. Een leuke manier om eens wat andere restaurants te ontdekken en weer eens een toffe activiteit tussen de vele uurtjes thuis door.

Meer lezen over leuke wandelingen in Groningen? Lees dan deze blog met daarin 12 toffe wandelroutes in Groningen!

April

In april ga ik samen met een vriendin naar Bloemendaal aan Zee. We huren een heerlijk huisje voor een midweek en gaan er lekker op uit. Wandelen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik zoek me (wederom, in november 2020 ook al) een ongeluk naar een vos, maar weer geen succes. Totdat ik op het terras van ons huisje, heerlijk genietend van een wijntje in het zonnetje, ineens een vos zie lopen in de duinen. Ik kan mijn geluk niet op. Het geeft toch een soort van ‘safari in eigen land’ gevoel.

Onderweg naar Bloemendaal maken we ook nog een stop in Amstelveen om de kersenbloesem in het Amsterdamse Bos te bekijken en besluit ik dat dit hét moment is om de Zaanse Schans eens te bekijken. En alsof dit alles niet genoeg is fietsen we ook nog tussen de tulpen door de bollenstreek. Naast de tulpen in de bollenstreek ga ik ook op ontdekking in mijn eigen regio. Want ook in Groningen staan de tulpen weer in bloei. Ik ontdek ook dit jaar weer de mooiste tulpenvelden in Groningen.

Mei

In mei maak ik een geweldige roadtrip door Groningen. Ik laat me, samen met mijn zusje, verrassen door Grounded Expedities en ontdek mijn provincie op een hele andere, bijzondere manier. Omdat het een verrassingsweekendje is houd ik de details geheim 😉 Wel kan ik je vertellen dat het erg leuk is om eens met Grounded Expedities op pad te gaan en dat slapen in een pipowagen echt geweldig is! Het laatste weekend van mei ga ik glampen in de Achterhoek. Samen met een vriendin slaap ik in een luxe tent en geniet van een fijn weekendje weg in eigen land. Met de fiets naar de bierbrouwerij en de wine-tasting, cruisend door de Achterhoek op de e-chopper en een heerlijke bbq bij de tent. Ik kan hier wel aan wennen!

Juni

In juni krijg ik mijn prachtige sup en ga ik er regelmatig mee op pad op diverse plekken in Groningen. Zo ga ik suppen door de grachten van Groningen, maar geniet ook van het Woldmeer in Meerstad en sup ik met volle maan in Garnwerd. Ook volg ik een lesje sup yoga en wat is dat leuk! Ik kan het je van harte aanraden, het is niet alleen sportief het is ook erg ontspannend zo op een sup op het water. Dit ga ik zeker vaker doen!

Juli & augustus

In de zomermaanden blijf ik lekker in Nederland. Ik geniet van een weekendje Amsterdam, van uit eten gaan en terrasje pakken in (de omgeving van) Groningen. Tijdens mijn bezoekje aan Amsterdam bezoek ik o.a. het Wondr Museum, een museum vol te gekke fotospots. Van een bak vol beren tot een ballenbak, een heleboel spekjes en een glitter douche. Je kunt het zo gek niet bedenken of in dit museum kun je ermee op de foto. Een aanrader! Ook geniet ik ontzettend van de ontbijtjes van The Breakfast Club en van de zon bij Pllek en Oedipus Brouwerij.

Ook brengt augustus minder leuke momenten. Zo staat mijn wereld even volledig stil als blijkt dat mijn papa een herseninfarct heeft gehad. Eerst een paar weken in het ziekenhuis, daarna nog een aantal in het revalidatiecentrum en vanaf eind september gelukkig weer thuis om daar verder te herstellen. Het is een erg spannende en heftige tijd geweest, waar mijn vader wonder boven wonder gelukkig heel goed uit is gekomen. Ik ben ontzettend dankbaar dat hij voor een groot deel weer de oude is en besef me maar al te goed dat dit ook heel anders had kunnen zijn. Mijn vader is door het oog van de naald gekropen, maar gelukkig nog (grotendeels als zijn oude zelf) bij ons. En ik hoop dat je dat nog heel lang zal zijn lieve pap!

Meer lezen over de provincie Groningen? Dit zijn de leukste dingen om te doen in provincie Groningen.

September

September is wederom een maand met twee gezichten. Enerzijds beleef ik een fijne vakantie in Kroatië waarin ik prachtige wandelingen maak in het Risnjak National Park, ga raften in Kroatië, voor het eerst ga paragliden en geniet van de mooie stadjes in Istrië. Anderzijds is daar het moment waarop Marcel en ik uit elkaar gaan. Na bijna 15 jaar hebben we besloten dat het klaar is en we niet meer als partners verder gaan. Een hele heftige beslissing, die zeker niet over een nacht ijs is gegaan, maar uiteindelijk de enige juiste is. Gelukkig hebben we goed contact en gunnen we elkaar het beste.

Oktober, november & december

In oktober doe ik voor de tweede keer mee aan de 4-mijl van Groningen. Door mijn gebrek aan training is mijn doel voornamelijk om de wedstrijd uit te lopen en onder de 40 minuten te lopen. Dit lukt ruim, dus missie geslaagd. Ook ga ik jeu de boulen met de badminton en bezoek in Vesting Bourtange weer eens. Ik ben er jaren geleden wel eens geweest, maar het lijkt me leuk weer eens terug te gaan. Hoewel Bourtange niet heel groot is, is het toch leuk om door dit vestingstadje en over de wal te struinen.

En alsof ik nog niet genoeg tegenslagen heb gehad in 2021, wordt er begin november ook nog eens een hernia geconstateerd. Letterlijk een moment van stilstand. Iets waar ik juist nu helemaal geen zin in heb. De eerste weken ben ik heel erg verdrietig. Ineens kun je niets meer en zegt je lichaam letterlijk ‘stop’. Voor iemand die altijd op pad is, 3x in de week sport en een druk sociaal leven heeft is dit niet wat je wilt.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en gaat het een stuk beter. Ik heb geaccepteerd dat ik nu even pas op de plaats moet maken, dat badmintonnen er niet in zit en hele dagen zittend werken ook niet lukt. Dat geeft me rust en laat me kijken naar wat allemaal wel lukt.

Ook heeft deze periode me doen beseffen dat ik er niet alleen voor sta. Dat ik ontzettend veel lieve mensen om me heen heb die graag eten voor me koken, medicijnen voor me halen, spelletjes komen doen, alcoholvrije borrels komen drinken en mantelzorg-wandelingetjes met me maken. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle liefde en gezelligheid. Zonder jullie had ik het niet gekund!

Plannen voor 2022

Door verschillende omstandigheden is 2021 wederom een reisjaar geworden waarin ik niet de reizen heb kunnen maken die ik het allerliefste had willen maken. Zo hoopte ik in 2021 weer een verre reis te kunnen maken en had ik dolgraag Zuid-Afrika weer eens bezocht. Dit is wederom uitgesteld naar een volgend jaar. Ik heb de hoop dat ik in 2022 alsnog naar Afrika kan, maar goed je weet niet hoe de wereld er over een paar maanden uit ziet. Daarom wacht ik dus af en hoop ik er niet teveel op. Gelukkig is Europa ook mooi en zijn er nog genoeg plekken te ontdekken in de nabije omgeving. Hoewel er nog maar weinig geboekt staat voor 2022 kan ik me al wel verheugen op een weekendje Texel met mijn moeder. Voor mijn moeder een nieuwe bestemming, voor mij een tweede keer Texel. Vorig jaar bezocht ik Texel al eens en schreef een blog met de leukste dingen om te doen op Texel en de lekkerste hotspots op Texel.

♥ 2021 was niet het reisjaar zoals ik verwacht had. Het is een jaar waarin ik veel heb meegemaakt en minder heb gereisd! Ik hoop dat jij een goed jaar hebt gehad, gezond bent (gebleven) en wens je vast alle goeds voor 2022!

Comments 8

 1. Wat een pittig jaar voor je Daphne, vervelend. Maar als je volgende keer op de Zaanse Schans bent, kom dan wel even een borreltje drinken!

  1. Post
   Author

   Ohhh jaaaa, dat had ik moeten doen! Helemaal niet aan gedacht. Wat jammer! Volgende keer kom ik bij je langs lieve Kayleigh! ??

  1. Post
   Author

   Dank je wel Marlou, super lief dat je een berichtje achterlaat ❤️ Ga m’n best doen voor een beter 2022! Jij ook alle goeds ?

 2. Heftig jaar lady, veel meegemaakt. Hoop dat je het jaar goed kunt afsluiten een een frisse start kunt maken in 2022. Ik wens je onwijs veel goeds toe en het lijkt me leuk om weer eens af te spreken!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.